closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Чемпіонат Тернопільщини: три ліги, 30 команд та суворі покарання командам за неявки

Чемпіонат Тернопільщини: три ліги, 30 команд та суворі покарання командам за неявки
Изменить размер a+ a-
658
0

Такі основні питання були розглянуті на організаційній нараді за участю потенційних учасників чемпіонату Тернопільської області 2021 року, яка відбулася вчора, 12 березня, під головуванням керівника Асоціації футболу Тернопільщини Тараса Зіновійовича Юрика.

На попередній січневій нараді Тарас Юрик запропонував представникам командам повернутися до проведення футбольних змагань на Тернопільщині уформаті трьох ліг, як це було в 2019 році. Ця пропозиція знайшла підтримку і на вчорашній нараді прийнято остаточний варіант проведення обласного чемпіонату саме в трьох дивізіонах.

Дві ліги (вищу і першу) сформують команди, які у них виступали минулого року, а також отримали право за регламентом підвищитися в класі. Другу лігу складуть у більшості своїй новачки обласних змагань.

За попередніми напрацюваннями у кожній лізі виступатимуть по 10 команд (як варіант 9-ть). Вищу лігу на сьогодні сформували 9 команд: "Агрон" (Великогаївська громада), "Медобори" (Зелене), "Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ), "Дністер" (Заліщики), "Зоря" (Хоростків), "Агронива" (Тернопіль), "Рідна Борщівщина" (Борщів), "Поділля" (Васильківці), ФК "Нараїв". Ще одне місце у вищій лізі зарезервовано за чемпіоном області 2020 року – теребовлянською "Нивою".

У першій лізі теж є 9 команд: ФК "Трибухівці", "Вікнини" (Вікно), "Нива" (Підгайці), "Нива" (Городниця), "Лисоня" (Саранчуківська ОТГ), "Віго-Острів" (Великоберезовицька ОТГ), ФК "Мельниця" (Мельниця-Подільська), ФК "Вишнівець", "Колос" (Бучач). Ще одне місце у першій лізі зарезервовано за "Кристалом-U-19" (Чортків).

У другій лізі принципову згоду на участь дали 8 команд: "Поділля" (В. Березовиця), ФК "Присівці" (Зборівщина), "Футбольна академія" (Тернопіль), ФК "Гусятин-ТГ", ФК "Копичинці", ФК "Скалат-ОТГ", "Стандарт" (Вишгородок, Лановеччина), "Колос" (Зборів). Ще три колективи поки не дали остаточного погодження щодо участі в другій лізі і мають це зробити в найближчий час. Це команди з Кременеччини, Борщівщини та Збаражчини.

На засіданні піднімалося питання про дату початку чемпіонату Тернопільської області 2021 року. Пропонувалися різні варіанти – 18 та 25 квітня і 9 травня (2 травня – Пасха). У кінцевому результаті одноголосно було прийнято рішення розпочати футбольний сезон на Тернопільщини у всіх трьох лігах 9 травня і завершити перше коло до 30 червня.

Також одноголосним рішенням представників команд внесено у регламент проведення чемпіонату області пункт про покарання команд за неявки на матчі. Відтепер колективу, який не вийшов на поле в календарному матчі передбачено не лише технічну поразку (0:3), а й зняття чотирьох турнірних очок. Також у регламенті буде прописано, що команди, які не дограють чемпіонат, зможуть у наступному сезоні починати виступи в чемпіонаті області з найнижчої другої ліги.

Також піднімалося питання щодо покращення якості відеозйомок домашніх матчів, збільшення штрафних санкції у випадку відсутності запису поєдинку. Ряд команд підняли слушне питання покращення спортивної інфраструктури, зокрема, щодо якості футбольного газону, наявності роздягалень та душових. Це питання взято на контроль представниками Асоціації футболу Тернопільщини і звернуто увагу в першу чергу командам вищої ліги, щоби ті, в яких є недопрацювання в цьому питанні, до початку сезону попрацювали над виправленням недоліків. У приклад поставлено ФК "Вікнини" (Вікно, колишній Гусятинський район), керівництво якого в короткий час змогло облаштувати невеликі трибуни для глядачів, місця для переодягання команд та суддів і оператору для відеозйомки. І, звичайно, було названо ідеальні умови, які створені в селі Васильківці (зручні трибуни з глядачами, роздягальні з душовими, якісний футбольних газон з поливом), де місцевий стадіон "Поділля" відповідає всім нормам навіть для проведення всеукраїнських змагань.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →