closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Олійник: "Кобра" (Харків) цього сезону повертається в чемпіонат області"

Олександр Олійник: "Кобра" (Харків) цього сезону повертається в чемпіонат області"
Изменить размер a+ a-
1589
0

Вимальовуються контури нового сезону на Харківщині. Зокрема у вищій лізі чемпіонату області знову виступатиме "Кобра" (Харків). Команду, що вже має свою історію, на базі спецпідрозділу ДАІ МВС України "Кобра" у серпні 2000 року заснував Сергій Ващенко. Щоправда, через деякий час спеціальний автоінспекційний підрозділ був розформований, але на розвиток команди це не вплинуло. Згодом вона почала виступати у чемпіонаті Києва, а після знайомства Ващенка з тодішнім президентом федерації футзалу України Геннадієм Лисенчуком, гравці змінили трав’яний газон на паркет. І провели сезон у першій футзальній лізі України. Потім було повернення в чемпіонат Києва з футболу.

У 2018 році "Кобра" переїздить до Харкова та починає виступати в першості Харківської області. У сезоні 2018/2019 – дебют у першій лізі чемпіонату України. Проте вже за чотири тури низка об’єктивних причин не дозволили "Кобрі" продовжити чемпіонат, її було виключено зі складу ПФЛ, а всі результати анульовані.

Водночас клуб, куди входить дитячо-юнацька академія, свого існування не припинив: його команди продовжували виступати в ДЮФЛУ. І зрештою на початку цього року було прийняте рішення, що "Кобра" повертається в чемпіонат Харківської області. З цього приводу кореспондент спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" поспілкувався з президентом та головним тренером клубу Олександром Олійником.

Олександр Олійник: "Кобра" (Харків) цього сезону повертається в чемпіонат області" - изображение 1

- Олександре Миколайовичу, якою сьогодні є структура "Кобри"?

- Це доросла команда та три юнацькі – U-15, U-17 та U-19. "Кобра" (Харків) цього сезону повертається в чемпіонат області. Також виступатимемо у обласному кубку. Юнацькі команди заявимо у першу лігу ДЮФЛУ. Що стосується нашої інфраструктури, то орендуємо футбольні поля в смт Високий та парку Перемоги – житловий масив Салтівка. Маємо власний клубний автобус та гуртожиток.

- Коли ви стали президентом та головним тренером "Кобри"?

- Своє призначення отримав у лютому 2021 року. Довірили одночасно дві посади. Почуваюся на них впевнено. Хоча моє призначення президентом клубу пов’язане з деякими проблемами із здоров’ям у Сергія Ващенка. Втім, Сергій Іванович залишається власником футбольного клубу "Кобра", тримаючи руку на пульсі всіх подій. До речі, саме через його хворобу наша юнацька команди U-19 не дограли поточний сезон ДЮФЛУ.

Вдячний Сергію Івановичу за довіру, готовий разом з "Коброю" штурмувати нові футбольні вершини. Зауважу, що в клубі я встиг попрацювати у 2018 році, тоді був головним тренером та директором академії.

- Цікаво знати, що надихнуло Сергія Ващенка зайнятися футбольною діяльністю? Адже раніше до гри мільйонів він не мав жодного відношення.

- Так, Сергій Іванович тривалий період свого життя працював у правоохоронній системі, на гру мільйонів у нього банально не вистачало часу. А футбол для нього "відкрив" його товариш, президент футбольного клубу з Вінниччини "Тірас" (Ямпіль) Геннадій Гречковський.

Олександр Олійник: "Кобра" (Харків) цього сезону повертається в чемпіонат області" - изображение 2

- Як проходить підготовчий етап?

-Тренувальний процес розпочався 20 квітня. З можливими товариськими матчами поки що не визначилися. Але контрольні поєдинки до початку чемпіонату однозначно будуть.

- На який результат націлюєте своїх підопічних?

- Постараємось продемонструвати добротний футбол та посісти якомога вище місце. Хоча зробити це буде нелегко, адже хороших команд вистачає – "Універ-Динамо" (Харків), "Авангард" (Харків), "Зміїв", "Квадро" (Первомайський).

- Хто вам допомагає у роботі?

- В тренувальному процесі іноді мені допомагають Сергій Красиля та Андрій Перцухов. Це все на добровільних, так би мовити, громадських засадах. Сергій Іванович та Андрій Анатолійович – професіонали своєї справи, з якими цікаво та повчально працювати. Також завжди можу розраховувати на мудру пораду від засновника "Кобри" Сергія Ващенка.

-Р озкажіть про склад команди. Звідкіля запрошуєте гравців?

- Більшість наших футболістів, відсотків сімдесят, представляють Харків. Тридцять відсотків – інші регіони України. Для всіх іногородніх надається безкоштовне харчування та гуртожиток. Відзначу, що в нашій команді є багато гравців, які навчаються в Харківській державній академії фізичної культури (ректор Олександр Ажиппо). Визначити середній команди мені складно. Можу сказати, що у нас молодий колектив, віком від 16 до 25 років.

Олександр Олійник: "Кобра" (Харків) цього сезону повертається в чемпіонат області" - изображение 3

- Серед них колишні профі є?

- Так. Це два нападники Микита Домашенко та Богдан Малишев, які виступали за ПФК "Суми". Назву також наших лідерів: Данило Позняков, Анастас Скляров, Євген Бараннік, Роман Вінник, Єгор Терзі. Всі ці хлопці є гравцями групи атаки.

І користуючись нагодою, хотів би висловити слова вдячності представникам Харківської обласної асоціації футболу (ХОАФ): виконавчому директору Олені Коробці та директору Юрію Кореньку. Крім того, вдячні за розуміння виконавчому директору ДЮФЛУ Юрію Жабинському.

Довідка

Олександр Миколайович Олійник народився 31 жовтня 1987 року в місті Ізмаїл (Одеська область). Вихованець РВУФК (Київ) та ДЮСШ (Ізмаїл), у турнірах ДЮФЛ України також захищав кольори команди "Вікторія" з Узина. Професійні виступи розпочав у білоцерківській "Росі", у складі якої дебютував 22 травня 2005 року, вийшовши на заміну у грі другої ліги чемпіонату України проти "Кримтеплиці" (поразка 1:4). Виступав у складі "Росі" до кінця 2008 року, після чого переїхав до Молдови, де провів 4 гри у складі кишинівської "Дачії". Улітку 2009 року повернувся до України, уклавши 5-річний контракт з донецьким "Металургом". У чемпіонаті виступав виключно за команду дублерів. Єдиний матч за основний склад "металургів" зіграв 28 жовтня 2009 року у 1/4 Кубка України проти "Дніпра" (2:1), вийшовши на заміну в середині першого додаткового тайму. Улітку 2010 року перейшов до друголігової чернігівської "Десни". Після цього виступав за друголігові клуби "Кристал" (Херсон), "Енергія" (Миколаїв) а також першолігові "Олімпік" (Донецьк) і "Геліос" (Харків). Виступав на позиції півзахисника. З 2018 року на тренерській роботі.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →