closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Микола Тараненко: "Задоволений результатом, який демонструє "Яснозір'я"

Микола Тараненко: "Задоволений результатом, який демонструє "Яснозір'я"
Изменить размер a+ a-
4113
0

У цьогорічному чемпіонаті Черкаського району виступають 11 команд. Нещодавно були зіграні усі поєдинки першого кола, тож команди пішли на відпочинок. Лідерство у турнірній таблиці захопив ФК "Яснозір`я", який представляє однойменне село, розташоване у 44 км від обласного центру Черкас. ФК "Яснозір`я", як і "Колос" (Геронимівка), набрав 25 очок, але у заліку він іде першим завдяки кращій різниці забитих і пропущених м’ячів.

Про історію клубу, підсумки першого кола та подальші плани кореспонденту FootBoom розповідає головний тренер ФК "Яснозір`я" Микола Тараненко.

- Миколо Володимировичу, якою є історія місцевого футболу і ФК "Яснозір`я"?

- Почну з того, що нині в Яснозір`ї проживає понад 3 тисячі мешканців. У селі діє базове сільськогосподарське підприємство, кілька фермерських господарств, школа, дитячий садок, ФАП. Велика увага приділяється розвитку спорту, зокрема футболу. Місцева сільська команда була створена у 80-их роках минулого століття. Я відіграв у ній 13 років (1981-1994 рр.) на позиції лівого захисника. Потім на тривалий час команда припинила своє існування. Відродження яснозірського футболу почалося десять років тому. Перший значимий титул, який виграли яснозірські футболісти – Кубок району у 2009році. Поступово ФК "Яснозір`я" виходив у лідери районного футболу. У 2012 - срібні медалі, у 2016 році стали бронзовими призерами, у 2017-му завоювали "золото" чемпіонату району і суперкубок району. До слова, команду я очолив три роки тому. ФК "Яснозір`я" є також переможцем і срібним призером чемпіонату Черкаської області з футзалу.

Микола Тараненко: "Задоволений результатом, який демонструє "Яснозір'я" - изображение 1

Команда відчуває всебічну підтримку з боку СТОВ Паламар (директор Сергій Якименко), Анатолія Романченка, Анатолія Нечипоренка, Григорія Пуша, Віктора Веретільника, Олександра Крижевського.

- Ваші враження від виступу ФК "Яснозір`я" у першій половині чемпіонату Черкаського району?

- ФК "Яснозір`я" посідає 1 місце, тож, звичайно, що я задоволений таким результатом. Ми лише в одному матчі зіграли внічию та ще в одному поєдинку нам зарахували технічну поразку, через певні колізії в регламенті змагань. В інших восьми матчах здобули впевнені перемоги. Зробимо все можливе, аби захистити минулорічний чемпіонський титул.

- Як складаються справи для команди у Кубку району?

- На жаль, у цьому турнірі ФК "Яснозір`я" припинив боротьбу вже на ранній стадії. Тепер усі наші думки пов’язані з чемпіонатом району.

- Хто сподобався із суперників?

- Вважаю, що з кожним суперником потрібно рахуватися. Виокремлю гру головного нашого конкурента у боротьбі за "золото" - геронимівський "Колос". Стабільну гру показують "Нива" (Степанки), "Чайка-Євраліс" (Сагунівка). Відзначу також дебютанта змагань "Темп" (Руська Поляна).

- У кадровому питанні ФК "Яснозір`я" надає перевагу доморощеним гравцям, чи залучаєте футболісти з інших населених пунктів?

- У формуванні команди відштовхуємося від регламенту чемпіонату, який щосезону змінюється. Наприклад, цьогоріч за районні команди не можуть грати футболісти з обласного чемпіонату, які не є мешканцями Черкаського району. Торік діяла норма за якою дозволялося, щоб у командах були задіяні два футболісти з інших населених пунктів, які не входять до Черкаського району. Ці гравці могли паралельно виступати і в обласних, і в районних змаганнях. Нині футболістів поставили перед вибором: або він грає, умовно, за ФК "Яснозір`я", або за "Альтаїр" (Драбів).

- Не важко здогадатися, що гравці обирають турнір вищого рангу.

- Так. Від цього ослабли більшість районних команд. Зокрема раніше за нас виступав Олександр Колос, який має досвід виступів на професійному рівні за "Черкаський Дніпро". Втім, після того, як вступив у дію новий регламент Сашко вимушений був обрати клуб з обласного чемпіонату. Він зупинив свій вибір на драбівському "Альтаїрі", який веде боротьбу за чемпіонство у вищій лізі Черкащини. У цій, до речі, команді виступає ще один наш колишній гравець Юрій Дмитренко. Втім, як би там не було, ФК "Яснозір`я" чітко виконує прописаний регламент. Ми ніколи не були і не будемо бунтівниками, порушниками спокою. Існує районний футбольний закон, який повинні виконувати всі команди.

- Кого можете виділити із цьогорічного складу ФК "Яснозір`я"?

- У 1 колі на високому рівні зіграв атакуючий півзахисник Микита Пуш. І це при тому, що хлопець ще є школярем – перейшов у 11 клас. До Микити вже проявляють інтерес деякі команди із чемпіонату області, але ми домовилися, що цей чемпіонат він дограє в Яснозір`ї. Крім нього також добре виглядали на полі: капітан Ярослав Яжук , Артем Шаповал, Олександр Балацький. Із досвідчених футболістів, які виступають у чемпіонаті області, цьогоріч у нашій команді - Андрій Хрипченко ("Златокрай" Золотоніський район), Ярослав Магльований ("Альтаїр" Драбів), Олександр Болюк ("Росава" Степанці). Названі мною хлопці є уродженцями Черкаського району і згідно регламенту можуть одночасно виступати у двох чемпіонатах. Хоча і тут є певні нюанси. Бо, скажімо, вища ліга області грається у суботу, а районний чемпіонат проходить у суботу і в неділю. Тому нам не завжди вдається зібрати оптимальний склад.

- Чи відбулися у команді зміни під час перерви у чемпіонаті?

- Один із наших футболістів поїхав на заробітки до Польщі. Хочемо заявити кількох нових виконавців.

- Коли поновлюється 2 коло чемпіонату Черкаської області?

- 11 серпня. Але так, як у чемпіонаті задіяна непарна кількість команд – 11, ФК "Яснозір`я" свій перший матч у 2 колі проведе 17 серпня.

- Де ФК "Яснозір`я" приймає суперників?

- У Яснозір`я на стандартному сільському стадіоні, який у 70-их роках минулого століття збудував затятий прихильник народної гри Іван Трофанчук. Ця арена слугує ФК "Яснозір`ю" по цей ден. Навколо поля розташовані лавочки, які нещодавно обновили. На яснозірському стадіоні дозволено проводити матчі обласного чемпіонату.

- Тоді коли слід очікувати на появу ФК "Яснозір`я" в обласному чемпіонаті?

- Над цим ми постійно думаємо, не виключаємо того, що дебют ФК "Яснозір`я" в обласному чемпіонаті може відбутися вже наступного сезону. Напевно, доведеться підсилитися, адже рівень обласного футболу сильніший районного. Не хочеться виглядати хлопчиками для биття, знаходитися в нижній частині турнірної таблиці. Насторожує, щоправда, транспортне питання. На старенькому автобусі, який нам виділяють на виїздні матчі, українськими дорогами далеко не доїдеш.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →