closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Назар Козак: "Третє місце – це не дуже однозначний результат"

Назар Козак: "Третє місце – це не дуже однозначний результат"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
679
0

2020 рік – особливий для теребовлянської "Ниви". "Золотий дубль" у рідній області – чемпіонські медалі чемпіонату футболісти та тренери змогли покласти в завойований Кубок Тернопільщини. А ще – справжній прорив у Чемпіонаті України серед аматорів, де станом на зимовий антракт команда зимує на небувало високому для себе чистому третьому місці.

Як вдалося досягнути такого хорошого результату, як збирався нинішній ігровий ансамбль, на що сподівається "Нива" в новому 2021 році? Про це розповів тренер теребовлянської "Ниви" Назар Козак.

- Рік для "Ниви" вийшов настільки успішним, що навіть жаль із ним прощатися. Тим не менш, як запланували підготовку до відповідальних матчів 2021 року?

- 15 лютого "Нива" вийшла з відпустки. На даний момент команда перебуває в Теребовлі, де проводить двотижневий збір, закладаючи фізичну підготовку та кондиції. Переглядаємо потенційних новачків вдома, тому що погодні умови не давали можливості поїхати на якісь зимові турніри. Було багато запрошень, але десь перенесли турніри через погоду, інші відтермінували. Ви бачите, які сніги, морози, проблема з чисткою полів і так далі.

- Контрольні матчі за цей час провели чи це ще в планах?

- На початковий етап підготовки ми не планували контрольних матчів, тому що під час двотижневого збору в Теребовлі закладали фізичну підготовку. Далі ми футболістів відпустили на 3-4 дні додому, після чого йде другий збір, на якому ми вже будемо проводити товариські ігри. Шукаємо потенційних суперників, які погодилися б з нами зіграти, серед команд Першої та Другої ліги ПФЛ.

- З огляду на хорошу каденцію в літньо-осінній частині сезону, скажіть, чи є інтерес до ваших футболістів з боку інших клубів? Чи всіх вдається зберегти на весняну частину?

- Завдяки нашому керівництву, особисто президенту клубу, 90% гравців осінньої частини вдалося зберегти, але воротар Андрій Черепко підписав контракт з професіональною командою з Угорщини. Він залишив розташування нашої команди. І через сімейні обставини нас залишив капітан Павло Макогон зі Львова. А так практично вся команда збереглася завдяки нашому президенту.

Любчак? Він у команді. Провів збори з командою "Балкани", але проводив цю підготовку з метою покращення своєї фізичної форми. На даний момент він в розташуванні нашої команди і готовий допомагати нам у весняній частині сезону.

- Дуже хороше перше півріччя сезону 2020/21 у виконанні команди. Чи самі чекали такого результату після певної паузи у виступах в аматорському чемпіонаті?

- Третє місце – це не дуже однозначний результат. Ми бачимо, що непогано виступили в першому колі, відставання від другого місця – лише одне очко. Але ми прекрасно розуміємо, що програли дві домашні гри "Юності" і ОДЕКу, і вважаємо, що в другому колі повинні десь це наздоганяти. Є дві думки: ніби третє місце є непоганим, але ми йдемо до того, щоб потрапити в фінальну "пульку". Наше керівництво і наш тренерський штаб, також і футболісти прекрасно розуміють, що ми гідні того, щоб потрапити в плей-офф Чемпіонату України, тому в другому колі будемо намагатися виправити всі свої помилки і десь наздогнати втрачені очки.

- Чи є для цього кадровий потенціал? Колектив у вас досвідчений, але планується велике запрошення футболістів чи воно буде точковим?

- На даний момент нам дуже приємно відчувати, що футболісти хочуть поповнити ряди "Ниви" (Теребовля). Також приємно, коли гравці хорошого рівня відгукуються на наші пропозиції, приїжджають в нашу команду. Не хочу вихвалятися, але у нас в розташуванні навіть є гравці, які були задіяні в Прем'єр-лізі.

Ми готові. Бачимо наші помилки, недопрацювання, і прекрасно розуміємо, що нам потрібне підсилення. Керівництво нашого клубу ставить завдання потрапити в "пульку", боротися за аматорське чемпіонство, пройти в Другу лігу. Після того, як наша команда практично на 90% залишилася після осені, наше підсилення буде точковим, але нові гравці повинні бути на голову сильніші тих, хто є зараз.

- Чи є на сьогоднішній день новачки?

- Новачки є, чоловік 6 приїхало в розташування нашої команди. Некоректно буде зараз про імена говорити. Вони на перегляді, ми до них придивляємося, а вони до нас. У тренувальному та побутовому плані їм нібито все підходить, але ми повинні побачити їх у роботі. Коли розпочнуться контрольні ігри, ми повинні в цьому переконатися. Імена в футбол не грають, і навіть люди, які пройшли УПЛ і Першу лігу, на полі повинні показувати, що можуть робити на даний момент.

- Це не перший сезон "Ниви" в аматорському чемпіонаті України. ваші попередні суперники зараз вже на професіональному рівні, в Першій лізі. Яким ви бачите нинішній сезон? Чи цікаво в ньому грати?

- Ми з тренерським штабом їздимо дивитися ігри Першої та Другої ліги: і "Епіцентр" (Дунаївці), і "Поділля" (Хмельницький), і "Агробізнес" (Волочиськ). Якщо чесно, то рівень аматорського чемпіонату поступається, можливо, лише десь трішки. Тому що такі команди, як "Юність" і особливо ОДЕК, що грає вже тут роками, не поступаються в якості ні гравців, ні фінансів командам Другої ліги. Тому аматорський чемпіонат України дуже цікавий.

Ми і з тренерським штабом, і з керівництвом неодноразово обговорюємо ці моменти, що ті команди, які з нами грали, – "Рух", "Минай", "Агробізнес" із "Епіцентром", – за рік чи два зробили дуже великий крок вперед. І це ще раз підтверджує, що аматорський футбол не дуже поступається професіональному. Особливо – команди першої п'ятірки не поступаються професіональним командам Другої ліги ні в чому, тільки в статусі та назві. Так, цього сезону були молоді хлопці в МФА, "Варатику" (Коломия), але очки з ними не далися легкою кров'ю. Це були важкі ігри, де молоді футболісти намагалися забрати очки. Вони виконують свої завдання й проходять свій власний шлях, і дуже важко було з ними грати.

- З ким із команд Першої ліги чи Другої зустрічалася "Нива" (Теребовля) та які були враження?

- В минулому році ми грали дуже цікавий турнір в Хмельницькому – "Кубок мера". Було дуже цікаво, змагалися такі команди, як "Нива" (Вінниця), "Поділля", "Агробізнес". Який був мінус? Покриття штучного поля бажало бути кращим. Ми програли "Агробізнесу", команді Першої ліги 0:1, і ми мали 3-4 моменти, де могли забивати. Була дуже бойова гра, у мене, як у тренера, навіть з'явилися сумніви, що це якась контрольна гра. Гравці нічим не поступалися – діяли в підкатах, боролися. І різниці саме по цій грі я не побачив. Так само і з "Поділлям", з "Нивою". Відчувалося по організації, що це професіонали, а по самій грі... Повірте, в нашому основному складі ми рахували гравців із досвідом виступів на такому рівні, і майже всі наші люди грали в професіональний футбол. Це не є випускники ДЮСШ чи вчорашні гравці першості району. Вони всі пройшли школу Першої чи Другої ліги. Це люди, які бачили професіональний футбол і знають його не з чуток, а з власного досвіду.

- Хто є меценатами та спонсорами клубу "Нива" (Теребовля), хто його надихає на участь на всеукраїнському рівні?

- Я вам скажу так, у нас меценат один - це президент клубу Степан Степанович Никеруй. Людина, яка 12 років спонсорує футбольний клуб. Яка взяла клуб з чемпіонату району і підготувала його до того, що ми атестуємося в Другу лігу. Це людина, яка в тяжкий час завжди підтримує команду і ми ніколи не відчували якоїсь потреби. Ні тренери, ні футболісти. Він старається, завжди вмотивований, є оптимістом. Завдяки йому футбол на Теребовлянщині процвітає. Це шанований на Тернопільщині та всій Україні аграрій зі своїм підприємством, людина, яка 12 років веде до перемог наш футбольний клуб. Таких людей дуже мало, на жаль, і "Ниві" пощастило мати такого великого фаната та мецената.

- Чи планує команда в 2021 році брати участь в обласних турнірах: чемпіонаті чи кубку?

- Нам по графіку це не підходить – там змагання за одним форматом, на всеукраїнському рівні – це інший формат, "осінь-весна". Тому не плануємо грати на область. Якщо ми йдемо в Другу лігу, то на область треба заявлятися тільки на перше коло. І ми не дуже хочемо підставляти обласну федерацію, щоб, зігравши перше коли, зніматися зі змагань. Якщо знайдемо перспективу в наших молодих гравцях, вихованцях ДЮСШ, то ми могли б. Але це дуже важко, тому, скоріше за все, не будемо приймати участь в обласних змаганнях. Але давайте спершу пройдемо сезон 2020/21…

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →