closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка) - володар Кубка Київської області

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка) - володар Кубка Київської області
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
2034
0

"Сокіл" з Михайлівки-Рубежівки вдруге поспіль і загалом втретє в історії виборов Кубок Київської області. У фіналі підопічні Олега Самченка з рахунком 1:0 перемогли "Беркут-Легіон" з Броварів.

Вирішальний матч Кубка Київщини відбувся у Бучі на стадіоні "Ювілейний", з трибун якого за перебігом подій спостерігали почесні гості – легендарні екс-гравці київського "Динамо" Анатолій Коньков та Анатолій Дем’яненко. "Сокіл", відповідно до свого статусу фаворита матчу, з перших хвилин захопив ініціативу. На правому фланзі виділявся Олександр Сухенко, який створював гольові ситуації для своїх партнерів. На вістрі атаки проявляв активність Владислав Коба. Саме за участі нападника "Сокіл" створив найбільш небезпечні моменти у першому таймі. Спочатку Коба асистував Дмитру Васильєву, після удару якого м’яч відскочив до Івана Подшивалова. Лівий вінгер "соколів" з одинадцяти метрів розстрілював ворота, але пробив неточно. Згодом Коба з правого флангу увірвався до штрафного майданчика "Беркута-Легіона" і виконав небезпечний простріл вздовж воріт. На жаль для команди з Михайлівки-Рубежівки, ані Подшивалов, ані Васильєв не встигли його замкнути. Броварчани на все це спромоглися відповісти лише точним, але несильним ударом Андрія Мар’євича з-за меж штрафного майданчика. До перерви команда Володимира Мельника переважно оборонялася.

За аналогічним сценарієм розвивалися події й у другому таймі. "Беркут-Легіон" продовжував діяти від оборони, розраховуючи лише на стандартні положення. Тим часом "Сокіл" не завжди вдало, але старанно вишукував шляхи до воріт суперника. З плином часу почала даватися взнаки втома. Як наслідок, гравці "Беркута-Легіона" частіше вдавалися до грубощів, за які одразу каралися жовтими картками. До речі, матч обслуговувала бригада арбітрів на чолі з рефері ФІФА Миколою Балакіним.

В одному з епізодів болючого удару в голову отримав Олександр Сухенко. Правий півзахисник "Сокола" з закривавленим обличчям залишив поле, але у спілкуванні з тренерським штабом команди рішуче заявив, що прагне продовжити гру. Тож, після отримання медичної допомоги Сухенко повернувся на газон "Ювілейного" і своїми діями приніс "соколам" чимало користі. Зокрема класно пробив зі штрафного - Богдан Степанцов відбив м’яч перед собою, після чого першим на добиванні опинився Дмитро Васильєв. Голкіпер "Беркута-Легіона" рукою зачепив ногу півзахисника "Сокола", за що арбітр призначив пенальті. Сам постраждалий виконав 11-метровий штрафний удар – і зробив це дуже невдало, відправивши м’яч над поперечиною воріт. Проте, сумувати через втрачений шанс підопічним Олега Самченка довелося недовго. На 69-й хвилині іменинник Сардорбек Хурулоходжаєв (легіонеру "Сокола" в день матчу виповнилося 22 роки) виконав класну подачу з правого флангу, Сухенко і Байдалук своїми діями дезорієнтували голкіпера, а Владислав Коба вдало зіграв на добиванні і відправив м’яч у майже порожні ворота.

У час, що залишався до завершення матчу, "Беркут-Легіон" намагався відігратися. Проте, серйозних проблем обороні "Сокола" на чолі з досвідченими Олександром Пустовітом та Євгеном Паламарчуком підопічні Володимира Мельника не створили. Свій єдиний по-справжньому гольовий момент броварчани мали у компенсований арбітром час. Після подачі зі штрафного захисник "Беркута-Легіона" головою пробив у кут воріт, але "Сокіл" врятував Денис Толебаєв. Екс-голкіпер збірної Казахстану відбив м’яч перед собою, після чого його подалі від воріт виніс Хурулоходжаєв.

Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу "Сокола" з рахунком 1:0. Після матчу відбулася традиційна церемонія нагородження. Приз найкращого бомбардира турніру отримав нападник "Колоса" (Пустоварівки) Андрій Зозуля, а найкращим гравцем Кубка Київщини було визнано Владислава Кобу. До речі, для форварда "Сокола" цей матч став останнім за команду з Михайлівки-Рубежівки (футболіст переходить в "Ниву" (Бузова).

Читайте також: "Нива" (Бузова) підписала нападника "Сокола" (Михайлівка-Рубежівка)

Відзначимо, що "Сокіл" став п’ятою командою, якій вдалося здобути Кубок Київщини двічі поспіль. Крім того, команда з Михайлівки-Рубежівки зрівнялася з історичним рекордсменом турніру "Діназом" (Вишгород), який за часів Незалежності виборював трофей тричі. У 2016-му році "Сокіл" у фіналі переміг "Джуніорс" (Шпитьки), а торік обіграв "Авангард" (Бзів). Єдиним гравцем у складі команди з Михайлівки-Рубежівки, який долучився до всіх трьох тріумфів, являється колишній гравець донецького "Шахтаря", київського "Динамо" і збірної Нігерії, найкращий бомбардир чемпіонату України-2005/06 – Еммануель Окодува.

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка) – "Беркут-Легіон" (Бровари) 1:0
Гол:
Коба, 69
Нереалізований пенальті: Васильєв (Сокіл, 65).

"Сокіл": Толебаєв, Пустовіт (к), Паламарчук, Хурулоходжаєв, Андрейчиков, Васильєв (Петрук, 90+3), Валага, Байдалук, Сухенко (Бойченко, 90+1), Подшивалов (Бойко, 65; Мамчур, 88), Коба. Президент клубу Дмитро Бірюк, тренер Олег Самченко.

"Беркут-Легіон": Степанцов, Співаков (к), Городенко (Овсянніков, 75), Жуков, Шорников (Сирдюк, 75), Мар’євич, Кривда, Галич (Давіденко, 90+4), Никоненко (Чорний, 61), Лисенко, Митник (Дмитренко, 87). Президент клубу Павло Трясун, тренер Володимир Мельник.

Попередження: Коба, 69, Васильєв, 89, Бойченко, 90+3 — Городенко, 43, Співаков, 61, Галич, 85.
Арбітри Микола Балакін — Світлана Грушко, Тарас Чопілко — Сергій Задиран. Спостерігач арбітражу Віктор Денисюк.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →