closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Лан" (Бабушки): сміливий дебют у чемпіонаті Житомирської області

"Лан" (Бабушки): сміливий дебют у чемпіонаті Житомирської області
Изменить размер a+ a-
2324
1

Протягом останніх семи сезонів "Лан" (Бабушки) вважався провідною командою чемпіонату Чуднівського району. 2020-й рік для "аграріїв" виявився особливим: підопічні Олександра Кучерявого та Олександра Мельника дебютували у першій лізі чемпіонату Житомирської області. І дебютували вдало: був період, коли сільські футболісти очолювали турнірну таблицю, йшли у першій трійці. У підсумку "Лан" завершив сезон на четвертому місці.

Президент клубу Олександр Кучерявий та граючий тренер Олександр Мельник (діє у центрі захисту) підвели підсумки сезону для спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" .

- Поставлене на сезон завдання виконане?

Олександр Кучерявий: Як президент та спонсор команди задоволений виступами "Лану". Для першого разу посісти четверте місце – це прийнятний результат. Дякую хлопцям, граючому тренеру Олександру Мельнику, вболівальникам. Олександр Петрович працює з "Ланом" останні дванадцять років. Він не просто тренує, а займається всіма питаннями життєдіяльності команди: від стадіону до транспорту. Мені приємно, що під його орудою за "Лан" грають місцеві хлопці.

Якби ми перемогли у заключному турі "Звягель-2" (Новоград-Волинський) – потрапили б до першої трійку. Той поєдинок "попив крові": вигравали 1:0, потім було 1:1, 2:1. Врешті 2:2 і "Лан" фінішує четвертим.

Олександр Мельник: Для нас чемпіонат був цікавим і пізнавальним. Великий плюс уже в тому, що "Лан" вийшов на обласну арену.

Стартували впевнено: у першому турі на виїзді розгромили старожила першої ліги "Полісся" (Олевськ) – 1:4. Хет-триком відзначився Владислав Совсімов. У другому турі вдома перемогли "Колос" (Путиловичі) – 3:1. Далі була ефектна вікторія у Бабушках над СК "Овруч" – 5:2. Після стартових турів "Лан" очолював турнірну таблицю, а перше коло завершили на третьому місці.

"Лан" (Бабушки): сміливий дебют у чемпіонаті Житомирської області - изображение 1

- У другій частині чемпіонату залікові пункти давалися важче?

Олександр Мельник: Так. Налаштування суперників на "Лан" стало іншим, ми не були вже "темною конячкою". На старті другого кола взяли дев’ять очок і до заключного туру суперничали за призову трійку. В деяких матчах відверто не щастило: створювали десятки моментів, але не реалізовували їх. Впродовж другого кола йшли на другому, третьому та четвертому місцях. Інтрига у боротьбі за "срібло" і "бронзу" зберігалася до фінішу.

У заключному турі "Лан" вдома приймав "Звегель-2" (Новоград-Волинський). У разі перемоги та осічки наших конкурентів, ФК "Миропіль" та ФК "Радомишль", ми могли розраховувати навіть на срібні нагороди. Початок гри був за нами: на 7-ій хвилині відкрили рахунок, "Звягелю-2" вдалося вирівняти становище, проте наприкінці тайму "Лан" знову вийшов вперед. У другому таймі рахунок довго не змінювався, але гостям все ж вдалося відігратися на 82 хвилині. Нічия збереглася до кінця матчу.

"Миропіль" і "Радомишль" же здобули розгромні перемоги. Це означало, що срібні медалі дісталися миропільцям. А от радомишляни та "Лан" набрали однакову кількість очок, розділивши третє - четверте місця. Втім, за кращої різниці забитих і пропущених м’ячів та особистої зустрічі, вище у турнірній таблиці опинився "Радомишль". Він і отримав бронзові медалі. "Лан" – четвертий. Проте присмак призового місця відчувається.

- Що можете сказати про своїх конкурентів?

Олександр Кучерявий: Майстерні команди, які не шкодували на полі ані себе, ані суперників.

Олександр Мельник: "Звегель -2" – це фарм-клуб "Звягеля", який другий рік поспіль стає чемпіоном Житомирської області у вищій лізі. І цим все сказано. На важливі поєдинки залучалися кваліфіковані гравці з першої команди.

Не скажу, що чимось вирізнявся "Миропіль": в гостях ми поступилися (1:2), а вдома з таким рахунком виграли. "Радомишль" після невдалого першого кола, підсиливши склад, на фінішній прямій видав переможну серію, яка дозволила завоювати бронзові нагороди.

- Чи є складі "Лану" колишні футболісти "Тетерева" (Чуднів), що раніше виступав у першій обласній лізі?

Олександр Мельник: Є. Їхній досвід став нам у пригоді. Загалом "Лан" – це збірна Чуднівського району, сформована з найкращих місцевих гравців. У першому колі "Лан" на дев’яносто відсотків складався з футболістів Чуднівщини. У другій частині чемпіонату деякі футболісти за сімейними обставинами залишили команду, тож цей відсоток трохи знизився. Мені завжди хотілося зібрати воєдино всіх топових футболістів району, і врешті це вдалося.

"Лан" (Бабушки): сміливий дебют у чемпіонаті Житомирської області - изображение 2

- До слова, чемпіонат Чуднівського району проводиться?

Олександр Мельник: Так. Хоча команд виступає небагато – чотири. Але це дає мені можливість вибирати з районних колективів найсильніших футболістів.

- Хто з гравців "Лану" проявив себе в цьому сезоні?

Олександр Мельник: На високому рівні відіграв центральний півзахисник Микола Дячок. На останньому рубежі надійно діяв Михайло Ткачук, який майже у кожному матчі видавав неймовірні сейви. А головне – у нас був один згуртований колектив.

Всі хлопці – молодці!Хтось з них мав досвід виступів на область, для когось – це був новий виклик.

Наразі наші футболісти відпочивають, до нового сезону кожен готуватиметься індивідуально на футзальних майданчиках у різних командах, різних чемпіонатах.

- Нападник "Лану" Владислав Совсімов увійшов до числа найкращих бомбардирів чемпіонату.

Олександр Мельник: Так. Влад, який виступав за "Лан" лише в першому колі, забив вісім м’ячів. Знайомий з ним ще відтоді, коли хлопець навчався в школі. Совсімова також знають як забивного форварда всеукраїнської "Футбольної Ліги учасників АТО".

- Олександр Кучерявий:Владислав забивав м’ячі на будь-який смак. Перше коло він відіграв дуже добре.

- Яким був рівень суддівства у першій лізі?

- Олександр Кучерявий: На мій погляд, суддівство було об’єктивним.

Олександр Мельник: Арбітраж поєдинків був хороший. Особливих претензій до обслуговування матчів не маємо.

- Можна сказати, що Бабушки на сьогодні є центром футбольного життя Чуднівщини?

Олександр Кучерявий: Почну з того, що наше село, в якому на сьогодні мешкає 650 осіб, – за всіма показниками найкраще в районі. Тут створені всі умови для нормального життя: базове господарство "Лан" забезпечує людей стабільною роботою, розвинені об’єкти соціально- культурної сфери. І, звісно, ж Бабушки в останні роки – це найголовніший населений пункт на футбольній мапі Чуднівщини.

З кожним матчем все більше і більше вболівальників приходить підтримувати "Лан". У нас прекрасна команда, стадіон – один найкращих в районі.

- У наступному сезоні не плануєте підвищуватися рангом?

Олександр Кучерявий: Думаю, що і сезон-2021 "Лан" проведе у першій лізі чемпіонату Житомирщини. Потрібно набиратися турнірного досвіду, у вищій обласній лізі нам грати ще зарано. Та й інфраструктуру треба вдосконалювати для вищої ліги.

Олександр Мельник: Вся наша команда вдячна Олександру Кучерявому за його значну підтримку в розвитку футболу в селі Бабушки. Раніше могли лише мріяти, про те, що "Лан" гратиме в чемпіонаті області. У 2020-му – це стало реальністю. Попри свою шалену зайнятість Олександр Валерійович відкладав усі справи і мчався на поєдинки "Лану". Це треба було лише бачити! Так, раніше він любив футбол, сам в юності грав, але тепер він – повноправний учасник великої футбольної справи.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →