closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Віталій Попович: "Всю нашу футбольну громадськість дуже непокоїть відсутність у Олевську сучасного стадіону"

Віталій Попович: "Всю нашу футбольну громадськість дуже непокоїть відсутність у Олевську сучасного стадіону"
Изменить размер a+ a-
1481
0

35-річний Віталій Попович – відома постать у футбольних колах Олевського району (віднедавна Коростенський район), що на Житомирщині. Ось уже 15 років він є засновником та граючим тренером провідної команди з районного чемпіонату – "Штурму" (Олевськ). Цей колектив є дев’ятиразовим чемпіоном Олевщини, багаторазовим володарем Кубка та Суперкубка.

В інтерв’ю спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" Віталій Володимирович розповів про віхи своєї кар’єри та про "вчора, сьогодні, завтра" "Штурму" і всього олевського футболу.

- Напевно долею було написано стати футболістом (посміхається), адже я в один день, 29 вересня, народився з легендою українського та світового футболу Андрієм Шевченком. Коли "Динамо" (Київ) у поєдинку групового турніру Ліги чемпіонів сезону 1997/1998 на виїзді обіграло "Барселону" (4:0), а Шева зробив хет-трик, остаточно вирішив, що пов’яжу своє життя з футболом. До того ж у мені з дитинства "прокинувся" тренерський хист: полюбляв під час дворових баталій давати меншим хлопчакам настанови, постійно щось занотував, придумував (посміхається). Вже в 9 класі мене почали залучати до ФК "Олевськ", який на той час виступав у першій лізі чемпіонату Житомирської області. Спочатку виходив на на заміни, а згодом став повноцінним гравцем основного складу.

- А як у вашому житті з’явився "Штурм"?

- Тут свою роль відіграло моє студентське навчання у Міжнародному гуманітарному університеті (МГУ) міста Рівне. У той період я тренувався з рівненським "Вересом -2", цікавився місцевим аматорським футболом. Так дізнався, що в райцентрі Костопіль є симпатична команда "Штурм". Назва якось сподобалась.

І у 2006 році я разом зі своїми друзями, майбутнім кумом Павлом Гриневичем та Віталієм Сачковським, заснували "Штурм". Ми були молоді, хотілося бути незалежними. Коли починали стався один цікавий випадок. За допомогою звернулися до тодішнього міського голови Олевська і почули дуже "оригінальну" відповідь: ви, мовляв, грайте чемпіонат району власним коштом, а у випадку перемоги пообіцяв все повернути та ще й "накинути зверху". Від тої пропозиції ми відмовилися. Хоча вже дебютного сезону, 2006-ий рік, стали чемпіонами району та виграли Кубок. Згодом знайшовся у команди і меценат: "Штурм" підтримав Сергій Гулько, який тоді був директором ДП "Олевський лісгосп". Від співпраці з Сергієм Дмитровичем лишилися найприємніші спогади. "Штурм" 15 останніх років виступає в районній першості, декілька сезонів грали в чемпіонаті Житомирщини. Весь цей час я є граючим тренером. Моя ігрова позиція, до слова, центральний півзахисник.

Віталій Попович: "Всю нашу футбольну громадськість дуже непокоїть відсутність у Олевську сучасного стадіону" - изображение 1

- Які результати "Штурму" у сезоні - 2020?

- Ми вдев’яте, і вдруге поспіль, виграли відкритий чемпіонат Олевського району. До речі, до цього двічі поспіль були чемпіонами давненько – 2006 , 2007 роки. Чемпіонат у нас був відкритим: грала команда з Рівненщини – "Спарта" (Кисоричі) та представник Лугинського району. Через карантинні обмеження першість проходила в кілька етапів: на першому – по шість команд сформували дві підгрупи, далі – кращі команди з груп за олімпійською системою визначали переможця та призерів. Зазначу, що стабільно пройти всю турнірну таблицю нам не вдалося. Стартували добре, після першого кола лідирували в своїй групі. Але потім пішли травми, на поле довелося випускати школярів. Перше місце в групі втратили, але в плей-офф пробитися зуміли. У чвертьфіналі здолали ФК "Лопатичі" (5:1, 1:0), а у півфіналі зустрілися зі "Спартою". Досить міцним суперником, який під іншою назвою виступав у чемпіонаті Рівненської області. Втім боротьби не вийшло. Ми забили два м’ячі і після цього суперник вирішив гру не продовжувати. Йому було зараховано поразку та дискваліфіковано.

У фіналі "Штурму" протистояв "Каменяр" (Жубровичі) – наш найпринциповіший опонент. Це було справжнє дербі Олевського району. У першому таймі ми не реалізували пенальті, а в другому – все стало на свої місця: "дубль" Ярослава Ласкавого приніс нам золоті медалі.

- Як загалом оцінюєте футбольний стан справ на Олевщині?

- На перший погляд, все нормально, проходить чемпіонат, збірна району "Полісся" грає на область. Але, це лише перший погляд… Всю нашу футбольну громадськість дуже непокоїть відсутність у Олевську сучасного стадіону. Той що є розвалюється на очах: трибуни зруйнували, а нові не постави, газон в незадовільному стані. Потрібна негайна реконструкція стадіону, який збудували ще в 90-их роках минулого сторіччя і жодного разу кардинально не ремонтували.

Три олевські команди – "Штурм", "NG", "Динамо", а також збірна району "Полісся" свої домашні матчі проводять у жахливих умовах. Ми всі разом намагаємось доглядати за стадіоном, прибираємо сміття, косимо траву. Бо до нього, на жаль, нікому нема ніякого діла. Цього року кошти з місцевого бюджету, які призначалися на реконструкцію стадіону, були перенаправлені на інші потреби. Місто самотужки не потягне. Відповідний проєкт рекострукції продовжує припадати пилом. Сподівалися на обласну раду, але нещодавно стало відомо, що цьогоріч фінансуватиметься будівництво стадіонів в Овручі та Словечному, а олевська арена – в черзі. Все чекаємо… Не маю відповіді, коли наші команди гратимуть в людських умовах, коли на стадіон, на прогулянку, може прийти мама зі своїм малюком. Не вистачає Олевську і великої спортивної зали, де можна проводити футзальні змагання.

Віталій Попович: "Всю нашу футбольну громадськість дуже непокоїть відсутність у Олевську сучасного стадіону" - изображение 2

- Олевськ у першій лізі обласного чемпіонату представляє "Полісся".

- Так, декілька останніх сезонів. А раніше, в різний період, честь міста відстоював ФК "Олевськ", про який я згадував, "Будівельник" та "Газовик".

"Полісся" – це збірна району. Його основу складають футболісти "Штурму". До минулого сезону на обласному рівні я також стабільно грав за "Полісся", а 2020 -ий провів у вищоліговому "Арсеналі -ДЛГ" (Овруч). Крім того, свого часу в чемпіонаті області пограв за ФК "Бараші", з яким вигравав "золото" вищої ліги у 2011 році, та ФК "Ємільчине".

- "Штурм" відомий на Житомирщині і за футзальними виступами.

- Так. Ми є постійними учасниками чемпіонату області, який проходить у чотирьох дивізіонах та Еліт-лізі. Двічі виборювали бронзові медалі у першій лізі. Цьогоріч – "Штурм" знову серед учасників. Проте нас "накрив" суцільний нефарт: я травмувався, команда не може знайти свою гру, звідси й поразки. Наше завдання – зберегти прописку у першій лізі.

- Хто є найвідомішим вихованцем місцевого футболу?

-Вихованці олевського футболу на професійному рівні поки що не грали. Я надіюсь – це попереду. З того, що знаю та бачив на перше місце ставлю нападника Валерія Шапорду, який успішно виступав за "Олевськ", "Будівельник" (Олевськ), інші команди. Дуже сильно за "Штурм", у перші його роки, грав, на жаль, нині покійний Олександр Охремчук. Для цього форварда не було проблемою "наколотити" за сезон сорок мячів.

- Які плани команди та особисто ваші на цей сезон?

- Постараюсь разом зі "Штурмом" втретє поспіль, та загалом вдесяте, стати чемпіоном Олевського району. Наразі поки що не знаю за яку команду гратиму у чемпіонаті області. Головне – повністю залікувати травму.

Віталій Попович: "Всю нашу футбольну громадськість дуже непокоїть відсутність у Олевську сучасного стадіону" - изображение 3

- Ви вірите у майбутнє олевського футболу?

- Так. Насамперед тому, що підростають цікаві дітки у ДЮФК "Олевськ", де я треную дві групи. До речі, мій вихованець Ярослав Сорока торік виступав за "Арсенал-ДЛГ" (Овруч) у вищій лізі чемпіонату Житомирщини.

Додають оптимізму та позитиву і такі люди, як директор ДП "Олевський лісгосп АПК" Сергій Вовк. Сергій Анатолійович – меценат з великої літери, допомагає не лише "Штурму", а всьому нашому місцевому футболу, обласній команді, представникам інших видів спорту.

Щиро радію за сусіднє село Радовель, в якому меценат Михайло Весельський побудував натуральне та штучне поле. Тамтешня команда, думаю, у найближчі сезони стане одним із лідерів обласного футболу.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →