closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Скворцов: "Інфраструктура ФК "Березівка" відповідає рівню другої ліги чемпіонату України"

Сергій Скворцов: "Інфраструктура ФК "Березівка" відповідає рівню другої ліги чемпіонату України"
Изменить размер a+ a-
1767
0

ФК "Березівка" з однойменного районного центру Одеської області було створено у 2009 році за ініціативи тренера, голови районного фізкультурно-спортивного товариства (ФСТ) "Колос" Сергія Скворцова та федерації футболу району. Сергій Михайлович і став біля керма команди. За десять років свого існування "Березівка" стала одним із найтитулованіших клубів Одещини. Стабільне фінансове становище дозволяє команді успішно виступати на обласному рівні. Цього сезону березівські футболісти стали срібними призерами у першій лізі чемпіонату Одеської області. Місцеві вболівальники вважають, що успішно виступає команда завдяки тренерському хисту Сергія Скворцова та гарному мікроклімату у колективі.

- "Березівка" продовжує перебувати у когорті найкращих команд Одеської області, - починає розмову Сергій Михайлович. – Срібні медалі – це наша чергова перемога. У турнірній таблиці ми на чотири очки відстали від чемпіона першої ліги "Алкалії" (Карналіївка), чий склад укомплектований багатьма колишніми футболістами одеського "Чорноморця" на чолі з Анатолієм Діденком. Анатолій, до слова, став кращим бомбардиром першості, він забив 19 м’ячів. Карналіївців ми обіграли вдома 4:2 . Третім фінішував ФК "Кулевча". Його "Березівка" випередила на шість очок.

Я задоволений грою та результатом, які продемонстрували березівські футболісти у році, що завершується. Зазначу, що за підсумками сезону наші футболісти були відзначені в індивідуальних номінаціях: "Кращий воротар" - Юрій Нікітенко, "Кращий захисник" - Сергій Онуфрак. Я переміг у номінації "Кращий тренер".

- До нинішнього сезону "Березівка" вдало виступала у чемпіонаті області під егідою всеукраїнського фізкультурно- спортивного товариства (ВФСТ) "Колос".

- Так. До цього року чемпіонат Одеської області під юрисдикцією обласної федерації футболу проводився лише у вищій лізі. ВФСТ "Колос" опікувався першістю серед сільських команд. Цей чемпіонат, другий за своїм рангом, фактично і був першою лігою області. У ньому від самого початку, а команду створили у 2009-му році на базі юнацького місцевого колективу, який став переможцем популярного турніру "Олімпієць", і виступала "Березівка". Щоправда носили назву "Березівкаагрошляхбуд" і представляли дане підприємство.

Ми були одним з найсильніших клубів у сільській першості: багаторазовим переможцем чемпіонату та Кубку губернатора. За підсумками чемпіонського сезону 2016-2017 "Березівка" отримала цінний подарунок - сертифікат на встановлення та обладнання міні-футбольного поля на території свого міста. Відкривав поле у святковій атмосфері тодішній голова Одеської облдержадміністрації Максим Степанов. Востаннє ми виграли сільську лігу у сезоні 2018.

- Цього сезону в Одеському обласному футболі відбулося реформування…

- Так. Цьогоріч Одеська обласна федерація футболу (ООФФ) проводила чемпіонат у вищій та першій лігах. "Колосівський" чемпіонат трансформувався у першу обласну лігу. Турнір подарував багато приємних емоцій, вражень і відбувся на високому організаційному рівні.

- Сьогодні більшість українських аматорських клубів скаржаться на проблеми у фінансуванні. Наскільки міцний матеріальний тил у "Березівки"?

- Футболісти і тренери "Березівки" забезпечені усім необхідним для досягнення потрібного нами результату. За це велика подяка спонсорам команди – керівнику ТОВ "Газлідер" Миколі Слабенку, який є президентом клубу, та депутату Одеської обласної ради Олександр Адзеленку.

Це відомі та шановані у Березівському районі люди, їх знають як патріотів рідного краю. Одним із основних напрямків своєї діяльності вони бачить розвиток спорту у регіоні і намагаються робити все можливе, аби футбольний клуб "Березівка" показував високий рівень гри. Допомагають нам також Березівська райдержадміністрація та районна рада.

- Розкажіть про склад ФК "Березівка".

- У складі є декілька досвідчених гравців, які пограли на професійному рівні. Насамперед відзначу наддосвідченого голкіпера 45-річного Юрія Нікітенка, який виступав за "Чорноморець" (Одеса), "Ниву" (Тернопіль), "Волинь" (Луцьк), "Поділля" (Хмельницький), "Десна" (Чернігів). Юрій Миколайович користується неабияким авторитетом і є лідером команди. Також на професійному рівні пограли Валерій Губенко (екс- "Дніпро" (Черкаси) та Олександр Гречко (екс- "Реал Фарма" (Одеса). Кістяк команди складають гравці з міста Березівка та села Михайло-Олександрівка – одного з лідерів районного футболу.

"Березівка" - це міцний моноліт, де на першому місці теплі відносини всередині колективу, які дають позитивний результат на смарагдовому газоні. Хлопці сповідують девіз французьких мушкетерів "Один за всіх і всі за одного" і це приносить потрібний результат.

- Ви сказали, що "Березівка" була сформована десять років тому на базі юнацької команди. З цього виходить, що дитячий та юнацький футбол у районі розвивається на належному рівні.

- Так. Ми дбаємо про своє майбутнє і серйозно ставимося до розвитку дитячо-юнацького футболу. У місцевій ДЮСШ працює секція футболу, команди різного віку беруть участь у обласній дитячо-юнацькій футбольній лізі.

Хлопчики ще до першого класу не ходять, а вже граються з м’ячем на стадіоні. Діти самі приходять до секції і записуються у футбольну школу. І не лише малеча з Березівки - задіяні навколишні населені пункти.

- Яка у клубу інфраструктура?

- Домашні матчі проводимо на затишному стадіоні у Березівці. Футбольне поле досить хороше, у листопаді провели відповідну роботу з покращення якості газону. Глядацькі місця облаштовані індивідуальними пластиковими сидіннями. Для потреб команди – сучасні роздягальні, душові кабіни, є спеціальна суддівська кімната. Інфраструктура ФК "Березівка відповідає рівню другої ліги чемпіонату України.

Важливим мотиватором для футболістів є вірні вболівальники, які завжди підтримують команду. На матчах у Березівці збирається 600-700 глядачів. Як для обласного футболу – це суттєва цифра. Іноді стільки глядачів можна побачити на матчах Української Прем`єр-ліги.

- Сезон 2020 "Березівка" розпочне у вищій лізі?

- Так. "Березівка" хоче прогресувати та здобувати нові трофеї. Наступний сезон гратимемо у вищій лізі, поміряємося силами з провідними аматорськими командами Одещини.

- Як готуватиметеся до нового сезону?

- Заплановані турніри з міні-футболу на відкритих майданчиках. Частина наших футболістів у складах інших команд змагатиметься у зимовому чемпіонаті Одеської області.

- Із завданням на новий сезон визначилися?

- "Березівка" ставить перед собою найвищі задачі – спробуємо поборотися за перемогу у чемпіонаті та Кубку області, а також вдало виступити в інших турнірах.

Звичайно, що для цього потрібно мати боєздатний колектив, тож у міжсезоння команда підсилить свій склад кількома новими футболістами. Це будуть молоді перспективні виконавці - вихованці Березівської ДЮСШ, які вже дозріли для дорослого футболу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →