closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup
Кубок України серед аматорів 2020/2021 . Плей-оф. 1/4 фіналу. Перші матчі
Україна. Бузова. "Бузова Арена"
. ,
"Нива"
(Бузова)
1 : 1
"Демня-Фенікс"
(Демня/Підмонастир)

"Нива" (Бузова) - "Фенікс" (Підмонастир) 1:1. Як "Фенікс" з попелу

"Нива" (Бузова) - "Фенікс" (Підмонастир) 1:1. Як "Фенікс" з попелу
Изменить размер a+ a-
520
0

Пізніше за інших граються матчі четвертої чвертьфінальної пари Кубка ААФУ: вони були перенесені з осені через спалах коронавірусної хвороби в складі однієї з команд. З того часу багато чого змінилося. СКК "Демня-Фенікс" (Демня/Підмонастир) пережив реорганізацію – тепер це ФК "Фенікс" (Підмонастир). У свою чергу, бузівська "Нива" без значних змін підійшла до цього протистояння – команда мала значну ігрову практику на традиційних зимових турнірах Київської обласної асоціації футболу, де виступила дуже потужно й створила гідну конкуренцію давно визнаним фаворитам. А минулої суботи вдало стартувала в чемпіонаті Київщини.

У день проведення матчу знялася непогода – йшов сніг з дощем, було відверто холодно, але поле зі штучним покриттям стадіону в Бузовій дозволяло футболістам грати в максимально сприятливих умовах. Та й почали суперники яскраво, без затяжних розкачок. Обмінялися кількома фланговими подачами з гри та стандартів, а також дальніми ударами – від Гриба та Білого в гостей і Загалевича та Миколаюка в господарів. Тож гра вже була достатньо розігрітою, коли "Нива" завдала першого результативного удару. Господарі здорово перехопили діагональну передачу й розгорнули швидку атаку через правий фланг. Один із зимових новачків бузівчан, Андрій Зозуля, м’яко навісив в карний майданчик, а Сомов відправив головою м’яча в сітку елегантним кивком – 1:0. Це третій гол у розіграші для Івана – він у п’ятірці найвлучніших поточного кубкового турніру.

По рахунку "Нива" грала дуже переконливо і повністю контролювала хід поєдинку. Нівелювала зусилля суперників, а сама за першої можливості переходила від оборони в атаку. Після перерви господарі неодноразово могли збільшити свою перевагу. Один тільки зимовий новачок бузівчан Вячеслав Турчанов разів три небезпечно пробивав здалеку – і не одразу суперники встигали з блокуваннями. Після розкішної скидки п’ятою від Сомова прудконогий Коропецький вибігав прямо на воротаря земляків зі Львівщини – проте під тиском оборонців не зміг проштовхнути м’яча повз воротаря в дальній кут. Апогеєм зусиль "червоно-білих" став момент з пенальті. Сомов із Зозулею "пошили в дурні" оборонців на правому куті карного майданчика, Зозуля на всіх парах увірвався туди, прокинув м’яча повз лівого захисника гостей Білого, і той його зачепив – арбітр без вагань вказав на 11-метрову позначку. До речі, в цьому епізоді рефері пошкодував гравця "Фенікса" - в того у пасиві вже було попередження. Пробивати пішов досвідчений Скепський, але, згадуючи як він пробивав післяматчевий пенальті з "Олімпією" в матчі Меморіалу Макарова, краще б він того не робив. Денис воротаря перехитрував – Литвин - з вигляду і по статурі "викапаний Чілаверт" - кинувся в правий від себе кут, але сильно надісланий м’яч оминув протилежний кут воріт. Безвідповідально, чесно кажучи, пробив гравець "Ниви".

Цей прикрий момент, здавалося, не позначився на грі господарів. Один тільки Скепський міг двічі реабілітуватися: з ближчої відстані та з лінії карного майданчика, непогано били Головатенко та Турчанов, проте в усіх випадках то точність підводила, то голкіпер Литвин, незважаючи на кілька зайвих кілограмів, був на висоті. А другого голу, ой, як не вистачало. Могло здатися – ще трішки – і "Фенікс" посиплеться, тим більше, на стрімкому Зозулі захисник гостей Юрій Заліпа заробив повторне для себе попередження й залишив свою команду в меншості на вирішальні заключні хвилини. Тут же кількісну більшість могли реалізувати Головатенко (зі штрафного) та Зозуля (з гри) – але знову холоднокровність і точність підводили гравців "Ниви".

А що ж "Фенікс"? Що стосується підготовчої фази, у них багато чого виходило. Не клеїлося з завершенням: то повз ворота пробивали, як Заліпа, який замикав подачу зі штрафного, то Сітало рятував "Ниву" – як у моменті з прямим ударом досвідченого Максима Фещука з аналогічного стандарту. Не раз загострював гру швидкий Гриб – найкращий момент після флангового проходу все ж завершив ударом повз ворота. Зі сторони здалося – саме вилучення згуртувало та мобілізувало "Фенікс". Саме після того, як гості залишилися в меншості, вони наче зродилися з попелу. І ось – ключовий момент матчу. Досвідчений Ощипко (екс-гравець львівських "Карпат") з власної половини поля "грузить м’яча" вільним ударом в бік воріт "Ниви". Там вдало поборовся Гриб, який виграв боротьбу в Сокола та Турчанова і навісив у карний майданчик господарів. Після подачі Гриба одразу двоє гравців гостей не змогли пробити, але Роман Багдай добре відпрацював, виграв м’яча у Головатенка і Пластуна та котнув його праворуч. А там набігав цілком вільний Андрій Протасенко. І сильним низовим ударом поцілив у дальній кут – 1:1. Як так сталося – спитаєте ви. На мій погляд, через пасивність того ж таки Дениса Скепського, який в цьому епізоді старанно накривав сам себе, в той час як Головатенко кинув свого візаві – правого захисника Протасенка, бо пішов допомагати Пластуну боротися з Багдаєм. В результаті ніхто не завадив гравцю "Фенікса" влучно пробити. Всупереч вилученню, всупереч безлічі моментів у господарів, всупереч грі, яка за своєю логікою, радше, обіцяла гостям більші неприємності, ніж ось такий порятунок. Але, напевно, саме в такі складні моменти й проявляються вольові якості – з чим підопічних Чіха можна лише привітати. Більше того, гості навіть могли вирвати перемогу – прохід Максима Фещука, ще одного колишнього професіонала з "Карпат", завершився ударом активного Романа Багдая в стійку. Щоправда, і в "Ниви" були непогані шанси все ж таки перемогти в цьому матчі. До останньої секунди чотирьох компенсованих арбітром хвилин господарі не полишали надій забити. Небезпечно пробивав Сомов з подачі Ємельянова, Ширай і Пластун добре прикладалися з далекої відстані, але без результату.

Нічия в першому матчі, безперечно, ще нічого не означає, але дає певну перевагу "Феніксу" – хоча б за рахунок виїзного голу та матчу-відповіді на своєму полі. А "Ниві", як Барону Мюнхгаузену, наступної середи потрібно планувати подвиг, як це вже одного разу було в Ставках. Нагадаємо, це остання чвертьфінальна пара, тож її розв’язки з інтересом чекають "ЛНЗ", "Вікторія" та "Олімпія", які пробилися в 1/2 фіналу раніше.

Герой матчу: Андрій Зозуля ("Нива")

Грав дуже активно і, головне, корисно. Віддав чудовий "асист" Івану Сомову, в красивому стилі заробив пенальті, змусив вилучитися з поля Заліпу, створив кілька небезпечних моментів біля воріт "Фенікса" собі та партнерам.

Антигерой матчу: Денис Скепський ("Нива")

Безвідповідально пробив пенальті, був стороннім спостерігачем в моменті з голом у ворота своєї команди, грав на чистих м’ячах, не використав кілька гарних нагод забити гол.


7 квітня, 15.00. Бузова, стадіон "Бузова Арена".
"Нива" (Бузова) – "Фенікс" (Підмонастир, Львівська область) 1:1 (1:0)
Голи:
І.Сомов (37) - А.Протасенко (86).
На 65-й хвилині Д.Скепський (Н) не реалізував пенальті (повз ворота)

"Нива": Сітало, Сокол, Скляренко, Таран, Пластун, Загалевич (Ширай,46), Миколаюк (Скепський,46, Зуєвич,87), Турчанов, Зозуля (Ємельянов,87), Коропецький (Головатенко,57), Сомов. Запасні Байдюк, Кот. Тренер Марко Мартиненко

"Фенікс": Литвин, Ощипко, Репета (Бабатунде,72), Заліпа, Протасенко (Сметанка,90+2), Білий, Гриб, Салюк, Багдай, Гнатів (Міщук,78), Фещук. Запасні Краснопольський, Мартиняк, Костюк. Тренер Андрій Чіх

Попереджені Сомов, Скляренко, Ширай (Н), Білий, Заліпа (Ф)
Вилучений Ю.Заліпа (Ф) – 83 хвилина, повторне попередження

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →