closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Дмитро Кузнєцов: "СК "Каховка" вже привчив всіх до хороших виступів на всеукраїнському рівні"

Дмитро Кузнєцов: "СК "Каховка" вже привчив всіх до хороших виступів на всеукраїнському рівні"
Изменить размер a+ a-
598
0

Каховська команда зимує нижче, ніж звично в останні сезони. Але, піднявши високо планку очікувань, при цьому СК "Каховка" залишається "грозою авторитетів", здатним дати бій будь-якому супернику. Як оцінити півріччя та чого очікувати від його команди в весняній частині сезону? Відповідає головний тренер і тепер уже й голова правління СК "Каховка" Дмитро Кузнєцов.

- Для початку – про поточний момент. Як проходить зимовий антракт для СК "Каховка"?

- Вже з 1-го березня стартує Кубок Асоціації футболу АР Крим – традиційний турнір, участь у якому беруть "Таврія" (Сімферополь) і команди з Херсонщини. СК "Каховка" також збирається вийти на старт. А на 15-16 березня плануємо збори. Це в планах, хотілося б це все реалізувати.

- Загалом у 2021 рік клуб входить в плановому режимі? Є підтримка місцевої влади, спонсорів?

- Є свої нюанси. Не можна сказати, що в плановому режимі, це все ж поняття для більш вищого рівня. Ми виходимо зі своєї ситуації. Вирішили почати займатися від 1 березня, взяти участь в турнірі. Хотілося б дещо раніше, але маємо те, що маємо. Самі бачите, на сьогодні я – голова правління. Збираємо по дещиці те, що маємо. Є свої нюанси. Хотів би особливо відзначити людину, яка постійно опікується командою й переживає за її існування, це Хоминець Ігор Вікторович. СК "Каховка" вже привчила всіх до хороших виступів на всеукраїнському рівні, тож хотілося б робити це й надалі.

- Весь час каховська команда перебуває поблизу лідерів групи 3. Є група молодих футболістів, яких вдалося розвинути за цей час. Чи всіх вдалося зберегти? Чи все таки є предметний інтерес від деяких професійних клубів до тих самих Остапенка, Мамича?

- Зараз такі реалії аматорського футболу зі всією цією пандемією… навіть професіональний футбол це зачепило. Непросто, немає стабільності і важко казати про те, що буде завтра.

- А відпускали когось на перегляд? Хтось повідомляв про таке?

- В основному, це молоді дарування, які проходили футбольне навчання в якихось спортінтернатах чи академіях. В ідеалі треба розвивати свою молодь, є у нас таке намагання – займатися саме своїми випускниками каховських шкіл. Хотілося б до цього дійти. На даний момент будуть запрошуватися лише молоді хлопці, "необстріляні" поки що на цьому рівні. Немає зараз у нас запрошень гравців з досвідом, більш високого рівня. В ідеалі для СК "Каховка" – працювати з футболістами безпосередньо Херсонської області, максимально намагатися давати їм дорогу в футбольне життя.

- У поточному сезоні вашій команді вдалося серйозно зруйнувати нерви лідерам, зокрема зіграли в нічию із "Вовчанськом". Вдала гра була із тим же "Тростянцем", який прагне в Другу лігу…

- Поки що ми лише даємо бій, але хотілося б більше контролювали гру, ніж лише давати бій. Якщо дивитися на рівень цих команд, того ж "Вовчанська" чи "Сум", та й кубкову гру з "Олімпією", то реалії показують, у кого більш стабільне фінансування. Вони знаходяться на непоганому рівні, більш наближеному до Другої ліги. Це нормальний процес, у того ж Вовчанська комплектація гравців стабільна, вони з року в рік показують однакові результати. Не за горами час, коли вони можуть стати гарним професійним клубом, якщо будуть рухатися у тому напрямку. "ВПК-Агро" недавно показав, як, граючи в аматорах, можна далі прогресувати.

- Як на фоні заможних суперників вдається проводити успішну селекційну роботу? Розкажіть про появу тих же Огаї та Онйємаобі – де ви їх знайшли та як вдалося досягнути від них суттєвого прогресу?

- Де ми їх знайшли? Той же Філіпп Огаї грав на аматорському рівні, але комусь не підійшов чи не влаштовували його якісь умови, тож підтримував форму десь у місцевих аматорських змаганнях. Так у житті буває. Він просто до нас приїхав, спробував сили й прижився. У нього просто колосальні антропометричні дані. Якби додати технічну базу, то це якісний був би гравець. А для аматорського рівня це досить добра знахідка, принаймні для СК "Каховка". Так само і Кінгслі Онйємаобі - він хлопець дуже мобільний, їм це дано від природи, вони пластичні гравці в фізичному плані. Вони не почувають себе дискомфортно в грі, де потрібні швидкість, контратаки. Кінгслі грав за "Олімпік", ми за ним стежили й вчасно запросили до себе.

- При цьому молодь, як 22-річний Остапенко чи 21-річний Мамич, досягнула особистого прогресу. Як вони виходили з-за спин більш досвідчених?

- Остапенко для аматорського чемпіонату вже доволі досвідчений гравець. Проводить не перший сезон, та й у Ратушного, Добровольського був досвід. Все ж побували сили в Другій лізі, тому я не можу на них дивитися, як на молодих гравців. Вони для нас уже доволі досвідчені. Я ж їх порівнюю з нашими хлопчиками, які починають з 16 років. Тому для нас це вже ветерани, "динозаври" аматорського футболу. Бувалі хлопці. Намагаються завжди себе тримати на одному рівні, тонусі. Результат показують, можуть далі рухатися та грати на іншому рівні.

- Спостерігаю за роботою СК "Каховка" і дивуюся, звідки ви берете кадри. Тому що чемпіонат Херсонської області – це шість команд, де задають тон ветерани, що вже зійшли зі всеукраїнського рівня. А з професіональними клубами вашої області ясно, що вам важко конкурувати в плані запрошення гравців. Що лишається?

- Знову таки, це досить важкий момент. Зараз ми кожного дня шукаємо Мессі, коли він звільниться та завершиться контракт, коли вже Роналду завершить виступи та приїде до нас. Кожного дня про це думаємо та не знаємо, коли прийде цей час. Хотілося б вийти на той рівень, щоб наші місцеві ДЮСШ постачали гравців. Вийшла велика "діра" по вікових категоріях, кілька років не працювала ДЮСШ на максимальній потужності. Це без претензій, а навпаки з розумінням всіх труднощів роботи дитячо-юнацького футболу в наш час. А хотілося б черпати кадри саме зі своєї школи. Але це в ідеалі. Чи це реально, покаже час, хотілося б до цього прийти, але на даний момент дуже важко. Чекаємо тільки кінця контрактів зірок, коли вони будуть у нас. Невдячна робота.

- Сьоме місце із 17 очками: які перспективи воно залишає на весняну частину сезону? Які будуть завдання і сподівання?

- У нас завжди одні завдання – тільки вигравати. Для нас немає прохідних матчів, з лідерами чи аутсайдерами. Кожна гра – це гра за виживання та своє майбутнє. Хлопці амбітні, у кожного є бажання рухатися вперед і не зупинятися. Немає якихось глобальний завдань у СК "Каховка", щоб ми намагалися виграти чемпіонат України серед аматорів. На жаль – немає, тому що ми б хотіли мати такі завдання та можливість їх виконувати. Зате є рух в тому напрямку, щоб вийти не тільки давати бій, але й вигравати. От тоді вже буде якийсь рівень. Глобально "змазали" кінцівку чемпіонату, але на це є суттєві причини. У цьому вже розібралися. На мою думку, ми могли займати інше місце, але по факту є сьоме. У другій частині, думаю, заслужимо місце вище – ближче до рівня попередніх сезонів.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →