closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Волохіно" (Долинська): поєднання молодості та досвіду, яке приносить потрібний результат

"Волохіно" (Долинська): поєднання молодості та досвіду, яке приносить потрібний результат
Изменить размер a+ a-
1723
0

"Волохіно" (так називається міський житловий масив) з міста Долинська, що в Кіровоградській області, створено в 2007 році. Засновники – група гравців, які не один рік виступали разом за різні колективи і, зрештою, захотіли створити свою, не від кого незалежну команду. ЇЇ фундамент закладали такі футболісти: Олександр Чорний, Сергій Іващенко, Юрій Колісник, Микола Кадет, Олександр Пащенко, Анатолій Прохор, Анатолій Куроп'ятник, Олександр Колєсніков. Цього сезону команда дебютувала у першій лізі чемпіонату Кіровоградщини. Олександр Пащенко, гравець -офіційний представник і помічник президента "Волохіно" в інтерв’ю кореспонденту спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол" познайомив читачів з цією самобутньою футбольною дружиною.

- Олександре, у 2021 році для вашої команди відбулася знакова подія – прем’єра у першій лізі чемпіонату Кіровоградській області. Уточніть, раніше "Волохіно" було представлене лише у змаганнях районного масштабу?

- Так. У великому футболі ми дебютуємо в обласному чемпіонаті. Паралельно змагатимемось і в першості району. Водночас у футзальних змаганнях, у сезонах 2019/2020 та 2020/2021, "Волохіно" виступало в чемпіонаті області. Цьогоріч же заявилися в чемпіонат області з футболу. Назагал у нас футбольно-футзальна команда. Кожен рік "б’ємося" на турнірах з футболу, футзалу та міні -футболу.

- Які маєте здобутки?

- У перші два роки після створення команди вигравали Кубок міста. Неодноразово були фіналістами та переможцями інших кубків . В чемпіонаті району кращий показник був в 2013 році, коли посіли 3 місце. Краще справи йшли в турнірах із футзалу та міні -футболу . Неодноразово були переможцями, фіналістами та призерами чемпіонатів та кубків Долинського району.

В сезоні 2019/2020 в обласній четвертій лізі зайняли третє місце, а в сезоні 2020/2021 були знову третіми вже в третій лізі. Крім того, регулярно беремо участь в чемпіонаті області серед ветеранів.

"Волохіно" (Долинська): поєднання молодості та досвіду, яке приносить потрібний результат - изображение 1

- Як для "Волохіно" склалися стартові тури цьогорічного футбольного чемпіонату області ?

- Зіграли три матчі: поступилися "Арсеналу" (Новоархангельск) 2:0, виграли у "Хлібодара" (Суботці) 1:0 та зіграли внічию 0:0 з "Скіфом" (Соколівське).

- Які завдання на цьогорічний сезон?

- В першості району – це награвання складу. А в чемпіонаті області – перемагати в кожному матчі та боротися за медалі.

- Розкажіть про керівний та тренерський склад "Волохіно".

- Президентом клубу від початку був Олександр Чорний. Після нього цю посаду обійняв Анатолій Прохор. Він ще й головний тренер "Волохіно" . Анатолій Анатолійович в команді з дня її заснування, тож про неї знає все до дрібниць. Завжди може підказати, що треба робити в будь -якому моменті гри . В тренерському штабі також Сергій Вітченко – молодий перспективний гравець- тренер.

- Поговорімо про склад команди. Кольори "Волохіно" захищають місцеві гравці?

-Наш склад завжди поєднував в собі молодість та досвід. Весь цей час у "Волохіно" грали переважно футболісти з Долинської. Щоправда, кожного сезону декілька гравців залишають команду, а на їх місце приходять інші. Водночас у нас є основа, яка складається з 18-20 гравців. Понад десять років грають - Валентин Токарчук, Юрій Мистров, Олександр Пащенко, Олександр Колєсніков, Анатолій Куроп'ятник, Роман Грищенко, Микола Кадет, Олександр Чорний, Павло Хімій, Олександр Череп'яний.

Є й молоді гравці віком від 18 років, які теж вже доволі давно в команді- Олександр Неватус, Владислав Гапонов, Владислав Каплунов, Андрій Лапін, Сергій Вітченко, Олександр Сметана, Костянтин Шепетуха, Максим Колісник, Руслан Кярімов. Незмінні воротарі - Денис Журавський та Ілля Коробка. Це все місцеві хлопці.

Не всі місцеві футболісти потрапили до обласної команди. У чемпіонатах області нам допомагали та допомагають гравці з інших команд району, за це ми їм дуже вдячні: Євген Биченко, Максим Григор'єв, Ігор Єпіфанов, Іван Білаш, Максим Педан, Юрій Волков, Костянтин Мізун, Євген Шамбір, Олег Дорош, Андрій Григоренко, Васіч, Олександр Ковалевич, Віталій Стасів, Магомет Ганієв, Денис Антоненко.

Взимку до нас приєднався Олександр Іванов з Кропивницького. Торік на чемпіонат району за "Волохіно" виступало декілька футболістів з Устинівки.

- Екс-профі у складі є?

- Ні , немає, але є виконавці, які пройшли або проходять футбольну школу в Олександрії, Львові та Миколаєві.

- Хто є лідерами команди?

- Насамперед виділю нашого багаторічного капітана Олександра Колєснікова. Та й інші гравці є лідерами. Я б сказав, що у нас команда-лідер.

- В наш час більшість аматорських команд підтримують небайдужі меценати. Як з цим у "Волохіно"?

-З моменту створення команди ми грали виключно за свої кошти. Потім фінансові зобов'язання взяв на себе наш гравець, а нині президент клубу, Анатолій Прохор. Останні роки фінансуванням займається Сергій Каплунов. Саме за його підтримки ми почали виступати в чемпіонатах області з футболу та футзалу.

Також він ініціював створення на базі місцевої ДЮСШ футбольної команди "Волохіно", яка торік дебютувала в першості області серед юнаків 2009 року народження. Підростаючу зміну тренує Олег Миколайович Шеперов. Хлопці посідали 3 місце, але через коронавірус першість поки що не дограли.

Юні футболісти щосезону доволі успішно виступають також у всеукраїнських турнірах в Кропивницькому, де в суперниках сильні команди з інших областей. Останній такий турнір, в цьому році, наші юнаки навіть виграли.

"Волохіно" (Долинська): поєднання молодості та досвіду, яке приносить потрібний результат - изображение 2

- 19-тисячну Долинську у першій обласній лізі представляє відразу дві команди - "Волохіно" та "Долинська"…

- Річ у тім, що значна кількість футболістів високого рівня, яких в нашому краї вистачає, не потрапляла до складу багаторічного учасника обласних баталій – ФК "Долинська", тому вирішили заявити на область "Волохіно" .

Наприкінці розмови від всієї команди хотілося б подякувати нашому спонсору, підприємцю Сергію Каплунову. До речі, його син Владислав Каплунов успішно виступає за "Волохіно" та навчається у Львівському державному університеті фізичної культури.

Сергій Володимирович - це людина, яка вболіває за футбол, сприяє розвитку як дорослої, так і дитячої гри. Як я сказав, саме за ініціативи Каплунова, доросла команда "Волохіно" дебютувала в обласних змаганнях, а дитяча – успішно виступає в різноманітних турнірах своєї вікової категорії .

Покращується клубна інфраструктура, зокрема приведено до ладу футбольне поле, на якому тепер втричі приємніше грати, ніж було до цього.

Я думаю, що за підтримки Сергія Каплунова рівень футболу в Долинській буде тільки зростати. Всі ми віримо у перспективу завтрашнього дня. Хочеться, аби місцеві вихованці поповняли склади команд майстрів, радуючи своїх земляків гідною грою.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →