closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Бабор: "Плануємо вже через рік іти в Другу лігу"

Олександр Бабор: "Плануємо вже через рік іти в Другу лігу"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
1109
0

Футбольний клуб "Кудрівка" на сьогодні – це один із найбільш прогресуючих колективів відразу двох областей. Чернігівської – тому що звідси він корінням і саме рідну область представляє на всеукраїнському рівні, але й Київської – де вперше став чемпіоном минулого року, на другий сезон участі.

Свій прем’єрний сезон у Чемпіонаті України серед аматорів ФК "Кудрівка" також проводить цілком успішно – в складній боротьбі з володарями титулу, бронзовими призерами та кубковими тріумфаторами зимує на другій позиції, що вже є ознакою класу дебютанта ААФУ. Як готується до відновлення чемпіонату команда та над чим працює? Про це, а також про враження від змагань і суперників, розповів головний тренер ФК "Кудрівка" Олександр Бабор.

- Передовсім – із поточного моменту. В якому режимі працювали цієї зими?

- Після відпустки зібралися 15 січня і почали тренуватися. З'їздили на тижневий збір в Плиски. Режим розробили такий: двічі на тиждень тренуємося, в вівторок і четвер, а на вихідні у нас гра. Заявилися на Меморіал Щанова, а зараз беремо участь у Меморіалі Кирсанова. У такому темпі й готуємося.

- Наскільки відрізнятиметься ФК "Кудрівка" від того, що ми бачили в осінній частині сезону?

- Всі, хто були - залишилися, а також прийшли деякі хороші виконавці, в основному, молодь, тож буде конкуренція. Якщо раніше її у нас не було, то на даний момент конкуренція стає вищою, і, я думаю, від цього стане кращим і рівень команди.

Щодо посилення – ми постійно над цим працюємо. Є люди, які прибули до нас на перегляд. Ще продовжується перерва в чемпіонаті, подивимося всіх на зимових турнірах. Головне, що всі ті, хто був в минулому році, готові, вмотивовані, також є молоді футболісти, які однозначно будуть створювати конкуренцію.

- Дійсно, у вас додалося молодих. Це планова робота чи омолоджувати команду вимагає ситуація?

- Ми не стоїмо на місці і розуміємо, що справа за молоддю. Вікових футболістів у нас багато, у них буде вчитися молодь. Молодим потрібно своєчасно переходити на нову сходинку в своїй майстерності. Пройшовши дитячо-юнацький рівень, треба розвиватися. Погано, коли вони "варяться у власному соку". Добре, коли є довіра та підтримка, яка дозволяє футболістам розвиватися.

Приміром, коли до нас приходять молоді новачки, у "Кудрівці" є люди, що пограли в футбол на хорошому рівні, вони їм щось підказують, так що в нашій команді молодь зростає. Той же Кулик, який прийшов із молодіжних змагань, спочатку нічого не демонстрував, але за цей рік виріс до гравця основного складу. Новачки бачать тренувальний процес, конкуренцію – тож стараються тягнутися до загальнокомандного рівня.

Зі своєї сторони, ми думаємо, як підвищити рівень колективу та кожного гравця окремо, покращуємо навчально-тренувальний процес, працюємо над тактичними новинками.

Плануємо вже через рік іти в Другу лігу, тому будемо зараз і тренерський штаб розширювати, брати тренера з фізичної підготовки, та й самі будемо їздити вчитися. Ми не стоїмо на місці і хочемо йти в ногу з часом.

- Як вдалося в п'яти стартових матчах Чемпіонату України серед аматорів не пропустити жодного м'яча, та ще й у такій групі?

- З такими пацанами просто приємно працювати: всі – професіонали за ставленням до справи, ніхто не пропускав тренувань, всі розуміли, в що й де ми граємо. Все так вийшло, що і президент, і тренерський штаб, і команда були згуртовані. Нам важко було після суботи, тому що ми грали спершу на область, і там також були максимальні завдання, а потім уже виходили на всеукраїнські матчі. Тож було психологічно легше грати в неділю, тому що особливих завдань у нас не було – ми ж дебютанти турніру. Ротація була, мали чоловік 20, і ті, хто менше грав у першій грі, були задіяні у другій. Пацани хотіли грати, "горіли очі", тому є такий результат на всеукраїнському та обласному рівні.

- Чи є у вас розподіл складу на обойму основної та резервної команд: яка "Кудрівка" грає на область, а яка на всеукраїнському рівні?

- Ні, у нас єдиний і цілісний колектив, я просто дивлюся по тренуваннях, хто краще готовий. Спілкуємося з самими футболістами, з тренерами, і призначаємо вже конкретно склад на суботу та плануємо на неділю.

- А де в команди тренувальна база?

- Зараз ми тренуємося на стадіоні "Юність" у Чернігові. Орендуємо собі на заняття. Проте у нас у планах побудувати нормальну базу в Кудрівці і там тренуватися.

- І буде таке ж пристойне поле, як ігровий газон на "Кудрівці-Арена"?

- Так, будемо намагатися, щоб наші поля були ще кращими. Вдячні за підготовку газону нашому керівництву та працівникам клубу. Зараз будується додаткова трибуна, щоб підходити під вимоги по атестації в Другій лізі.

- Чи нема контрасту, коли виїжджаєте в гості до якихось команд, де поля не дуже хороші?

- Ми грали в Київській області, і там поганих полів немає, можливо, лише в Фастові. А так усі поля ідеальні. Чемпіонат області на високому рівні, команди рівні. Не слабші, а деякі навіть сильніші, ніж в Аматорському чемпіонаті України. Тому цікаво було грати і там, і там.

- У вашій групі грають чинний чемпіон України серед аматорів, володар кубка, і бронзовий призер чемпіонату. І попри це у двох із трьох цих команд ви виграли. Можна сказати, що дійсно немає такого перепаду в різниці між турнірами?

- Так, особливої різниці немає. Раніше відчувалося, де аматори, а де область, а зараз зовсім не відчувається. Тому що рівень у Київській області високий, не хочу принизити якісь змагання. Навпаки, на мою думку, ці три команди – "Вікторія", ЛНЗ й "Олімпія", наші титуловані конкуренти в Групі 2 Чемпіонату України серед аматорів – вони дуже високого рівня, могли б спокійно грати і в Першій лізі ПФЛ.

- Дуже потужний виступ вашої команди, але в кінці сезону сталася нічия з "Білою Церквою". Що там відбулося?

- Я розумів, що буде гра важка, налаштовували команду. Десь була недооцінка, можливо, я в чомусь не достукався до хлопців... На початку гри мали хороші моменти, які не реалізували. Пацани вийшли, не забили один момент, другий, потім прозвучав "дзвіночок", що простої гри не буде. Контролювали хід поєдинку, але не виглядали так переконливо, як раніше. Просто цикл змінився - субота, неділя, до цього ми звикли і потім два тижні відпочивали, тож десь вийшли із циклу. Слава Богу, що ще зрівняли рахунок, я радий. Не можна ні на що скаржитися, ми взяли багато очок, тим більше, це була виїзна гра. Тому не вважаю, що погано зіграли.

- У вашої команди 10 футболістів відзначалися голами і 14 записали на свій рахунок або гол, або асист. Це говорить про високий клас колективу, де кожен може відзначитися, чи про відсутність забивного бомбардира, про якого ви, можливо, мріяли?

- У минулому чемпіонаті області у нас був свій бомбардир – Артем Грищенко, він забивав м’ячі й створював небезпеку біля чужих воріт, записав на свій рахунок близько 25 голів. Але весь час не можна грати на одному рівні, цього сезону він трішки збавив оберти в плані голів, але напругу біля чужих воріт завжди утримує, створює моменти. Просто вже й захисники його читають, потрібно змінити психологію і переналаштуватися, і все буде нормально.

А так – у нас немає незамінних футболістів, всі виходять і забивають, роблять свою справу. Я ні в кому не сумніваюся, той же захисник Олександр Іоша забиває досить багато. Захисники часто відзначалися, особливо в минулому році. Я сам приємно здивований, що кожен виходить і робить свою справу. Сьогодні не вийшло в одного - десь підстрахував партнер. У нас – одна сім'я, ми один одного підтримуємо і все йде в правильному напрямку.

- Стосовно ФК "Кудрівка" - ваша команда із Чернігівської області, проте грає в чемпіонаті Київській області. Як так вийшло?

- Коли ми позаминулого року виграли Кубок Чернігівської області, команда нашого президента в Київській області погано стартувала, і він запропонував нам переїхати в Київську область, тому що в Чернігівській залишалося 4 команди, а там – більше десятка, гарна конкуренція. Ми погодилися, і я про це не жалкую. З першого разу не вдалося виграти, посіли третє місце, а з другого разу - перше. Хлопці показали свій рівень і рівень Чернігівського футболу. Довели свою конкурентоздатність на новому рівні. Роман Солодаренко, наш президент, ставить перед командою амбітні завдання й пропонує пробувати себе на новому рівні, щоб було цікавіше. Саме тому ФК "Кудрівка" й прогресує, бо президент амбітний і розуміється на футбольній мотивації, і штаб він підібрав такий, і склад.

- Додаткові виїзди не створювали труднощів? У вас більшість гравців із Чернігівщини, а треба було їздити в Київську область, а далі – по всій Україні.

- Було важкувато. Добре, що хлопці свідомі, готували себе, підбирали режим праці та відпочинку. Також допомагає правильний тренувальний процес. Якщо віковим гравцям було більш важко, то молодь у нас – молодці, за великим рахунком, вони нас витягнули в Аматорський чемпіонат України на своїх плечах. Якщо в Київській області ми задіяли більше ветеранів, то в Чемпіонаті України серед аматорів - більше молодь. Вийшла нормальна ротація, все пішло так, як треба.

- Які очікування від весняної частини, зважаючи на ваше поточне турнірне положення?

- Головне з цією всією ситуацією – вдало стартувати. Ми працюємо і я живу сьогоднішнім днем. Те, що було вчора і що буде завтра, мені не особливо цікаво. Сьогодні ми тренуємося, працюємо в правильному режимі. Хлопці ходять на тренування і не пропускають заняття, і це найголовніше, а там подивимося.

- А на 2021 рік планується участь в обласних змаганнях?

- Так, плануємо, на область будемо грати точно.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →