closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Агронива-ТНПУ" (Тернопіль): наставник – чемпіон Європи,  у складі – найкращі студенти  "файного міста"

"Агронива-ТНПУ" (Тернопіль): наставник – чемпіон Європи,  у складі – найкращі студенти  "файного міста"
Изменить размер a+ a-
2135
0

Перед початком нового сезону торішній бронзовий призер чемпіонату Тернопільської області у вищій лізі "Агронива" (Заводське) провів ребрендинг і змінив назву. Правильніше сказати, доповнив її абріавітурою ТНПУ – Тернопільський національний педагогічний університет. Цей виш добре відомий вболівальникам, його футбольна команда у різний час була чемпіоном Європи серед студентів, завойовували срібні та бронзові медалі, неодноразово перемагала у студентському чемпіонаті України. Наразі студенти навчального закладу склали основу "Агрониви-ТНПУ", яка в чемпіонаті і Кубку області представлятиме Тернопіль. Працюватиме з командою один з найтитулованіших тренерів студентського футболу України Василь Івегеш.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" президент "Агрониви-ТНПУ" Богдан Федорків розповів про те, як з`явився, по-суті, новий футбольний проект в Тернополі, хто в ньому братиме участь, які його цілі на цей сезон та в майбутньому.

- Богдане Володимировичу, розкажіть про подробиці об’єднання "Агрониви" (Заводське) та студентської команди Тернопільського національного педагогічного університету.

- До спільного алгоритму дійшли під час зустрічі з керівництвом Тернопільського педагогічного університету. У цій співпраці були зацікавлені обидві сторони. На початку червня домовилися остаточно, зокрема про переїзд команди до Тернополя. Це пов’язано, до слова, й з тим, що у Заводському відсутня нормальна інфраструктура.

Читайте також: "Агронива-ТНПУ": з Дураєм, Атласюком та тренером Василем Івегешем

- На якому стадіоні проводитимете свої домашні матчі?

- У нас є домовленість з керівництвом міської ради, що суперників прийматимемо на центральному стадіоні Тернополя.

"Агронива-ТНПУ" (Тернопіль): наставник – чемпіон Європи,  у складі – найкращі студенти  "файного міста" - изображение 1

- Як на це відреагували вболівальники Заводського. Образ немає?

- Наші віддані вболівальники до такого розвитку подій поставилися з розумінням: без обурення та образи. Періодично я контактую з ними, вони цікавляться справами команди, її майбутнім. Найвідданіші готові приїздити підтримувати нас до Тернополя. Звісно, що відбудеться це, коли знімуть карантинні обмеження і глядачі зможуть бути присутніми на стадіоні.

- Порівняно з минулим роком склад вашої команди зазнав кардинальних змін – залишився досвідчений Тарас Дурай.

- Ми свідомо пішли на такий крок. У кадровому питанні – основний акцент на молодих студентах. Ці хлопці представлятимуть "файне місто" в обласному чемпіонаті та Кубку, а також на всеукраїнських і міжнародних змаганнях. З тернопільськими студентами рахуються у Європі та світі. Нагадаю, що торік команда ТНПУ під керівництвом Василя Івегеша завоювала срібні медалі студентського чемпіонату Європи в Іспанії. У 2009 році тернополяни взагалі були чемпіонами Європи.

"Агронива-ТНПУ" (Тернопіль): наставник – чемпіон Європи,  у складі – найкращі студенти  "файного міста" - изображение 2

- Кого відзначите з нинішнього складу "Агрониви-ТНПУ"? Чи поповнилася команда досвідченими футболістами?

- У нас лише двоє футболістів мають досвід виступів на професійному рівні: 36-річний Тарас Дурай (екс-"Нива" (Тернопіль), "Зоря" (Луганськ), "Волинь" (Луцьк), "Зірка" (Кропивницький), "Оболонь" (Київ), ПФК "Суми", "Неман" (Гродно, Білорусь), "Гомель" (Білорусь) та 33-річний Сергій Атласюк (екс-" Нива" (Тернопіль), ФК "Тернопіль", "Агробізнес" (Волочиськ), входив до тренерського штабу Остапа Маркевича в одеському "Чорноморці"). Тарас грає на позиції опорного півзахисника, Сергій – в центрі захисту. Це наші лідери, які діляться досвідом з молоддю. Із молодої плеяди виокремлю капітана команди, центрального півзахисника Андрія Засєдка, який старший за інших, він навчається уже на четвертому курсі. Більшість гравців "Агрониви-ТНПУ" з Тернополя та області, декілька чоловік – з сусідніх областей.

- Де, до речі, продовжить кар’єру колишній граючий наставник "Агрониви" Немо Шелія. Про якого ви дуже добре відзивалися під час нашого торішнього інтерв’ю.

- Наскільки я знаю Немо отримав важку травму коліна і зараз відновлюється. Бажаю йому якнайшвидше залікувати пошкодження та знайти хорошу команду.

- "Агрониву-ТНПУ" очолив авторитетний фахівець Василь Івегеш, який не потребує особливого представлення. Як ви охарактеризуєте цього тренера?

- Василь Петрович – кваліфікований спеціаліст, розумний і маститий тренер. Передусім виділю його, як сильного психолога. Він має величезний досвід роботи зі студентськими командами – понад 20 років, – який підкріплений переможним результатом.

- Які задачі поставлені перед "Агронивою-ТНПУ на цей сезон?

-Враховуючи молодий вік команди особливих цілей не декларуємо, про завоювання якогось конкретного місця мова також не йде. Головне для нас – набуття досвіду, робота на перспективу.

"Агронива-ТНПУ" (Тернопіль): наставник – чемпіон Європи,  у складі – найкращі студенти  "файного міста" - изображение 3

- Чи заявлятиметься восени "Агронива-ТНПУ" в чемпіонат України серед аматорів та на любительський Кубок?

- Про всеукраїнську аматорську арену говорити ще зарано. Хоча у подальшому – ми бачимо "Агрониву-ТНПУ" учасниками названих вами турнірів.

- Свого часу ФК "Тернопіль", який був сформований Василем Івегешем на базі Тернопільського національного педагогічного університету, пройшов шлях від чемпіона області до міцного середняка першої ліги України. У "Агрониви -ТНПУ" є шанси на повторення блискавичного спурту муніципалів?

- То була класна команда, яку виплекав Василь Івегеш. Мені особливо запам’яталася перемога ФК "Тернопіль" над полтавською "Ворсклою" у 1/8 фіналу Кубка України. Тоді, у сезоні 2013/2014, тернопільські футболісти дійшли до чвертьфіналу Кубка, де мінімально поступилися "Чорноморцю" (Одеса) 0:1. Цілком можливо, що щось подібне вдасться і "Агрониві-ТНПУ". Принаймні ми розраховуємо, що через певний проміжок часу команда отримає професійний статус.

Довідка

Богдан Федорків. Народився в червні 1985 року у селі Косів Чортківського району. Закінчив Тернопільський педагогічний університет, за спеціальністю "Фізичне виховання". У футболі - з дитинства. Виступав за "Буревісник" (Тернопіль) у чемпіонаті області. Тренувався та грав під орудою таких відомих тренерів, як Василь Івегеш та Анатолій Назаренко. Однак у 2005 році отримав важку травму, після якої завершив кар’єру гравця. Нині займається аграрним бізнесом. У 2018 році Богдан Федорків став президентом "Агрониви" (Заводське), з червня 2020-го – президент "Агрониви - ТНПУ" (Тернопіль).

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →