closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

У чемпіонаті Закарпатської області зіграють 8 команд

У чемпіонаті Закарпатської області зіграють 8 команд
Изменить размер a+ a-
501
0

У Поляні (Свалявський район) відбулося засідання Ради президентів футбольних клубів Закарпатської області.

Основними питаннями, які розглянули присутні під модеруванням голови ФФЗ Івана Дурана й очільника Ради президентів ФК Івана Матрунича, були формат проведення чемпіонату та першості (Західна й Східна зони), Кубка області, початок цих основних у краї змагань і жеребкування пар та місце проведення півфінальних матчів Зимової першості. Нижче – докладніше.

Отже… У вищій лізі змагатимуться 8 команд. Спочатку визначали відповідно формат чемпіонату. Були пропозиції зіграти в чотири кола або в два з подальшим розподілом на дві групи – для учасників, які посіли місця з першого по четверте, та відповідно з п’ятого по восьме. Однак голоси розділилися порівну. Отож у результаті дискусій зійшлися на "компромісному" варіанті, який, принаймні, улаштовував більшість. А саме: змагання, як і торік, провести в три кола. Притому, зрозуміло, втрачався спортивний принцип, адже одні команди в третьому колі більше матчів зіграють на виїзді, а інші вдома. Утім, так вирішили, а сліпий жереб усіх залишав у рівних умовах. Далі вищолігівцям спочатку присвоїли місця відповідно до зайнятих місць – із 1 по 8 (притому "Вільхівцям" призначили третій номер, а дебютантові "Хусту" – восьмий). Далі голова комісії з етики та чесної гри Олександр Переста тягнув номер і визначав місце команди в календарній сітці. Останню, до речі, президенти "скріпили" автографами й роздали копії присутнім, щоб потім не виникало питань щодо "підміни понять". Розклад усіх турів наш сайт опублікує згодом. А поки скажу, що номери клубам дісталися такі: 1. МФА "Мункач" (Мукачево). 2. "Карпати" (Рахів). 3. "Середнє". 4. "Бужора" (Іршава). 5. "Поляна". 6. "Вільхівці". 7. "Хуст". 8. "Севлюш" (Виноградів). Іще раз наголошу: хтось "виграв" від цього, хтось "програв", але таке рішення ухвалили й подальшу долю перебігу змагань визначив сліпий жереб. Усе ж усе одно вирішуватиметься на футбольному полі. Притому так само погодили дату старту чемпіонату – 4 квітня.

1 тур

4 квітня (субота)

МФА "Мункач" (Мукачево) – ФК "Севлюш" (Виноградів)

СК "Карпати" (Рахів) – ФК "Хуст"

ФК "Середнє" – ФК "Вільхівці"

ФК "Бужора" (Іршава) – ФК "Поляна"

2 тур

12 квітня (неділя)

МФА "Мункач" (Мукачево) – СК "Карпати" (Рахів)

ФК "Хуст" – ФК "Середнє"

ФК "Вільхівці" – ФК "Бужора" (Іршава)

ФК "Севлюш" (Виноградів) – ФК "Поляна"

Що ж до першої ліги, то в двох зонах повинно взяти участь щонайменше по 12 учасників. Зокрема, будуть і нові колективи – із Чопа, Міжгір’я, Дубового, Лінців… Однак ще не всі ФК підтвердили свою участь, тому календар першості сформують пізніше, як остаточно стане відомо про реальну кількість змагальників.

На Раді також вирішили: грати й надалі за Єдиною базою футболістів. Дозволено мати в складах команд не більше 5 виконавців із-за меж області. У разі однакової кількості очок команди, які змагаються за призові місця, зіграють між собою золотий матч.

Багато обговорювали питання, пов’язані з участю юнаків та оплатою суддівства. Випускаючи деталі обговорень, зазначу їх підсумковий "вердикт": у першій лізі дозволено грати за юнацькі склади хлопцям 2003–2006 років народження у вищій лізі та 2002–2006 рр. н. – у першій. Щодо оплати суддівства, то більшість присутніх схилилася до того, щоб здійснити її наперед на весь сезон, але в безготівковій формі. Це до речі, стимулюватиме клуби й не зніматися зі змагань. Притому витрати залишаться на минулорічному рівні. Зазначені кошти долучать до членських внесків за участь у чемпіонаті й першості. Відповідно ФФЗ відпрацює механізм, щоб проплати здійснювалися в правовому полі й максимально зручно для всіх сторін. Притому для команд вищої ліги сума буде різною, оскільки третє коло гратимуть за форматом першого (відповідно з більшою чи меншою кількістю виїзних матчів).

Стосовно Кубка, то постановили розпочати його наступного тижня після зіграних матчів 2 туру чемпіонату й першості. Жереб буде сліпим без розподілу команд за рейтингом. Якщо в парі зійдуться колективи з різних ліг, то представник нижчої прийматиме представника вищої. Якщо учасники з однієї ліги, то сліпий жереб визначить господаря змагань (на стадії до чвертьфіналу). Фінал планується провести 24 серпня – на День незалежності України. Місце визначать пізніше.

Учасники також зійшлися на тому, щоб матчі максимально (це вже наскільки дозволить кількість суддівських бригад) грати в неділі.

Стосовно жеребкування півфіналу Зимової першості, то О.Переста так само за допомогою жеребкування назвав пари, які сайт уже повідомляв. Нагадаю:

8 березня

Виноградів, стадіон "Пластмасовик"

ФК "Севлюш" (Виноградів) – ФК "Вільхівці"

Середнє

ФК "Бобовище" – ФК "Середнє"

Початок матчів – о 13:00.

Фінальний поєдинок відбудеться 15 березня на ужгородському стадіоні "Авангард". Початок о 15:00. Притому дати проведення півфінальних матчів розглядали і 7, і 9 березня, але зійшлися на "жіночому" дні та вирішили зіграти дещо раніше, щоб потім устигнути й привітати прекрасну половину людства та посвяткувати. Процедура ж жеребкування була такою: спочатку визначили, що команди 1 і 3 гратимуть у Середньому, а колективи 2 і 4 – у Виноградові. Після цього тим же сліпим жеребкуванням визначили відповідність названих цифр учасникам пар.

Обговорювали й питання чесного суперництва, безпеки на стадіонах, взаємовідносини з місцевою владою, яка в одним випадках підтримує розвиток футболу, а в іншому, на жаль, цей процес ігнорує. Отож голова ФФЗ Іван Дуран подякував присутнім за розвиток гри мільйонів, адже вболівальники мають нагоду підтримувати свої команди завдяки конкретним небайдужим особистостям.

У цілому ж засідання справило приємне враження. По-перше, приїхало багато керівників клубів. А по-друге, вони настільки активно й конструктивно обговорювали наболілі питання, що відчувалося: не тільки турбуються про вкладання своїх коштів і грошей громад у футбол, а й щоб молодь на селі мала чим займатися та одну з найпопулярніших форм дозвілля.

Насамкінець слід додати: рішення президентів клубів мають рекомендаційний характер. Остаточно рішення ухвалюватимуть на виконкомі ФФЗ. Утім, І.Дуран учасників засідання цілком запевнив: пропозиції врахують практично на 100 відсотків, адже таким є бажання самих учасників змагань.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →