closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Гарний приклад Довгого: у невеличкому селі на Запоріжжі вирує футбольне життя

Гарний приклад Довгого: у невеличкому селі на Запоріжжі вирує футбольне життя
Изменить размер a+ a-
813
0

Довге – мальовниче село Чернігівського району Запорізької області, яке розкинулося на лівому березі річки Курушан. У 1828 році його заснували німці-меноніти, вони дали назву Шпарау, що означає трикутник, адже саме таку форму має населений пункт. І лише у 1960 році Шпарау перейменували у Довге. Нині тут мешкає 500 людей. Зовсім небагато. Але навідміну від більшості українських сіл такого розміру, які, на жаль, занепадають, у Довгому все навпаки. Функціонує все, вся інфраструктура: дитячий садочок, школа, клуб, спортивні організації. Село вражає своєю ошатністю. Всюди встановлені урни та лавки, висаджені квіти, кущі, дерева. Неабияку увагу у Довгому приділяють розвитку спорту, зокрема футболу. Гордість місцевих – команда "Вікторія" – багаторазовий чемпіон Чернігівського району , срібний призер чемпіонату Запорізької області.

У селі функціонує сучасний міні -футбольний майданчик зі штучним покриттям та освітленням. Він був побудований шість років тому за фінансової підтримки мецената, великого шанувальники гри мільйонів, голови СВК "Світанок" В’ячеслава Курленкова. Прикрашений символікою України та Євросоюзу цей майданчик виглядає справжньою перлиною. Географічно Довге розташовано так, що до нього дуже зручно діставатися з навколишніх сіл та міст – Чернігівки і Токмака, тому футбольні змагання, незалежно від погоди і пори року, на тамтешньому майданчику не заставляють на себе чекати. Графік тренувань для сільських хлопчаків складені таким чином, аби вони мали можливість їх відвідувати. Не відмовляють собі в задоволенні поганяти м’яча після трудової днини і дорослі та ветерани футболу. І це дійсно приклад, який варто наслідувати!

Гарний приклад Довгого: у невеличкому селі на Запоріжжі вирує футбольне життя - изображение 1

На жаль, минулого року В’ячеслава Курленкова не стало…. Але цю людину пам'ятають донині. Нещодавно у Довгому відбувся міні- футбольний турнір, присвяченій пам’яті знаного мецената . Змагання проходили вперше. Ініціаторами спортивного заходу був син В`ячеслава Володимировича Денис Курленков зі своєю родиною. Яких підтримав Володимир Фівка, очільник місцевої футбольної федерації. Володимир Ілліч, до слова, також є граючим тренером "Вікторії" (Довге).

- Мій батько з юності й до 40 років виходив на футбольне поле, був нападником "Вікторії" (Довге), – розповідає Денис В’ячеславович. – Він понад двадцять років очолював місцеве агропідприємство зробив чимало корисних справ для розвитку спорту, а особливо футболу, у Довгому та сусідніх селах. Не забував В’ячеслав Володимирович і про соціальну та культурну сфери. Жив проблемами своєї малої батьківщини. У турнірі його пам’яті взяли участь 4 команди з різних куточків Запорізької області: Токмака, Оріхова, Приморська, Чернігівську ОТГ представляла "Вікторія" з Довгого. Цікаво, що в команді Приморська на поле одночасно вийшла ціла футбольна династія: дідусь, батько та онук. А очолював цю команду тренер, якого добре знають у Довгому, колишній наставник "Вікторії" Віктор Янчев. Почесним гостем футбольного заходу був голова Запорізької асоціації футболу Віктор Межейко.

Денис Курленков щодо подальших перспектив цього турніру має серйозні плани: "Змагання будуть традиційними, проходитимуть вони щорічно, влітку і матимуть обласний статус. Кількість команд плануємо збільшити, розширимо географію учасників".

Гарний приклад Довгого: у невеличкому селі на Запоріжжі вирує футбольне життя - изображение 2

Зазначимо, що Денису Курленкову 34 роки. Після смерті батька він очолив СВК "Світанок", а у вільний час грає на позиції захисника на любительському рівні. Свого часу виступав за "Вікторію" (Довге ), зараз захищає кольори "Стріли" (Богданівка).

Тим часом "Вікторія" (Довге ) збирається взяти участь у чемпіонаті Бердянського району під новою назвою – збірна Чернігівської ОТГ. Ентузіаст своєї справи Володимир Фівка, вірить, що його підопічні вже незабаром повернуть лідерські позиції: "Будемо прагнути до цього рівня. У хлопців горять очі, їх переповнює бажання перемогти. У команді дуже гарний мікроклімат".

Від побаченого у Довгому залишилися дуже приємні враження. Ми ще раз пересвідчилися, що в Україні є дбайливі господарі, патріоти рідної землі, котрі дбають про дозвілля своїх земляків, про дітей, про завтрашній день, про здорову українську націю.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →