closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Прометей" (Велика Новосілка): клуб зі сучасною інфраструктурою, відомими місцевими вихованцями та амбітними цілями

"Прометей" (Велика Новосілка): клуб зі сучасною інфраструктурою, відомими місцевими вихованцями та амбітними цілями
Изменить размер a+ a-
1771
0

5 травня свій 59-й день народження відзначив Сергій Кирилов – почесний президент ФК "Прометей" (Велика Новосілка). Ця команда, що представляє районний центр з півдня-заходу Донеччини, минулоріч вперше виборола срібні медалі чемпіонату області. Саме завдяки підтримці Сергія Дмитровича, який обіймає посаду голови Великоновосілківської районної ради, "Прометей" чотири роки тому почав виступати у чемпіонаті Донецької області.

Ще одна знакова для Великої Новосілки подія сталася у жовтні 2016-го року – після масштабної реконструкції відкрили стадіон "Колос".

Граючий в.о. головного тренера "Прометея", начальник команди Євгеній Дедяєв в інтерв’ю кореспонденту спецпроекту FootBoom "Аматорський футбол" розповів про етапи становлення колективу, інфраструктуру, склад команди, підсумки минулого сезону, іменитих вихованців місцевого футболу і майбутні перспективи клубу.

- Євгенію Юрійовичу, рік 2016-й можна й вважати початком новітньої історії футбольного клубу "Прометей" (Велика Новосілка)?

- Так. А загалом "Прометей" заснував у 1997 році Василь Шира, який на першому етапі займався командою та її фінансуванням, до 2009 року був президентом клубу. У цей період ми виступали у чемпіонаті області. Після цього тривалий час грали на районному рівні, стабільне фінансування було відсутнє, постійного спонсора не мали. Треба було щось робити… У 2016-му я прийшов на прийом до голови районної ради Сергія Кирилова, поговорили, я виклав своє бачення розвитку футбольної команди. Сергій Дмитрович, як справжній патріот Великої Новосілки, погодився допомогти "Прометею", став почесним президентом клубу.

"Прометей" (Велика Новосілка): клуб зі сучасною інфраструктурою, відомими місцевими вихованцями та амбітними цілями - изображение 1

Було створено комунальне підприємство "Великоновосілківський районний стадіон "Колос" . Після реконструкції головної районної арени тепер не соромно проводити змагання найвищого рівня. Зокрема футбольне поле має штучне покриття найновішого покоління італійського виробництва. Також встановили зручні пластикові сидіння для вболівальників, розраховану на одну тисячу місць, обладнали роздягальні, душові кабіни та суддівську кімнату. Крім того, на території нового спортивного комплексу функціонує сучасна бігова доріжка, міні-футбольне поле, універсальний майданчик (для волейболу, баскетболу, тенісу), тренажерна зала. Зазначу, що почин Сергія Кирилова у будівництві спорткомплексу підтримали інші місцеві меценати.

Як бачите, у питанні інфраструктури "Прометей" має солідні показники. Додам також, що у розпорядженні команди сучасний комфортабельний автобус "Hyundai", який нам презентував почесний президент клубу.

- У 2019 - му році "Прометей" вперше завоював "срібло" чемпіонату Донецької області. Як ви охарактеризуєте минулорічний сезону?

- Друге місце "Прометея" – це дуже серйозне досягнення, враховуючи наші скромні кадрові можливості у порівнянні з чемпіоном області "Сапфіром" (Краматорськ). Дається взнаки велика різниця у кількості населення цих двох містах. У Великій Новосілці зараз мешкає близько семи тисячі осіб, у всьому районі – 20 тисяч. Для прикладу, у Краматорську у 2019 році проживало 153 911 людей. Враховуючи цей факт – срібними медалями ми задоволені.

До речі, на підсумковій церемонії нагородження команд ваш покірний слуга Євгеній Дедяєв та нападник "Прометея" Роман Дудник потрапили до трійки кращих футболістів чемпіонату.

- Минулорічна підсумкова таблиця обласного чемпіонату виглядає наступним чином: "Сапфір" (Краматорськ), "Прометей" (Велика Новосілка), ФК "Покровськ". На ваш погляд, такий розподіл є логічним?

- Як сказати… "Прометей" у підсумку відстав від чемпіона області трьох останніх сезонів "Сапфіра" (Краматорськ) на одне очко. Причому краматорчани обійшли нас уже після завершення чемпіонату, перемігши у пропущеному матчі. "Сапфір" зіграв той поєдинок, коли строки проведення чемпіонату були вичерпані. Я за те, щоб усі учасники суворо дотримувалися регламенту чемпіонату Донецької області з футболу і свої матчі проводили у визначені строки.

"Прометей" (Велика Новосілка): клуб зі сучасною інфраструктурою, відомими місцевими вихованцями та амбітними цілями - изображение 2

- Які результати в обласному чемпіонаті демонстрував "Прометей" у попередні сезони?

- У 2016-му році посіли сьоме місце. У 2017-му наші результати покращилися: були четвертими, виграли зимову обласну першість, яка проходила в Краматорську, перемогли у турнірі "Донбасенерго". До речі, після перемоги у зимовому чемпіонаті "Прометей" провів товариську гру з клубом Першої ліги чемпіонату України "Авангардом" (Краматорськ). І хоча ми поступилися (1:5), команда показала цікавий і змістовний футбол. А от у 2018-му році через внутрішні клубні проблеми, непов’язані з фінансуванням, "Прометей" після фіналу Кубка області знявся з чемпіонату, де на той момент посідав друге місце.

- Якими є пріоритети "Прометея" при формуванні складу? Чи є у команді досвідчені футболісти, які пограли на професійному рівні?

- Половина складу – це місцеві вихованці, інша частина – гравці з навколишніх сіл та міст області. З колишніх профі відзначу Олександра Афєндікова (екс-"Макіївуголь") і Дениса Куркчі (екс-"Сталь" (Алчевськ). Я свого часу пройшов школу "Іллічівця- 2" (Маріуполь) і дублюючого складу криворізького "Кривбасу"

- Як проходить підготовка команди до нового сезону?

-Через карантин план підготовки був скоригований. Місцеві хлопці вже тренуються групами на стадіоні. Іногородні підтримують форму самостійно.

- Які зміни сталися у команді у міжсезонні?

- Основний кістяк команди залишився. Але певні зміни намічаються. Насамперед хотіли б підсилити воротарську позицію, є також потреба у центральному захиснику та нападнику.

- Чи входять у плани "Прометея" виступи у аматорському чемпіонаті України та Кубку?

- Наразі на порядку денному це питання не стоїть. У перспективі хотілося в пограти на всеукраїнському аматорському рівні. А там і Друга ліга недалеко (посміхається, - авт.). При цьому амбіційні плани повинні бути закріплені відповідним фінансуванням.

- Тренери Великоновосілківської ДЮСШ колись привили перші ази футболу гравцю київського "Динамо" та національної збірної України Миколі Шапаренку. Який на сьогодні стан справи у дитячо-юнацькому футболі Великої Новосілки?

- Дійсно, Великоновосілківський район має міцне футбольне коріння. Тут заклали фундамент Миколі Шапаренку та дали путівку у великий футбол моєму братові Андрію Дедяєву, який захищає кольори краматорського "Авангарду" . У нашому районі народився також знаний бомбардир, колишній наставник полтавської "Ворскли" Василь Сачко та чемпіон світу U-20 Максим Чех, який належить донецькому "Шахтарю", а виступає на правах оренди за "Маріуполь" .

Наразі при клубі діє дитяча футбольна команда хлопчиків 2007–го року народження. Після закінчення карантину, думаю, створимо ще одну групу. Головне для нас – залучити до занять спортом якомога більше дітей, відволікти їх від шкідливих спокус.

У Великій Новосілці підростаюче покоління також задіяне у секціях з карате, кіокушинкай-карате, вільної боротьби, дзюдо, фітнесу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →