closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

МФК "Бровари": відродження традицій місцевого футболу

МФК "Бровари": відродження традицій місцевого футболу
Изменить размер a+ a-
4018
0

Футбол у Броварах,  найбільшому місті супутнику,  розташованому за кілька кілометрів на північний схід від Києва, шанували здавна. Місцеві команди свого часу успішно виступали на професійному рівні, досягали успіхів у чемпіонаті Київської області, а броварські  спортивні школи підготували багатьох знаних майстрів. Два роки тому 109-тисячне місто облетіла гарна звістка – запрацював дитячо-юнацький муніципальний футбольний клуб "Бровари". Він має стати кузнею юних кадрів. І саме ця юнь, поза всяким сумнівом, через певний проміжок часу буде відроджувати  футбол у Броварах. Про сьогодення і перспективу МФК "Бровари"  в  інтерв’ю " з його директором Русланом Семенцем спецпроекту сайту FootBoom "Аматорський футбол .

- Руслане В’ячеславовичу, як починалася історія МФК "Бровари"?

- Міський футбольний клуб "Бровари" засновано восени 2019 -го. До кінця року займалися переважно адміністративно-організаційними питаннями. Повноцінно запрацювали на початку 2020-го, але  надалі через  захворювання  COVID-19 робота клубу була нестабільною, з перервами.  Та все ж згодом нам вдалося вийти на стабільний рівень функціонування.

Засновник  МФК "Бровари" -  Броварська міська рада на чолі з головою Ігорем Сапожком. Саме Ігор Васильович ініціював створення клубу,  почин мера Броварів підтримали депутати міської ради. Основна  мета створення  МФК "Бровари"  -  це забезпечення  однакових можливостей доступу до занять футболу для усіх без винятку дітей, незалежно від статків їх родин.  Для цього ми і створили МФК "Бровари". Дорослі, вважаю, повинні робити все можливе, аби діти почувалися щасливими і захищеними у сучасному прагматичному світі. 

МФК "Бровари": відродження традицій місцевого футболу - изображение 1

- Що на сьогодні являє собою  МФК "Бровари"? 

- У клубі  футболом займається понад  370 хлопців (вік – від 5 до 17 років). Вони розподілені на сім вікових категорій, від U-5 до U-17.  У жовтні 2021-го створили дорослу команду, де нині тренується 30 футболістів.  У березні 2022 року плануємо заявитися у чемпіонат Броварського району.  А в подальшому хотілося б спробувати  "на смак" чемпіонат  Київської області. Звісно, що все залежатиме від фінансування. Створенням дорослої команди ми не обмежилися. Кілька місяців тому відкрито набір у дівочу команду (вік – від  5 до 17 років). Цьому напряму клуб приділятиме серйозну увагу. Тренування вже відвідують понад 10 дівчаток.

У структурі МФК "Бровари" працює сім тренерів: шість дитячих та один дорослий. 

- Заняття футболом у МФК "Бровари" безкоштовні?

- Наразі місячний внесок складає 400 гривень.  Думаємо, що це прийнятна вартість за навчання. Водночас значна кількість пільгових категорій навчаються безкоштовно або сплачують 50 -відсотків від вартості занять (приблизно 60 дітей). Зокрема на безоплатній основі займаються  діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти учасників АТО/ООС, діти-сироти та з родин, які опинилися в складних життєвих обставинах. 50 - відсоткова знижка також розповсюджується на сім`ї, де виникають різні непередбачувані ситуації.

 - В яких офіційних календарних змаганнях представлений МФК "Бровари"?

-Дві наші команди (U-15, U-17) виступають у першій лізі  ДЮФЛ України. Інші команди набувають турнірного досвіду у дитячо-юнацькій футбольній лізі Київської області. Вони показують гідні результати. Зокрема  у сезоні- 2021 вихованці МФК "Бровари" 2006-2007 р.н. стали чемпіонами Київщини (перша ліга), перемогли у свої лізі і хлопчаки 2012 року народження, а чотирнадцятирічні футболісти були найкращими у другій лізі. Виступами юних футболістів МФК "Бровари" ми задоволені.

- Де проходять тренування юних футболістів?

- Діти тренуються на стадіоні (велике поле) МФК "Бровари" та  на шести міні-футбольних майданчиках. До послуг  юних футболістів також спортивна зала  БСФК.

Ми не стоїмо на місці. Наразі розробляється проєкт будівництва критого манежу (40х60) для різних видів спорту, які культивуються у Броварах. До кінця наступного року планується відкриття багатофункціонального манежу в центрі міста.

- Чи вдається МФК "Бровари" виїздити на міжнародні змагання?

- Це в планах, виїжджатимемо обов’язково . Один міжнародний турнір був навіть розпланований. Однак свої негативні корективи вніс коронавірус  і про міжнародні старти на невизначений строк доведеться забути. 

- До речі, мера Броварів  Ігоря Сапожка можна вважати затятим футбольним  уболівальником?

-  Ігор Васильович, якщо є  змога, намагається відвідувати матчі дитячих команд. У багатьох питаннях міський голова іде нам назустріч.  Великим любителем "народної гри" є  й  секретар  Броварської міської ради  Сергій Богуцький, який особисто вносить вагомий внесок у функціонування та розвиток  МФК "Бровари". Сергій Васильович, до слова, і  сам любить пограти в футбол у вільний час. Як бачите, керівництво нашого чудового міста  прихильно  ставиться до спорту та здорового способу життя. Неозброєним оком видно, що  у Броварах нині спостерігається футбольний бум. МФК "Бровари"  дякує  Ігорю Сапожку, Сергію Богуцькому, депутатам міської ради, а також відділу фізичної культури і спорту (керівник Дмитро Рожков) міської ради  за підтримку та розуміння. На сьогодні  Броварська міська рада – це єдине джерело фінансування футбольного клубу.

МФК "Бровари": відродження традицій місцевого футболу - изображение 2

На жаль, деякі депутати Броварської міської ради  до цього часу не зрозуміли мету створення та призначення футбольного проєкту МФК "Бровари".  Хочу  ще раз наголосити, що цей проєкт не є комерційним, він винятково соціальний. Це повинні всі зрозуміти!

- Ваші побажання юним футболістам та їх наставникам?

- Юним футболістам – перемог та здобуття всеможливих титулів і трофеїв, здоров` я, поваги один до одного. Тренерам – бути прикладом для своїх вихованців у футболі, побуті та загалом у житті.

Довідка

Руслан В’ячеславович  Семенець народився 15 жовтня 1978 року у місті Бровари. З дитинства захоплюється  футболом. З грудня 2020 року і дотепер обіймає посаду директора МФК "Бровари" . Крім того,  Руслан Семенець – власник, президент і колишній гравець ФК "Юніон" (Бровари), який виступає  у першості Броварського району.

 

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →