closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Андрій Флінта: "Дорофіївка" вчетверте поспіль стала чемпіоном, але на душі – сумно"

Андрій Флінта: "Дорофіївка" вчетверте поспіль стала чемпіоном, але на душі – сумно"
Изменить размер a+ a-
1171
0

І цього сезону у Підволочиському районі футбольного дива не сталося. ФК "Дорофіївка" достроково вчетверте поспіль виграв районний чемпіонат. Вдало виступає команда і на обласній арені: підопічні Андрія Флінти та Олександра Собка посівши у своїй групі перше місце навесні гратимуть у чвертьфіналі Ліги чемпіонів Тернопільщини. Наразі відкритим лишається питання участі сільських футболістів у чемпіонаті Тернопільської області наступного сезону.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" президент ФК "Дорофіївка" Андрій Флінта поділився своїми враженнями від сезону-2020 та окреслив плани на майбутнє.

- Андрію Ярославовичу, "Дорофіївка" вкотре підтвердила, що є найсильнішою командою Підволочищини.

- Так і є. "Дорофіївка" вчетверте поспіль стала чемпіоном, але на душі – сумно. Як це не прикро, але футбол у районі з кожним роком регресує. Якщо проаналізувати останні сезони районного чемпіонату, то спостерігається негативна тенденція щодо його рівня. Зникають з футбольної орбіти команди, у місцевій першості їх залишається все менше і менше. Зокрема цього сезону грало лише сім команд. Такі справи мене не влаштовують. Роздумуємо над можливістю участі "Дорофіївки" у чемпіонаті Тернопільського району, який з урахуванням адміністративної реформи, в новому форматі проводитиметься з 2022 року.

Андрій Флінта: "Дорофіївка" вчетверте поспіль стала чемпіоном, але на душі – сумно" - изображение 1

- Пандемія коронавірусу теж негативно вплинула на районні футбольні справи?

- Я б не став все списувати на COVID-19. Так, хворіли гравці, тренери, президенти команд, втім критичної ситуації для місцевого футболу не було. Районний чемпіонат почав "зачахати" набагато раніше, тоді ще про пандемію ніхто не чув.

Не помилюсь, коли скажу, що головна проблема всіх команд – це кадрова. Команди припиняють своє існування, бо немає кому грати – футболісти їдуть на заробітки за кордон.

- З якими турнірними показниками "Дорофіївка" завершила чемпіонат району?

- Чемпіонами стали достроково, за три тури до фінішу. Зазнали лише однієї поразки, поступившись вже в чемпіонському статусі. У турнірній таблиці на п’ять очок випередили Скориківську ОТГ. "Бронзу" здобула "Богданівка", колись сильна команда, яка втрачає свої позиції. На четвертому місці розташувалася Скалатська ОТГ. Взагалі з цією командою, яка ще позаминулого сезоні виступала у чемпіонаті Тернопільської області пов’язана одна неприємна історія. На виїзді ми обіграли Скалат 0:5 і чекали на суперника в другому колі вдома. Причепурили стадіон, хотіли на найвищому рівні прийняти міську команду, яка має обласний турнірний досвід. Однак за півгодини до початку зустрічі представники Скалата телефонним дзвінком повідомили нас, що вони не зможуть приїхати. Як так? І це міська, що грала на область… Суперник своїм вчинком сильно розчарував.

Андрій Флінта: "Дорофіївка" вчетверте поспіль стала чемпіоном, але на душі – сумно" - изображение 2

- "Дорофіївка" на першому місці завершила груповий етап Ліги чемпіонів Тернопільщини сезону 2020/21.

- Порадували хлопці, що там казати. "Дорофіївка" виступала у групі "D", разом з "Говерлою" (Дубівці) та ФК "Зарубинці". Стартували не дуже вдало: вдома зіграли внічию з "Говерлою" (2:2).

Потім були дві перемоги, які дозволили нам з першого місця кваліфікуватися в 1/ 4 фіналу.

Своїм успіхам наша команда зобов’язана головному тренеру Олександу Собку. Таких розважливих фахівців ще треба пошукати, пан Олександр багато років вірою і правдою служить ФК "Дорофіївка".

- Яка задача поставлена перед "Дорофіївкою" у Лізі чемпіонів Тернопільщини?

- Максимальна. У цьому розіграші "Дорофіївці" під силу стати переможцем Ліги. Особливо нам на руку було б, якби поєдинки Ліги догравалися цього року. "Дорофіївка" набрала крейсерський хід, гравці перебувають у гарних ігрових кондиціях.

Але чвертьфінали відбудуться навесні, а це той період, коли команда важко входить в сезон, не вистачає товариських матчів. На жаль, не знаходимо в районі спаринг-партнерів. От цьогоріч у чвертьфіналі Ліги чемпіонів "Дорофіївка" за сумою двох матчів не зуміла пройти "Цвітову". Хоча зобов’язані були виходити в півфінал. Обидва поєдинки з представником Бучацького району закінчилися внічию: вдома 2:2, на виїзді 1:1. В них "Дорофіївка" мали безліч моментів, аби забити та перемогти – не судилося.

- Хто крім "Дорофіївки" претендує на перемогу у Лізі?

- Домінування однієї команди, як це було у випадку з "Лісмою" (Шляхтинці) раніше, наразі немає. Нам протистоятиме ряд добротних команди: ФК "Плотича", "Стандарт" (Вишгородок), ФК "Вигнанка" та інші. З ким у чвертьфіналі гратиме "Дорофіївка" визначить жереб.

До речі, хотів би висловити слова подяки голові Асоціації футболу Тернопільщини Тарасу Юрику. Саме за його ініціативи були започатковані Ліга чемпіонів Тернопільщини та Ліга Тернопільшини, та й загалом найпопулярніша у світі гра отримала нові імпульси розвитку.

Андрій Флінта: "Дорофіївка" вчетверте поспіль стала чемпіоном, але на душі – сумно" - изображение 3

- Декілька м’ячів у Лізі чемпіонів Тернопільщини провів гравець на прізвище Флінта…

- Це мій 21-річний син, який навчається на юридичному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. Олександр грає за студентську команду та ФК "Дорофіївка". Прогрес у хлопця очевидний: він багато забивав і в чемпіонаті району, і в Лізі чемпіонів. Сашко – номінальний захисник, але став універсалом, зараз може зіграти на будь-якій позиції.

- Молодих гравців у складі "Дорофіївки" багато?

- У нас молодий колектив, задоволений відношенням гравців до справи. Виокремлю центрбека Олега Мациплюка. Вище за всякі похвали у матчах Ліги чемпіонів Тернопільщини відіграв атакувальний півзахисник Руслан Буряк, який має досвід виступів за "Агробізнес" (Волочиськ). Останнім часом він проходив військову службу у Збройних силах України і приєднався до нас в заключних поєдинках Ліги чемпіонів.

На видноті були й наші ветерани, зокрема забивний форвард Любомир Сподаренко та надійний захисник Олександр Пюрко.

Стабільно провели сезон Назар Трач – найкращий бомбардир чемпіонату, відзначився сімнадцятьма забитими м’ячами, і Тарас Хрущ – найкращий гравець сезону.

- Перед чвертьфіналом Ліги чемпіонів вдасться зберегти всіх провідних гравців?

- Цим бойовим складом "Дорофіївка" виступає вже четвертий рік. Я не проти, якщо Олександр Флінта перейде в більш статусний клуб. Або ж на Руслана Буряка зверне увагу команда майстрів. Адже Руслан – це гравець рівня першої, другої ліг чемпіонату України. Якщо ж хлопці й надалі виступатимуть за "Дорофіївку" буду лише радий. У нас для футболістів створені непогані умови, тож не думаю, що хтось взагалі може піти. Єдине, що дехто з хлопців у пошуках ліпшої долі може поїхати на заробітки за кордон.

- У найближчі плани "Дорофіївки" входить виступ у чемпіонаті Тернопільської області?

- Сподіваюся на це. Перед початком кожного сезону до мене телефонують з Асоціації футболу Тернопільщини і запрошують то в першу, то в другу ліги області. Однак щоразу ми відмовляємося: бюджет "Дорофіївки" на сезон приблизно – 80-100 тисяч гривень, а на область потрібно 300 тисяч гривень. Для нас – це забагато. Адже в даній ситуації ваш покірний слуга "один – в полі воїн".

Добре, що транспортом допомагає ТОВ "Волочиськ-Агро" (керівник Володимир Турчинець), що є структурним підрозділом агропромислового холдингу "Астарта".

Нещодавно наша команда спробувала налагодити відносини з учасником першої ліги чемпіонату України "Агробізнесом" (Волочиськ). Адже Дорофіївка і Волочиськ межують: наше село розкинулося на березі річки Збруч, за яким – районний центр Хмельниччини. Проте з мого задуму нічого путнього не вийшло. Продовжую сподіватися на приятельські сусідські взаємини. Потрібно зрозуміти: в нинішніх вітчизняних футбольних реаліях відстань між елітою і любителями зовсім незначна.

З оптимізмом дивлюся в майбутнє. У 2021 році запланований косметичний ремонт на нашому сільському стадіоні. Футбольний газон, до речі, ми впорядкували, і наразі він найкращий у Підволочиському районі. Впевненості додають зміни, які сталися серед керівництва місцевої влади. Новопризначений староста Дорофіївки Ігор Жуковський виявився профутбольною людиною. Вже розмовляли з ним про перспективи "Дорофіївки". Маємо спільне футбольне бачення й з головою Підволочиської ОТГ Віталієм Дацком.

Також сподіваюсь на порозуміння і підтримку з боку місцевих підприємців, яких достатньо у селі. Якщо всі ці пазли зійдуться воєдино, то наша команда зможе вийти на новий рівень – чемпіонат Тернопільської області.

Довідка

Дорофіївський футбол має свою історію: сільську команду заснували на початку 80-их років минулого століття. Тоді село процвітало, на його теренах функціонував цукровий завод, міжгосподарське підприємство, яке спеціалізувалося на розведенні великої рогатої худоби (ВРХ). Директор цього підприємства Михайло Чоботюк, власне, і ініціював створення футбольної команди. Андрій Флінта був гравцем першого складу "Збруча", зразка 80-их. У молоді роки грав на позиції нападника, під завісу кар’єри перекваліфікувався у захисники. Після завершення кар’єри став президентом ФК "Дорофіївка".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →