closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Октай Ефендієв: "Нива" (Бузова) впевнено та невимушено наближається до своєї мети"

Октай Ефендієв: "Нива" (Бузова) впевнено та невимушено наближається до своєї мети"
Изменить размер a+ a-
2740
0

А мета "Ниви" – перемагати, перемагати і ще раз перемагати. У всіх турнірах, де вона заявлена (чемпіонат та Кубок Київщини, чемпіонат та Кубок Києво-Святошинської ліги, чемпіонат та Кубок України серед аматорів). Президент бузівського клубу Октай Ефендієв завжди ставить перед собою максимальні завдання, а через певний проміжок часу доводить їх до логічного завершення. Створення футбольного проекту у Бузовій для Ефендієва – це новий виклик. У розвиток та розбудову "Ниви" (доросла та друга команди, дитячо-юнацький футбол, інфраструктурні об’єкти) здійснюються значні інвестиції, тому й вимоги відповідні – підсумковий результат має бути переможним. Місця в середині турнірної таблиці – нецікаві. Спецпроект сайту FootBoom "Аматорський футбол" разом із президентом "Ниви" підвели проміжні підсумки та зазирнули у друге футбольне півріччя.

- Октаю Зіяєвичу, перша частина футбольного сезону для "Ниви" з Бузової позаду. Ваші враження?

- Вони найпозитивніші! Порадували мене хлопці, що там казати. Так тримати! Перше коло чемпіонату Київської області "Нива" (Бузова) пройшла на одному подиху. Гра у виконанні бузівських футболістів була віртуозною, змістовною та результативною. Щось на кшталт витонченого французького кіно. У підсумку це відобразилося на гарному проміжному результаті. У турнірній таблиці "Нива" на п’ять очок випереджає "Джуніорс" (Шпитьки) та на вісім – "Дружбу" (Мирівка). Бузівчани здобули найбільшу кількість перемог – 11 та мають найнадійнішу оборону (пропустили у 13 матчах 5 м’ячів). Забивали наші футболісти дуже багато: сумарний показник у чемпіонаті області та в Києво-Святошинській лізі ("Нива", "Нива-2") складає 123 (!) забитих м’ячів. Список бомбардирів у чемпіонаті Київщини очолює форвард бузівчан Іван Сомов – 11 голів. У першому колі було чимало яскравих перемог. Зокрема феєрична звитяга у 5 турі над "Городком-1998" (Васильків) – 8:0.

Після поновлення чемпіонату, 14 серпня, у першому матчі другого кола бузівські футболісти вдома зіграють з мирівчанами. З "Джуніорсом" поєдинок відбудеться 30 жовтня у Бузовій. Це буде передостанній, 25 тур, чемпіонату Київської області. Так що восени на нас може очікувати суперцікава розв’язка футбольного сезону на Київщині. Зазначимо, що "Нива" успішно виступає і в Кубку області: 7 серпня у півфіналі була обіграна "Кудрівка" (Ірпінь). Тепер зіграємо у фіналі з "Дружбою" (Мирівка).

Клуб із Бузової цього сезону успішно задіяний на декількох футбольних фронтах. Зокрема високі результати демонструє "Нива" в Києво-Святошинській лізі. У відбірковому попередньому етапі в Дмитрівській зоні (всього їх було п’ять – Білогородська, Боярська, Вишнівська, Ірпінська) "Нива" і "Нива-2" посіли перше та друге місце відповідно . У першої команди стовідсотковий показник: дев`ять матчів – дев’ять перемог. Обидві наші команди вибороли право змагатися в наступному, вирішальному, етапі.

Октай Ефендієв: "Нива" (Бузова) впевнено та невимушено наближається до своєї мети" - изображение 1

- На другому етапі у вищій лізі, де виступатимуть 12 найсильніших команд Києво-Святошинської ліги, "Нива" буде представлена двома командами?

- Ні, ми вирішили більше не лякати наших суперників, будемо щадити їх (посміхається) – заявляємося однією об’єднаною командою. Шанс отримає, враховуючи наш виступ у аматорському чемпіонаті країни, найближчий резерв– перспективні молоді хлопці, котрі на підході до основної обойми. До речі, інколи дублюючий склад показував кращу гру, ніж перший. Як приклад, перемога "Ниви-2" над "Джуніорсом" 6:0. Наша команда у цьому матчі нагадувала мені сучасний американський танк M1"Абрамс" (посміхається). Бузова просто "переїхала" Шпитьки.

Також зазначу, що у Кубку Києво-Святошинського регіону "Нива" вийшла до півфіналу.

- Керівництво, тренерський штаб та футболісти з нетерпінням чекали серпня. Саме останнього місяця літа "Нива" відкрила для себе нові турнірні баталії – чемпіонат України серед аматорів.

- Для нас це новий рівень, більш високий, нові суперники, нові емоції. Аматорська ліга завжди вважалася перехідним містком у професіональний футбол. З аматорів починали – "Колос" (Ковалівка), "Інгулець" (Петрове), "Рух" (Львів), "Минай" та ін. У бузівському клубі це розуміють.

Октай Ефендієв: "Нива" (Бузова) впевнено та невимушено наближається до своєї мети" - изображение 2Назвати "Ниву" абсолютним новачком на всеукраїнській аматорській арені я не можу. Адже у сезоні 2020/2021 ми виступали у аматорському Кубку України. Пригадаю ті кубкові перипетії: здолавши загартованих турнірних бійців з Житомирщини – "Мал" (Коростень) та "Полісся" (Ставки) бузівчани пробилися до 1 /4 фіналу. А там за сумою двох матчів прикро поступилися "Феніксу" (Підмонастир, Львівська область) – 1:1, 1:2. До слова, та поразка, датована 14 квітням, єдина для "Ниви" у офіційних поєдинках 2021 року.

Маю надію, що в чемпіонаті України серед аматорів "Нива" виступатиме на такому ж рівні, як і в чемпіонаті Київщини та Києво-Святошинській лізі. У всіх турнірах ми націлені лише перемагати. Всі наші суперники повинні нас боятися (посміхається). До слова, у 1 турі бузівчани вдома з рахунком 5:1 розгромили "Атлет" (Київ).

- У квітні 2021 року на тренерському містку "Ниви" сталася зміна: молодого талановитого фахівця Марка Мартиненка змінив досвідчений Сергій Карпенко…

- Навесні був певний спад. Прийшов новий головний тренер, спільними зусиллями вдалося стимулювати команду на нові досягнення. Хоча я був задоволений роботою, яку провів Марк Мартиненко. З Марком Станіславовичем була домовленість, що він виконає певний етап роботи. Нині він займається створенням дитячо-юнацької академії ""Нива" (Бузова). Під його керівництвом тренується близько 50 дітей, всі вони з нашого села. Дитячо-юнацький футбол у Бузовій постійно розвивається.

Що стосується Сергія Карпенка, то попри свої 39 років (40 років виповниться 19 серпня- авт.), це вже досвідчений висококваліфікований фахівець. Сергій Васильович має тренерський досвід роботи з провідними аматорськими командами України. Тричі поспіль (2017 - 2019 роки) Карпенко в якості тренера вигравав з "Авангардом" (Бзів) чемпіонат Київської області та аматорський Кубок України ( сезон- 2018/2019). Частину гравців нашого клубу він знає по спільній роботі у Бзові. Одним словом, Сергій Васильович – тренер-лев! У нього повне порозуміння та гарний мікроклімат з усіма без винятку гравцями нашої команди і, звісно ж, з президентом клубу. Карпенко чудово усвідомлює задачі, які ставляться перед командою і робить все для того, щоб їх виконати.

- Які зміни сталися в "Ниві" у літнє трансферне вікно?

- З "Полісся" (Ставки) прийшли Денис Балацький та Олег Чоботар, з "Чайки" (Петропавлівська Борщагівка) – Даниїл Тумко та Олександр Ярмак. Вся основна обойма наших гравців на місці. Та це й не дивно! Команди з психологією переможця, якою є "Нива" (Бузова), залишати ніхто не бажає.

- І наостанок, що для Бузової є футбол та "Нива"?

- За два останні роки футбол для Бузової став явищем соціальним. Це не просто гра, де двадцять два чолов’яги ганяють шкіряну сферу. "Нива" об’єднала та згуртувала односельців. Село немов розцвіло, заграло новими барвами. Нагадаю, що зусиллями місцевих мешканців, футболістів, працівників клубу у Бузовій створено паркову зону, штучне озеро, посаджено близько тисячі дерев і квітів. Напрями діяльності клубу різні: соціальний, благодійний, зокрема допомога сім’ям з малим достатком. Як відомо основні гасла ФК "Нива" (Бузова): "Творити та створювати" та "Футбол повинен мати людське обличчя".

Після багаторічної "сплячки" ожила місцева торсида. Вболівальники тішаться: "Нарешті наша команда бореться за чемпіонство в області, в Україні, а часи, коли пленталися в хвості районного турнірного каравану позаду". Не дивно, що заповненість "Бузова-Арени", не беручи до уваги карантинні обмеження, стовідсоткова. Глядач у Бузовій пішов на футбол, глядач скучив за хорошою грою. Вболівальники впродовж сезону щиро та віддано підтримують "Ниву".

Який висновок можна зробити зі всього сказаного? В українському футболі з’явився потужний футбольний клуб - "Нива" (Бузова). У нього є всі передумови вже незабаром отримати професійний статус. У нас кожен професіонал своєї справи, кожен знає, як йти до окресленої цілі, кожен командний гравець. А в футболі, і загалом у спорті, запорукою успіху завжди була командна гра. З цим у "Ниви" все гаразд! А ще бузівський клуб – це справжня велика сім`я, яка сповідує благородний мушкетерський принцип: "Один за всіх і всі за одного". Віриться, що у бузівського клубу все вийде!

Пряма мова

Сергій Карпенко, головний тренер "Ниви" (Бузова) :"Із задоволенням відгукнувся на пропозицію Октая Зіяєвича. У Бузовій все вибудовано на дуже високому рівні. Це професіональний рівень! Коли є такі умови – шанси підкорити футбольний Еверест збільшуються в рази. Мене тут все влаштовує".

До речі

За словами президента "Ниви" (Бузова) Октая Ефендієва, наразі вирішується питання будівництва в Бузовій стадіону з натуральним покриттям. Планується, що трибуни нової арени вміщуватимуть до 2 тисяч глядачів.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →