closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Тарас Мелех: "Про селище Олесько повинна знати вся  футбольна Львівщина"

Тарас Мелех: "Про селище Олесько повинна знати вся  футбольна Львівщина"
Изменить размер a+ a-
2235
0

Цьогоріч серед учасників традиційного Меморіалу Ернеста Юста, (турнір проходить під егідою Львівської асоціації футболу (ЛАФ) – авт.), що стартував наприкінці січня, з’явилася низка нових команд. Зокрема Буський район представляє ФК "Олесько" з однойменного селища міського типу. Минулого сезону ця симпатична команда стала чемпіоном Бущини, а в найближчих планах – дебютувати навесні у першості Львівської області.

В інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" 44-річний президент "Олесько" Тарас Мелех розповів про плани та амбіції селищних футболістів.

- Тарасе Ярославовичу, насамперед підіб`ємо підсумки сезону-2020.

- Давайте спробуємо. Сезон був складним, але разом із тим приніс нам багато позитивних вражень. ФК "Олесько" продовжив свою переможну ходу в районному футболі. Наш спурт почався у 2019-му, коли ми виграли першу районну лігу. Торік же грали у вищій лізі. Через пандемію чемпіонат стартував дуже пізно – у жовтні, на участь зголосилися шість команд. За чемпіонство боротьбу повели три команди: "Олесько", "Сокіл" (Андріївка) та "Петричі".

За результатами двоколових перегонів "Олесько" набрав 23 очка і став чемпіоном, у срібного призера "Петричів" - 17 очок, у "Сокола", що фінішував третім – 15 залікових пунктів.

Запам’ятався мені і матч Суперкубка Буського району, в якому наша команда зійшлася зі "Стандартом" (Побужани). Інтриги не вийшло – 8:0 на користь "Олеська". Не менш важливою була перемога олеських футболістів у міжрайонному "Кубку східних федерацій футболу Львівщини".

Тарас Мелех: "Про селище Олесько повинна знати вся  футбольна Львівщина" - изображение 1

- Що це за турнір?

- "Кубок східних федерацій футболу Львівщини" – це регіональний турнір серед представників східних районів області: Буського, Золочівського, Радехівського та Бродівського. Фінал, що відбувся на стадіоні "Сокіл" у місті Золочів, між "Олесько" та збірною Радехівського району вийшов драматичним і непередбачуваним.

Початок матчу для нас був катастрофічним:вже в дебюті поступалась з рахунком 0:3. Але наші футболісти не здавались, вони вирівняли гру і невдовзі відквитали один гол. На перерву команди пішли за рахунку 1:3. По перерві "Олесько" почало грати набагато агресивніше і цікавіше, як наслідок – двічі забили. Основний час гри завершився внічию 3:3. А у першому екстра-таймі ми провели переможний гол. 4:3, неймовірний камбек команди з Олеська. Хотів би щиро привітати наших уболівальників зі здобуттям ФК "Олесько" цього почесного трофею вдруге поспіль.

- Чого очікуєте від участі у Меморіалі Юста?

- Гарного футболу у спарингу з серйозними суперниками. "Олесько" виступає у групі разом із "ЛеоКерамікою" (Львів), "УФК- Карпати U-17" та ЛСТМ "Луцьксантехмонтаж №536" (Луцьк). Наприклад, представник Волині є багаторазовим чемпіоном області, виступав на всеукраїнському аматорському рівні. Цікаво буде зіграти з досвідченою командою. А першим нашим суперником буде "ЛеоКераміка".

- Цього сезону "Олесько" планує подати заявку на участь у чемпіонаті Львівської області. Яка це буде ліга?

- Хочемо сповідувати спортивний принцип та поступово набиратися досвіду, тому стартуватимемо з другої ліги. Рівень ліги доволі солідний, в ній виступає багато сильних колективів, тож на нас очікує цікавий та бойовий сезон. З нетерпінням на нього чекаємо.

- Під чемпіонат області будете підсилювати склад?

- Підсилення провели ще минулого сезону. Запросили гравців з досвідом, аби вони "піднатаскали" нашу молодь. Сергій Шафранський, Андрій Федюк, Роман Личак, Олег Чеботарьов, Ігор Краївський – добре відомі в обласному футболі. Краївський, наприклад, свого часу визнавався найкращим футболістом Львівщини. Більшість з них пограли в Екстра-лізі за провідні вітчизняні футзальні клуби.

З таким підбором виконавців наша команда зобов’язана боротися за призові місця. Молодим місцевим хлопцям випала гарна нагода повчитися у знаних майстрів.

- Хто очолює "Олесько"?

- 36-річний граючий тренер – Сергій Шафранський. Сергій Мар’янович є справжнім лідером, кременем і на полі, і в роздягальні.

- Селище Олесько відоме передусім своїми історичними пам’ятками. А якою є місцева футбольна історія?

- Дійсно, візитівка нашого населеного пункту – це Олеський замок та інші об’єкти культурної спадщини. Але й наш футбол з давніх-давен має міцне коріння. Селищна команда в чемпіонаті району змагалася і в 70-их, і 80-их, і в 90-их роках минулого сторіччя. Олеські футболісти завжди були на п’єдесталі пошани. Активно розвивалася гра і в перших двох декадах третього тисячоліття.

Тарас Мелех: "Про селище Олесько повинна знати вся  футбольна Львівщина" - изображение 2

Народився я в Олеську, нині мешкаю у Львові, займаюся бізнесом, але з малою батьківщиною зв’язків не втрачаю, вболіваю за розвиток футболу у селищі. Років чотири тому мій добрий знайомий Андрій Лішньовський попрохав підставити плече допомоги місцевій футбольній спільноті. Так я й опинився у ФК "Олесько". За цей час вдалося вже дещо зробити. Зокрема разом зі своїм братом Андрієм, у 2020 році, взяли участь у будівництві нового міні-футбольного майданчика зі штучним покриттям. Щодо нашого великого поля, то воно знаходиться в гарному стані, за ним постійно доглядають, на стадіоні підтримується порядок. Цей напрям роботи взяв на себе Андрій Лішньовський.

Весь футбольний клуб "Олесько" висловлює пану Андрію щирі слова подяки за його повсякденну працю.

От зараз з’явилася ідея – навесні облаштувати комфортні роздягальні для футболістів. Про селище Олесько повинна знати вся футбольна Львівщина.

Самому – важко, тому веду перемовини з одним із місцевих підприємцем щодо залучення його у футбольну родину ФК "Олесько". Адже амбітних планів вистачає: перша команда гратиме на область, молодіжний склад виступатиме в чемпіонаті району, а ще хочемо створити в селищі дитячо-юнацьку групу, взяти дитячого тренера. Потрібно прививати підростаюче покоління до занять спортом, закладати основу, перші футбольні цеглинки. Пройде трохи часу і вже юнак, а не дитина, вирішить, чи обирати йому в подальшому футбольний шлях.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →