closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Граніт" (Старі Бабани): на Уманщині з’явилася ще одна амбітна команда

"Граніт" (Старі Бабани): на Уманщині з’явилася ще одна амбітна команда
Изменить размер a+ a-
2294
0

Уманський район – лідер Черкащини футбольної. Вболівальникам, які цікавляться аматорським футболом, добре відомі такі команди, учасники чемпіонату області, як "УТК" (Паланка) – дворазовий чемпіон, "Базис" (Кочубіївка) – двічі бронзовий призер, "Ніка" (Родниківка). Додати до цього списку можемо й "Граніт" із півторатисячного села Старі Бабани, що на Уманщині. Це молода амбітна команда, яка стрімко прогресує. Торік "Граніт" здобув срібні медалі чемпіонату Уманського району. Існує велика ймовірність найближчими сезонами побачити старобабанських футболістів у чемпіонаті області.

Керівник клубу Володимир Бондаренко, який шістнадцять років є ще й основним голкіпером команди, розповів кореспонденту FootBoom про етапи становлення "Граніту" та подальшу перспективу.

- Володимире, яка у "Граніта" історія?

- "Граніт" був заснований у 1978 році, торік відсвяткували сорокарічний ювілей. Для прикладу, футбольні гранди Уманщини, які зараз є флагманами обласного футболу, створювалися набагато пізніше: "УТК" - у 2012 -му, "Базис" - у 2008-му.

- "Граніт" всі ці 40 років без перерв виступав у чемпіонаті району?

- Ні. На жаль, нам не вдалося пройти сорокарічну футбольну стежину "без сучка і задирки". Були періоди, коли команда через фінансові та організаційні проблеми припиняла своє існування. Потім "темні хмари" розсіювалися, їх змінювали "яскрава райдуга", і команда воскресла із попелу як фенікс. За 40 років "Граніт" пережив різні моменти.

"Граніт" (Старі Бабани): на Уманщині з’явилася ще одна амбітна команда - изображение 1

- Які здобутки команди виокремите?

- Наш найвдаліший сезон датований 2004-им, коли "Граніт" став чемпіоном району. До речі, саме тоді, навчаючись в десятому класі, я і розпочав свої виступи за команду, разом із одноклубниками одягнув золоту медаль. Тих вражень словами не передати. Це треба відчути, пережити. Ось уже пішов шістнадцятий рік, як я захищаю останній рубіж "Граніту". З 2007-го року є керівником команди. Після чемпіонського сезону "Граніт" взяв у виступах паузу.

Останні три роки Старі Бабани стабільно представлені в обласному чемпіонаті. Минулий сезон команда провела на високому рівні, впродовж усього чемпіонату гравці демонстрували якісний футбол. Нам вдалося зібрати до купи всіх найсильніших місцевих футболістів, які раніше виступали за "Граніт".

- Чемпіоном Уманщини став "Ятрань-80", "Граніт" мав шанси поборотися за "золото"?

- Звичайно. Я вважаю, що кожна команда має шанси на успіх. Але якщо бути відвертим, то "Ятрань-80" виділялася поміж інших учасників. У команді зібрані легенди місцевого футболу: Олександр Казанюк (екс-"Дніпро" (Черкаси), ПФК "Олександрія" "Таврія" (Сімферополь), Сергій Рєпін (екс- ФК "Черкаси", ФК "Бершадь", "Олком" (Мелітополь), Володимир Щербина (екс-"Локомотив" (Сміла), "Олімпія АЕС" (Южноукраїнськ), Дмитро Казанюк, Руслан Лут. За "Ятрань-80" також залучалися Роман Потапов і Ібрагім Мунір, які є ключовими виконавцями у складі чемпіона області - "УТК".

"Ятрань-80" закономірно став чемпіоном району, а ми завоювали срібні медалі. Хоча наше відставання від "ятранців" склало лише одне очко. Ми з ними гідно боролися. Бронзові медалі завоювали футболісти "Фасаду -Покрівлі" (Умань), яких "Граніт" випередив на дев’ять залікових балів. Сподобалася мені і четверта команда чемпіонату - "Отаман-Д" (Маньківка), за яку виступають молоді місцеві футболісти.

- У складі "Граніту" переважає досвід чи молодість?

- У нас молодий колектив. Найдосвідченішим гравцем є 35-річний Олег Трофимов. Це універсальний футболіст, який відмінно може зіграти на будь-якій позиції. Ми використовували його у центрі захисту. Олега добре знають на Уманщині:свого часу він пограв за "Ікар" (Собківка), "Ятрань-Ікар" (Умань), "Ятрань" (Умань), "УТК -Ятрань" (Паланка), "Уманьфермаш"(Умань). Ще одним нашим лідером і моральним авторитетом є головний тренер Станіслав Прокопенко, який має досвід виступів на професійному рівні. У цієї людини є чому повчитися.

- Що зі спонсорами? Хто допомагає триматися на плаву?

- Це передусім мій давній товариш, уродженець Старих Бабанів, екс-футболіст "Граніту" Олексій Руденко. Нині він мешкає у Києві, успішно веде бізнес, очолюючи ТОВ "Технологічна паливна компанія". Якось зустрілися з ним, поговорили, і Олексій вирішив вкладати кошти у команду. Спонсорством назвати це важко, скоріше – меценатство. Є у "Граніті" і "німецький слід". Команді фінансову допомогу надає також Йоханн Венцль – бізнесмен із Німеччини, керівик ТОВ "Дукра Агро", яке займається на Черкащині провідними галузями сільського господарства – рослинництвом і тваринництвом.

- Як "Граніт" готується до сезону?

- Виступили на традиційному турнірі з футзалу "Soccer.biz.ua". Зіграли також у змаганнях на великому полі, які були приурочені до свята Масляної. У ньому взяли участь кращі команди відкритого чемпіонату Уманщини: "Базис", "Покрівля -Фасад" та "Отаман-Д" (Маньківка). "Граніт" поступившись маньківчанам (1:4) та обігравши "Покрівлю-Фасад" (3:0) посів на турнірі третє місце.

Футболісти поступово набирають ігровий тонус. У березні зіграємо ще в одному турнірі та проведемо ряд товариських матчів.

- Коли розпочинається чемпіонат району?

- Чемпіонат Уманщини завжди починається у травні. Так що у нас попереду ще два місяці підготовчого періоду.

- Чи суттєві зміни відбулися у складі "Граніту"?

- Селекційна робота – у розпалі. Перевіряємо на полі багатьох потенційних новачків з Уманського та сусідніх районів. Хто з них залишиться сказати важко, але нові футболісти будуть. Річ у тім, що ми понесли кадрові втрати: деякі гравці поїхали на заробітки за кордон, дехто пішов служити в ЗСУ. Тож на їхні місця повинні прийти нові люди. Добре, що залишається у "Граніті" Олег Трофимов, якого хотіли би бачити у своєму складі багато команд.

- Цього сезону "Граніт" спробує відібрати в "Ятрані-80" чемпіонський титул?

-Так. Завдання перед командою стоять найвищі – поборотися за чемпіонство та Кубок району. Зробити це буде нелегко, адже повторюсь - "Ятрань-80" команда дуже високого рівня. Тому "Граніт" повинен створити маленьке диво. І я в це вірю. Впевнений, що конкуренцію нам складуть й інші клуби - "Отаман-Д", "Покрівля -Фасад". Цікаве футбольне видовище очікує на вболівальників цьогоріч на Уманщині.

- Команди з Уманського району "УТК" (Паланка) та "Базис" (Кочубіївка) – на провідних ролях у чемпіонаті Черкащини. "Граніт" зможе повторити їхній шлях?

- Дійсно, "УТК" і "Базис" останніми сезонами зробили стрімкий ривок вгору. Сьогодні – це гранди обласного футболу. "Граніт" сміливо може брати з них приклад. Цього року наша команда планує вийти на обласну арену, заявимося на Кубок Черкаської області. Коли він стартує поки що не знаю. У подальшому – думатимемо і про участь у чемпіонаті області. У цьому житті все можливо . Можливо і "Граніт" повторить шлях "УТК" і "Базиса". А можливо сягнемо ще вище.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →