closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Темп" (Гірське): амбіційний новачок другої ліги Львівщини

"Темп" (Гірське): амбіційний новачок другої ліги Львівщини
Изменить размер a+ a-
3405
0

"Темп" (Гірське) останніми сезонами вважається провідним клубом чемпіонату Миколаївського району. Зокрема у його доробку срібні медалі районної першості сезонів 2018 і 2019. Окрім того – вихід в 1/4 фіналу Кубка чемпіонів Львівщини-2020. Тепер футбольна спільнота п’ятитисячного Гірського чекає на історичну подію – уперше після понад тридцятирічної перерви їхні зіграють у чемпіонат області. "Темп" заявився у другу лігу. Виходячи з високих задач, поставлених президентом клубу, було прийнято рішення, що "Темп" стане фарм-клубом ФК "Миколаїв" – одного з лідерів обласного футболу. Відповідну угоду про співпрацю підписано між президентами двох клубів.

Кореспондент спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" разом із президентом "Темпу" Мар’яном Стрипою, спортивним директором Василем Козаром та організатором - адміністратором Михайлом Козаром говорять про підготовку до сезону, виступ команди у Кубку чемпіонів Львівщини, сподівання та очікування від другої ліги чемпіонату Львівської області.

- Як проходила підготовка "Темпу" до нового сезону?

Василь Козар.: Взяли участь у традиційних зимових турнірах під егідою Львівської асоціації футболу (ЛАФ) – Меморіал Ернеста Юста та Кубок Мікльоша. Це був наш дебют у цих престижних змаганнях. У липні зіграли два поєдинки з "Соколом" (Лани) у Кубку чемпіонів Львівщини. Крім того, проводили товариські матчі. Всі з нетерпінням чекають на повернення "Темпу" в футбол, а особливо обласний, бо востаннє ми там були в середині 80-х років минулого сторіччя.

- У сезоні 2019/2020 "Темп" став чвертьфіналістом Кубка чемпіонів Львівщини 2019/2020. Як оцінюєте цей результат?

Мар’ян Стрипа.: Як для першого разу – непогано. У своїй групі "Темп" став переможцем, нам вдалося випередити сильних чемпіонів Стрийського та Жидачівського районів - "УкрТрансГазом" (Пукеничі) та ФК "Руда". З ними ми грали вдома та на виїзді і в жодній грі не поступилися. Хлопці здорово відіграли груповий етап, виконавши завдання-мінімум.

- Далі було протистояння 1/ 4 фіналу проти "Сокола" (Лани, Пустомитівський район)…

Мар’ян Стрипа.: До цього був товариський поєдинок з ланівчанським "Соколом", в якому "Темп" здобув перемогу з рахунком 6:2. Можливо, такий результат дещо розслабив наших гравців. У першому матчі в Ланах ми мінімально поступилися - 0:1.

Читайте також: Роман Бекерський: "Хочеться, щоб командою-несподіванкою стали саме ми"

Були сподівання, що у матчі-відповіді заб’ємо необхідну кількість м’ячів, аби пройти до наступного етапу. Але лише 1:1 і в півфінал покрокував "Сокіл". Думаю, що "Темп" мав шанси виступити краще і спробувати дійти до фіналу. Однак втрутилися незалежні від нас фактори, зокрема епідемія коронавірусу. Тренувальний процес довелося призупиняти, підготовка до сезону вийшла дещо "зім’ятою".

"Темп" (Гірське): амбіційний новачок другої ліги Львівщини - изображение 1

Лише зараз гравці входять в ігровий тонус, починають відчувати командний дух та лікоть партнера. Якби "Темп" грав з "Соколом" в другій половині серпня, то результат міг бути іншим. Але що вже зараз казати. Кубок чемпіонів Львівщини – це перегорнута сторінка. Бо згідно з регламентом Кубка у ньому не мають права виступати учасники чемпіонату Львівської області. Рухаємося далі. Попереду на "Темп" чекають нові виклики.

- Коли зрозуміли, що "Темп" (Гірське") готовий змагатися в другій лізі?

Мар’ян Стрипа.: Про це остаточно вирішили в зимовий період, коли "Темп" змагався у Меморіалі Ернеста Юста. Команда продемонструвала добротний футбол, вийшовши з групи. В 1/16 фіналу здолали (1:0) ФК "Львів" U-19, а 1/8 фіналу поступилися майбутньому переможцю СКК "Демня - Фенікс" (Демня/ Підмонастир).

Під час виступів на Меморіалі "Темп" посилив склад новими виконавцями, декого з них залишили на поточний сезон. Днями для нас відбулася важлива подія. Я та президент ФК "Миколаїв" підписали угоду про те, що "Темп" (Гірське) до завершення сезону 2020 буде фарм-клубом миколаївців. Це дає нам змогу на поєдинки другої ліги заявляти трьох миколаївських футболістів. Така ж кількість наших гравців може бути відправлена у зворотному напрямку. Про договір співпраці вже поінформована ЛАФ. Разом з тим хочу усіх заспокоїти – у назві нашого клубу залишається все без змін – "Темп" (Гірське). Переконаний, що від цієї співпраці виграють обидві сторони.

- Вирішення яких задач під силу "Темпу" в другій лізі?

Мар’ян Стрипа.: Розраховуємо на вихід із підгрупи, це нам до снаги. А там намагатимемось пройти якомога далі. Інакше взагалі не було сенсу заявлятися. У своєму житті я звик ставити і виконувати максимальні задачі. Команди у нашій групі підібралися амбітні, які ставлять певні цілі. Так що на вболівальників очікують безкомпромісні поєдинки, де заздалегідь буде важко спрогнозувати переможця.

Зазначу, що наприкінці липня відбулася зустріч керівництва клубу, тренерів, футболістів з очільниками Гірської сільської ради та Миколаївської РДА. Були озвучені цілі на сезон та презентовано повний комплект ігрової форми.

- Які зміни відбулися у команді?

Василь Козар.: Насамперед у нас відбулася зміна на тренерському містку. Багато років цю посаду обіймав саме я. Разом із братом Михайлом ми стояли біля витоків відродження "Темпу" та шукали меценатів, які будуть однодумцями і допомагатимуть розвитку команди. Цією людиною став Мар`ян Стрипа, який приєднався до нас. На сьогодні ми разом підіймаємо місцевий футбол на новий рівень.

Роботи в клубі вистачає – найрізноманітнішої. Тому спільно вирішили, що відтепер я займатиму посаду спортивного директора, головним тренером стане 51-річний Микола Дудич. У Миколи Михайловича солідний "бекграунд" - дванадцять сезонів він провів у другій лізі чемпіонату України, виступав за "Галичину" (Дрогобич), "Газовик" (Комарно), "Цементник -Хорда" (Миколаїв). Після завершення кар’єри виховував підростаюче покоління як у селі Гірському, так і у Миколаївській ДЮСШ.

"Темп" (Гірське): амбіційний новачок другої ліги Львівщини - изображение 2

На жаль, за сімейними обставинами "Темп" залишив лідер атак Микола Дудич – повний тезка головного тренера. Це відчутна втрата, адже Микола мав гарні показники результативності.

Новачки – Володимир Кадюк, Валентин Гнатюк, Василь Юнко, Олег Петрик, Іван Боцко. Розраховуємо також на місцеву молодь – Назара Вірта, Максима Яворського, Івана Горуцького та Миколу Гринціва. Особливі сподівання на технічного Максима Яворського, який своїм дриблінгом виділяється на весь район, а також на Миколу Гринціва. Цей перспективний нападник в найближчі сезони повинен замінити Миколу Дудича.

- Наскільки підбір виконавців у "Темпі" відповідає обласному рівню?

Василь Козар.: Дивіться, коли ми тільки створювали команду, то хотіли, щоб у ній грали виключно місцеві вихованці. Але згодом, коли вийшли на обласну арену, зрозуміли, що власними силами не впоратися – вище голови не стрибнеш. Тож почали запрошувати виконавців з області, з відповідним досвідом.

В сезон "Темп" входить зі збалансованим, бойовим складом, який здатний поборотися за вихід у плей-оф змагань. Крім того, матимемо змогу на підсилення складу трьома футболістами ФК "Миколаїв". Нам дуже приємно, що за нас у другій лізі області зіграє вихованець гірського футболу, гравець миколаївського клубу Роман Дзюрах. На район він чимало пограв за "Темп", а тепер з’явилася можливість його участі і в обласному чемпіонаті. Багато хлопців з нашої команди рівняються на нього.

- Який формат проведення друголігових змагань?

Михайло Козар.: У другій лізі, яка бере старт 15 серпня, двадцять команд сформували чотири підгрупи. "Темп" виступає у підгрупі "3", де нашими суперниками будуть СКК "Крупсько" (Крупське), КСК "Берездівці", "Бори" (Бориничі) та "Кохавинка" (Гніздичів). У першому турі зіграємо на виїзді з КСК "Берездівці". Після двоколового турніру по дві кращі команди з підгруп сформують вісімку, яка за схемою плей-офф поведе боротьбу за медалі.

Ми досить добре знаємо футболістів з Крупського та Берездівців, з якими постійно перетиналися у чемпіонаті Миколаївського району. "Крупсько" зараз демонструє потужну гру, команда стала півфіналістом Кубка чемпіонів Львівщини, вона, як і ми, дебютує на обласному рівні. КСК "Берездівці" – теж потужний колектив, який має відповідний досвід виступів у чемпіонаті області. Не кажу вже про "Бори" та "Кохавинку", які добре відомі на Львівщині і особливого представлення не потребують.

"Темп" (Гірське): амбіційний новачок другої ліги Львівщини - изображение 3

В групі "3" всі команди досить рівні, явних фаворитів немає. Кожен колектив заслуговує на гідне місце. Проте лише два місця дають можливість продовжувати подальшу турніру ходу, тож все вирішуватиметься на зелених газонах. Кожна з команд є ковалем свого щастя.

- Домашні матчі другої ліги проводитимете у Гірському?

Михайло Козар.: Так. Ми ретельно підготувалися до дебюту у другій лізі. На стадіоні проведені ремонтні роботи: особливо оновили роздягальню, де повністю встановлені нові меблі. Новенька трибуна зі всепогодними сидіннями та навісом, розрахована на 200 глядачів. Нещодавно над роздягальнями звели ще одну трибуну, своєрідну VIP-ложу. Приймати суперників у Гірському буде не соромно. До речі, облаштування сільського стадіону стало можливим завдяки фінансовій підтримці президента "Темпу" (Гірське) Мар`яна Стрипи. Від імені команди та всієї нашої футбольної спільноти хотів би подякувати йому та його дружині Зоряні за величезну допомогу, яку вони надають. До речі, у жовтні Мар’ян Любомирович балотуватиметься від села Гірського у районні депутати, де буде представляти наше село та відстоюватиме інтереси і вирішуватиме проблеми місцевої громади. Надіємось, що громада Гірського підтримає його на місцевих виборах.

- Цього сезону "Темп" виступатиме на два фронти: область і район?

Михайло Козар.: Наша команда вже розпочала виступи у районному Кубку Незалежності. Про старт чемпіонату району наразі нічого невідомо, втім ми прийняли рішення, що у ньому не виступатимемо. Хочемо сконцентрувати всі свої зусилля на чемпіонаті області. Разом з тим у різноманітних кубках, проведення яких запланувала районна федерація, "Темп" змагатиметься.

Вітаємо всіх з початком нового футбольного сезону у Львівській області! Та сподіваємось, що ніякі зовнішні і внутрішні фактори не перешкоджатимуть святу футболу, яке розпочинається на Львівщині.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →