closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Юрій Кушлик: "У Дрогобичі не купують, а виховують футбольних зірок"

Юрій Кушлик: "У Дрогобичі не купують, а виховують футбольних зірок"
Изменить размер a+ a-
959
0

Під час прямого відеоефіру на Instagram-акаунті Львівської асоціації футболу президент муніципального футбольного клубу "Галичина" (Дрогобич) Юрій Кушлик розповів про новачків дрогобицької команди, її завдання на новий сезон, виховання власних футболістів, підготовку стадіону та інші не менш цікаві речі.

– Пане Юрію, керівники футбольних команд Львівщини бідкаються, що оскільки чемпіонат Львівської області ще не розпочався, їхні гравці переходять у команди із сусідніх областей, де вже проводять змагання. В "Галичині" всі футболісти залишилися в обоймі?

– В нас такої проблеми немає. Всі на місці. Наші гравці активно підтримують свою фізичну форму, індивідуально тренуються. Ми сильні як єдиний колектив, намагаємося завжди підтримувати один одного. Завдяки цьому і здобуватимемо перемоги.

За традицією збираємо в команді вихідців із Дрогобицького району. Приємно, що футболісти, які виховувалися в дитячо-юнацькій спортивній школі Дрогобича, бачать, що "Галичина" прогресує, і повертаються до нас.

Цьогоріч до "Галичини" приєдналися досвідчений воротар Роман Чопко, а також знаний на Львівщині Віктор Коссак. Вони органічно влилися в наш колектив. Усі розуміють один одного з півслова, адже є друзями і поза футбольним полем.

Окрім цього, залучаємо до основи переспективних виконавців із юнацького складу. Звичайно, юнаки, які прогресують, гратимуть за основну команду.

– Минулого сезону дрогобицька "Галичина" після повернення в еліту львівського обласного футболу посіла в чемпіонаті Прем'єр-ліги Львівщини 8-му сходинку турнірної таблиці. Які завдання ставите перед командою на цей сезон? На Вашу думку, чи до снаги "Галичині" цього року поборотися за потрапляння до трійки призерів?

– Зважаючи на сьогоднішній високий рівень чемпіонату Прем'єр-ліги Львівщини і підбір наших гравців (повторюся: це вихідці з Дрогобиччини), нам буде важко боротися за медалі. Треба тверезо оцінювати свої шанси.

Але торік ми показали, що можемо гідно протистояти грандам обласного футболу. Наша сила в міцному колективі, футболістах, які багато років грають разом. Цей взаємозв'язок щоразу ставатиме щільнішим. Непогано було би потрапити в першу п'ятірку.

Найголовніше, щоби всі були здорові і спокійно грали у футбол. Усі вже засумували за улюбленою грою. Дрогобичани часто запитують мене, коли вже відновляться футбольні змагання. Для них наявність футбольної команди в рідному місті – це вже перемога. Адже довгий час її взагалі не було.

– Чого Ви очікуєте від цьогорічного футбольного сезону на Львівщині?

– Звісно, хотілося, щоби цьогорічний футбольний сезон був довшим. Сподіваємося, вже найближчим часом футбольні змагання у Львівській області відновляться. Думаю, після тривалої карантинної перерви інтрига в чемпіонаті, градус емоцій будуть доволі високими.

Всі зголодніли за футболом. Кожен хоче показати себе. Хлопці кажуть, що їм уже сняться голи, які вони забиватимуть. Новий чемпіонат буде дуже цікавим.

– Яка основна причина того, що дрогобицька "Галичина" не бере участі в Кубку Львівської області?

– Торік ми не брали участі в розіграші обласного Кубка, адже сезон-2019 був для нас першим у Прем'єр-лізі після кількарічної перерви. Розуміли, що в нас коротка лава запасних для проведення повноцінної ротації. Саме тому вирішили зосередитися винятково на чемпіонаті, якому віддавали всі сили.

Не знаю, як вийде з Кубком Львівщини цього сезону, адже і так календар ігор, мабуть, буде щільним. Наступного року ми обов'язково позмагаємося і в Кубку Львівської області.

– Коли на стадіоні в Дрогобичі, де домашні поєдинки проводить "Галичина", будуть встановленні сидіння?

– На початку весни ми взялися за виготовлення сидінь. Облаштування нашого стадіону, який готувався до Євро-2012, зупинилося на півдорозі. Доводиться все робити власними силами, за кошти з міського бюджету.

Щороку звертаємося до Державного фонду регіонального розвитку з проханням допомогти у співфінансуванні відповідних робіт. У попередні роки всі зусилля були спрямовані на збереження вже наявної інфраструктури, зокрема підтрибунних приміщень.

Сподіваємося на підтримку державної влади й Української асоціації футболу. Стадіон у 100-тисячному Дрогобичі повинен бути з нормальними трибунами, як і розраховано за проектом. Працюємо в цьому напрямку.

Якщо цьогоріч дозволять проведення матчів обласного футбольного чемпіонату з глядачами, то вже цього року встановимо на стадіоні першу кількість лавок і сидінь.

– Сьогодні муніципальний футбольний клуб "Галичина" (Дрогобич) фінансується лише з міського бюджету, чи, можливо, є ще додаткові джерела фінансування?

– Нашу команду фінансує винятково Дрогобицька міська рада. З моменту відновлення дрогобицької футбольної команди за три роки ми пройшли шлях із Другої обласної до Прем'єр-ліги Львівщини.

Місто з такими багатими футбольними традиціями як Дрогобич повинне бути представлене в Прем'єр-лізі області.

Звичайно, ведемо також перемовини зі спонсорами. Іноді в деяких матчах підприємці нам допомагають.

– Який бюджет дрогобицької "Галичини" на сезон?

– У порівнянні з попереднім роком наш сезонний бюджет виріс приблизно на 20% – до 1,2 мільйона гривень.

– На Вашу думку, цієї суми коштів наразі достатньо для такої футбольної команди як "Галичина" (Дрогобич)?

– Грошей ніколи не буває достатньо. Ми всі це добре розуміємо. Виходимо з сьогоднішніх реалій. Розраховуємо на ці кошти і стараємося демонструвати гру хорошого рівня, яка би подобалася вболівальникам.

– Свого часу дрогобицька "Галичина" грала в Першій лізі України. Чи плануєте в перспективі повернутися на всеукраїнську арену?

– Зараз у Дрогобицькому районі триває реформа створення об'єднаних територіальних громад. Уже незабаром буде створено велику Дрогобицьку ОТГ. Поряд із Дрогобичем є такі міста з футбольними традиціями як Трускавець, Борислав, Східниця.

Я ходив на матчі "Галичини" в чемпіонаті Першої і Другої ліг України, в Кубку України. Це незабутні емоції. Дрогобич може бути гідно представлений на футбольній мапі не лише Львівської області, а й України.

Але для цього потрібні спонсори, які би були справжніми фанатами футболу і постійно допомагали команді. Водночас необхідно довести до належного рівня стадіон у Дрогобичі, аби приймати поєдинки всеукраїнського рівня.

– Кажуть, якщо цього року через епідемію коронавірусу чемпіонату Львівської області серед юнаків не буде, то юнацьку команду "Галичини" заявлять у чемпіонат Дрогобицького району.

– Справді, ми розглядаємо такий варіант, щоби юнаки не втрачали фізичної форми й набиралися досвіду. Найбільш перспективних залучатимемо до дорослої команди. Деякі з них уже грали за дорослих у цьогорічному Меморіалі Ернеста Юста.

За останні п'ять років у Дрогобичі і Стебнику споруджено 7 якісних спортивних майданчиків зі штучним покриттям. Тут футболісти "Галичини" тренують близько сотні дітей від 6-ти до 15-ти років. Хочеться, щоби такі майданчики з'являлися не лише в містах, а й селах. Окрім цього, у Дрогобичі функціонує Дитячо-юнацька спортивна школа.

Щороку проводимо традиційний турнір "Футбол у кожен двір!" серед юних футболістів трьох вікових груп. Багато молоді бере участь у цих змаганнях. Це найбільше тішить. Відриваємо дітей від ґаджетів. Діти – наше майбутнє. Ми не купимо футбольних зірок у "Галичину", а виховаємо своїх. Будемо й надалі над цим працювати, адже в нас багато талантів.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →