closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

ДЮСШ "Прем’єр-Нива": одна з провідних футбольних шкіл Вінниці

ДЮСШ "Прем’єр-Нива": одна з провідних футбольних шкіл Вінниці
Изменить размер a+ a-
1968
0

"Прем’єр-Нива" (Вінниця) – одна з провідних дитячо-юнацьких футбольних шкіл міста над Бугом. На сьогодні в ній тренується понад півтисячі юних гравців, "прем’єрівські" команди представлені у ДЮФЛ України, зокрема в Еліт-лізі. Зазначимо також, що кожного року ДЮСШ "Прем’єр-Нива" виступає співорганізатором одного з наймасштабніших міжнародних турнірів в нашій країні – "Utmost Cup". У завтрашній футбольний день Вінниця дивиться з оптимізмом.

Школа

Свою діяльність вінницька ДЮСШ "Прем’єр-Нива" розпочала під назвою "Нива-Світанок". У 2012 році відбулося перейменування: так з’явилася дитячо-юнацька спортивна школа "Прем’єр-Нива". Ініціаторами заснування ДЮСШ "Прем’єр-Нива" є Володимир Продівус та Олег Тарлецький, які підтримують, розвивають та популяризують гру мільйонів. Вінницькій дітворі подобається тренуватися та грати в "Прем’єр-Ниві". Нині у школі займається футболом понад 500 дітей – 2004-2015 років народження. Свого часу доросла команда клубу виступала у другій та першій лігах чемпіонату України.

ДЮСШ "Прем’єр-Нива": одна з провідних футбольних шкіл Вінниці - изображение 1

Отож, що сьогодні являє собою ДЮСШ "Прем’єр-Нива"? Це насамперед сучасна футбольна школа, яка відповідає високим критеріям. Звичайно, що це не академія "Динамо" (Київ) чи "Шахтар" (Донецьк), але в системі дитячо-юнацького футболу України вінничани посідають одне з топових місць.

Вихованці клубу демонструють стабільні результати на всеукраїнській арені. Так, шість років тому команда 2000-2001 років народження стала чемпіоном ДЮФЛ України у першій лізі. У сезоні 2020/2021 ДЮСШ "Прем’єр-Нива" була представлена в Еліт-лізі ДЮФЛУ командами 2004, 2005, 2006 та 2007 років народження.

Тренери

Виступ вінничан серед найкращих футбольних шкіл країни – це результат щоденної кропіткої роботи тренерського складу: Олександр Квятковський, Андрій Панчук, Олег Шумовіцький, Олександр Гайдаржи та Олег Шикір натхненно та самовіддано працюють з підростаючим поколінням. Багато років віддали клубу також: Петро Анісім, Юрій Козачук та Валерій Бровченко. Директор ДЮСШ "Прем’єр-Нива" – Олег Тарлецький, заступник – Дмитро Мукоїд.

Міжнародний досвід

До початку поширення пандемії COVID-19 "Прем’єр-Нива" періодично брала участь у турнірах, що проходили за межами України - у Болгарії та Білорусі. Зокрема у білоруському Бресті 10-річні вінничани посіли друге місце у 2019 році. На жаль, нинішня епідеміологічна ситуація робить неможливим виїзди на міжнародні турніри.

"Utmost Cup"

Водночас і сама Вінниця може похвалитися проведенням представницького міжнародного турнір "Utmost Cup", що є візитівкою Вінницької асоціації дитячого футболу. Змагання серед команд різних вікових категорій (2005-2014 роки народження) відбуваються з 2017 року.

Нещодавно завершилися футбольні баталії серед двох вікових груп – 2008 та 2009 років народження. До міста над Бугом завітало чимало іменитих клубів, серед них - "Динамо" (Київ), "Шахтар" (Донецьк), "Чорноморець" (Одеса), "Карпати-Рух" (Львів), "УФК -Карпати" (Львів), ФК "Минай", "Метал" (Харків), "Металіст 1925 (Харків), "Барса" (Суми), ДВУФК (Дніпро), "Металург" (Запоріжжя), "ОК імені Піддубного" (Київ). Були також гості з-за кордону, три колективи зі столиці Молдови Кишинева – "Зімбру", "Дачія", "Академія Раду Ребежа". Змагання пройшли в дружній, спортивній, безкомпромісній боротьбі. Організаторами "Utmost Cup" виступили: Вінницька асоціація дитячого футболу, комітет по фізичній культурі і спорту Вінницької міської ради, співорганізатор – ДЮСШ "Прем’єр-Нива" (Вінниця).

У турнірі серед команд 2008 року народження перемогли "Карпати-Рух" (Львів), які у фіналі з рахунком 2:1 обіграли "Шахтар" (Донецьк). У матчі за третє місце між "УФК -Карпати" (Львів) і "Металом" (Харків) основний час гри переможця не виявив (0:0), а в серії післяматчевих пенальті спритнішими були львів’яни. Київські динамівці фінішували на п’ятій сходинці.

ДЮСШ "Прем’єр-Нива": одна з провідних футбольних шкіл Вінниці - изображение 2

У турнірі серед команд 2009 року народження взяли участь 32 команди, зокрема кишинівські "Зімбру", "Дачія" та "Академія Раду Ребежа". Після групових поєдинків вісім переможців своїх підгруп утворили "Golden-League", а колективи, що посіли другі місця – "Silver- League". У "Golden- League" перемогу святкувало "Динамо" (Київ), що у фіналі здолало (2:0) "Волинь" (Луцьк). У матчі за третє місце "Чорноморець" (Одеса) був сильнішим (2:0) за "Ворсклу" (Полтава). Перша вісімка команд виглядає наступним чином: ""Динамо" (Київ), "Волинь" (Луцьк), "Чорноморець" (Одеса), "Ворскла" (Полтава), "Метал" (Харків), ДЮСШ-25(Київ), "Металург" (Запоріжжя), ФК "Львів". У "Silver- League" перемогла "Дачія" (Кишинів), на другому місці "Антарес-ДЮСШ-7" (Київ), на третьому –"Спарта" (Чернівці).

Плани

В наш час будувати далекоглядні плани - річ непроста. У найближчій перспективі ДЮСШ "Прем’єр-Нива" (Вінниця) – виступи в Еліт-лізі ДЮФЛУ та проведення турніру "Utmost Cup". А тренерський штаб клубу планує і надалі готувати перспективну молодь для великого футболу.

Довідка

Вінницька асоціація дитячого футболу — громадська спілка, метою якої є популяризація дитячо-юнацького футболу в Україні та підвищення рівня майстерності юних майстрів. Вже не перший рік під егідою асоціації проходять всеукраїнські та міжнародні турніри, у яких беруть участь команди не тільки з України, а й з Молдови, Румунії, Болгарії, Польщі, Литви, Туреччини та Білорусі. Кожного року команди приїздять до міста над Бугом за для того, щоб взяти участь у турнірах "Vinnytsia Football Cup" та "Utmost Cup". Серед учасників змагань можна зустріти дитячо-юнацькі школи українських грандів футболу, такі як: донецький "Шахтар", харківський "Металіст 1925", "Колос" (Ковалівка), ФК "Маріуполь", одеський "Чорноморець", львівські "Карпати" та ФК "Львів", запорізький "Металург", полтавська "Ворскла", луцька "Волинь", київська "Оболонь" та багато інших. Поряд з українськими грандами відзначимо низку закордонних колективів: "БАТЕ" (Борисов, Білорусь), Академія "ПСЖ" (Стамбул, Туреччина), "Дачія" та "Зімбру" (Кишинів, Молдова), "Стяуа" та "Джуніорул" (Бухарест, Румунія), "Ягуар" (Гданськ, Польща), "Звезденбург" (Бургас, Болгарія), "Атейтис" (Литва), "Політехніка" (Яси, Румунія), "Клуж" (Клуж-Напока, Румунія), "Рух" (Брест, Білорусь) та ін. Усіх учасників змагань зустрічає привітне місто на березі річки Південний Буг, яка протікає центром міста. Музеї, площі, парки, колоритні заклади харчування, фонтани та незабутня атмосфера залишать приємне враження про перебування у найкомфортнішому для проживання місті України.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →