closer-popup
footboom
Авторизація користувача на сайті footboom1.com
Вхід через соціальні мережі
або
Забули пароль?
Реєстрація
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Визначилися півфіналісти Кубку Черкащини

Визначилися півфіналісти Кубку Черкащини
Змінити розмір a+ a-
3079
0

"Центр-монтаж-Енерго" Умань – "Альтаїр" Драбів 0:1 (0:0)
Гол:
В.Ординський 77

"Центр-монтаж-Енерго": М.Налікашвілі, А.Зозуля, Ю.Погорілий, В.Іванов, В.Горщинський, М.Горщинський, О.Здебський, К.Мітленко, І.Пупков (Н.Нехта, 64), Д.Вовченко, Є.Кордюк. Тренер: А.Дегтярьов.
"Альтаїр": Я.Магльований, В.Аджубей, С.Грищук (С.Мачульський, 86), Ю.Дмитренко, В.Вдовика, Д.Черниш, О.Бичков (О.Євтушевський, 90+3), В.Ординський (В.Петришин, 89), Є.Трандафілов (С.Біда, 80), О.Гопка, О.Колос (В.Панченко, 84). Тренер: Р.Поліщук.

Жахливий стан ігрового поля та потужний поривчастий вітер стали додатковими суперниками для обох команд.

Зі стартового свистка опоненти задали високого темпу грі. "Центр-монтаж-Енерго" поспіль подав три кутових, натомість форвард драбівчан Олег Гопка ледь не прослизнув поміж трьох захисників господарів поля. Була задіяна і дальня артилерія – потужний постріл Олександра Колоса парирував воротар уманчан Микола Налікашвілі, а біля протилежних воріт удару Дмитра Черниша із-дуги бракувало влучності.

Слід відзначити вмілі дії гравців захисту "Альтаїру" на чолі із досвідченим Сергієм Грищуком, які раз по раз залишали нападників "Центр-монтаж-Енерго" в штучному положенні поза грою.

Поступово ініціатива у грі перейшла до приїжджої команди. "Снаряд" від Олега Гопки ліг поряд із дальньою стійкою, а на удар Володимира Ординського у нижньому куті воріт зреагував голкіпер уманчан. А перед відпочинком на перерву Владислав Аджубей із Євгеном Трандафіловим розіграли "стінку" – Євген вискочив на оперативний простір, проте нападника драбівчан випередив голкіпер "Центр-монтаж-Енерго", який вчасно залишив свої володіння.

Визначилися півфіналісти Кубку Черкащини - изображение 1

На початку другого тайму найактивніший гравець у складі уманчан Андрій Зозуля головою замикав дальню стійку – воротар "Альтаїру" Ярослав Магльований витягнув шкіряну кулю із-під поперечки.

Підопічні Романа Поліщука додали в командному русі і моменти один за одним почали виникати біля воріт господарів поля. Протягом двох хвилин Микола Налікашвілі здійснив п’ять(!) поспіль сейвів. Ворота буквально розстрілювали Олег Гопка, двічі Євген Трандафілов, Олександр Колос (здалося, що в тому епізоді м’яч таки перетнув лінію воріт) та Олександр Бичков. Згодом Юрію Дмитренко не вдалося реалізувати вихід один в один.

Гол відбувся на 77-ій хвилині матчу – подачу Євгена Трандафілова від кутового прапорця результативно замкнув Володимир Ординський.

"Альтаїр" вміло довів матч до переможного результату. Відтак, драбівчани у півфіналі, який складатиметься із двох матчів (2 та 9 травня) протистоятимуть кочубіївському "Базису".

"ЛНЗ-Лебедин" – "Уманьферммаш" Умань 0:0 (по пен. – 6:5)

"ЛНЗ-Лебедин": Козаченко, Листопад, Коломієць, Калініч, Парфьонов, Лобов (Карнаух 84, Алєксандров 109), Гуд, Ткаченко (Стєпанов 71), Барбанов (Колодяжний 60), Дєдов – Грицай (Литовчак 74). Тренер: Василь Гречаний

"Уманьферммаш": Щербина, Трегубов, Зелений, Білоцерківець, Коваль, Бабенко, Раковський, Гаркавий (Тарасюк 95), Рудь (Діхтяренко 65), Танко (Трифонов 116, Мунір (Білоус 102). Тренер: Сергій Рєпін.

На полі треба закцентувати із самого початку. Через "апгрейд" газону на "ЛНЗ-Арені" в Лебедині, команда Полтавця вимушена була приймати суперника в Шполі, де поле протягом 120 хвилин псувало задоволення від футболу. Тому в основний час голів команди не забили. Але про все по-порядку.

Господарі вийшли з чіткою установкою забити швидкий гол у перші 15 хвилин. Не вдалося. За великим рахунком, моментів команда не створила (із вищезазначеної причини), так могла ще й пропустити після удару Раковського зі штрафного – м'яч опустився на поперечину. І це став єдиний небезпечний момент біля воріт Козаченка. "Уманьферммашу" теж не вдалося приборкати кулю, тому довелося грати через довгі передачі, які не принесли жодних дивідендів. Це легко пояснити: у складі "ЛНЗ" дебютував Тимофій Листопад, який позаду виграв увесь другий поверх і провів хороший поєдинок. Місцем на полі йому поступився Алєксандров. Також у старті знову не вийшли Охременко і Стєпанов – їх позиція, здається, закріпилася за Грицаєм.

Визначилися півфіналісти Кубку Черкащини - изображение 2

Так-от, лише наприкінці першого тайму цифри на табло могли поворухнутися. Уміння грати головою ще й на вістрі атаки продемонстрував той-таки Листопад, але його спроба зустрілася з поперечкою.

По перерві єдиний, хто пригрозив воротам Щербини в складі "ЛНЗ" став Дєдов. Сергій двічі виходив на побачення з досвідчиним воротарем і обидва рази далеко відпускав м'яч. При чому за його другу спробу на іншому кінці поля "Віллі" мало не покарав лебединців, утім удару з близької відстані забракло точності.

Так і дійшли до овертаймів. Там нічого не змінилося – усі бажання команд проявити свій клас розбилися об "дубову" траву. Згадати треба хіба що Алєксандрова, який з декількох метрів розстрілював голкіпера, але влучив прямо в нього. Ну, а в серії пенальті вправнішими виявилися господарі, які не допустили помилку при пробитті і виграли цей матч.

"Златокрай 2017" – ФК "Сміла" 2:0 (1:0)

ФК "Златокрай 2017": О. Манжела, М. Безгуба, Д. Сидоренко, О. Кркішко, О. Котелюк, М. Агарін (67, О. Цюпаченко), О. Аргеєв (70, С. Кравченко, 83, Д. Лебідь), О. Алєксєєв (75, В. Кобрушко), А. Білоус (62, С. Приходько), А. Матвієнко.

Перед кубковою зустріччю у Золотоноші на районному стадіоні "Колос" була проведена важлива робота по підготовці футбольного поля до гри. Зокрема двічі 8 тонним катком укатувався газон. Для зручності вболівальників встановлене інформаційне табло з LED екраном (1,5 м х 2,3 м), кошти на яке було виділено із районного бюджету.

На попередньому етапі розіграшу Кубка Черкаської області з футболу – 1/8 фіналу смілянські футболісти залишили поза турніром команду вищої ліги "Росава – Наша Ряба" (Степанці). Таким чином з боку гравців команди "Златокрай 2017" недооцінки суперника не було.

З урахуванням зазначених обставин златокраївці гру розпочали з акцентом на атакувальні дії та метою забити швидкий м’яч. Уже на 2 хвилині Олексій Алєксєєв б’є небезпечно головою, але воротар смілян діє надійно. М’яч практично не покидає половину поля гостей. Згодом той же Алєксєєв б’є по воротах з дальньої дистанції – не точно. Десь після 10 хвилини матчу ФК "Сміла" оговтується від стартового тиску золотоніської команди і відповідає контрвипадом, де лише вмілі дії стража воріт Олександра Манжели рятує "Златокрай 2017" від неприємностей.

Визначилися півфіналісти Кубку Черкащини - изображение 3

Поступово господарі поля переводять гру на фланги, де, особливо зліва, Олександр Аргеєв ставить у некомфортні умови суперника і сміляни досить часто дозволяють золотоніському півзахисникові робити прострільні удари і навіси у свій штрафний майданчик. Але небезпека до воріт "Сміли" прийшла із центральної осі, коли Алєксєєв розрізним пасом практично один на один з голкіпером гостей Шевченком вивів Дмитра Сидоренка, який на 26 хвилині матчу відкрив рахунок у матчі – 1:0.

Гості майже відразу організували небезпечну атаку у відповідь, яку завершували небезпечним ударом. На 32 хвилині матчу Сидоренку відзначитися вдруге у матчів завадив у штрафному майданчику у силовій манері захисник… Після цього моменту золотонісці зробили на 5-6 хвилин таку собі передишку, віддавши ініціативу у володінні м’ячем супернику. Зрозуміло, що захисні редути були вибудувані максимальної міцності і гості нічого суттєвого біля воріт господарів поля не змогли створити.

Набагато цікавішим за інтригою вийшов другий тайм. На перших 10 хвилинах другої половини гри "відзначився" нападник "Златокраю 2017" Антон Матвієнко, який спочатку не реалізував вихід один в один з голкіпером "Сміли", а на 55 хвилині матчу щось не поділив із суперником і побачив перед собою пряму червону картку. Перед цим у нього вже було одне попередження. Важко сказати як так сталося, але вилучення одноклубника з поля позитивно подіяло на дії золотоніської команди.

Вже через одну хвилину після вилучення Матвієнка, Микита Агарін виконав штрафний удар, м’яч на метровій висоті пролетів повз стінку гостей, по дорозі знайшов ногу Артема Білоуса, змінив траєкторію польоту і влетів у ворота смілян – 2:0.

Далі почався відкритий і видовищний футбол з боку обох команд, де вистачало роботи і арбітрам.

Незважаючи на перевагу у рахунку господарі поля постійно намагалися впіймати суперника на контратаці. Були у них і удари в перекладину і нереалізовані виходи один в один з воротарем. У смілян було менше небезпечних моментів біля воріт господарів поля. Відчувалася відсутність в атакувальній ланці "Сміли" кваліфікованого виконавця. Щоправда у цій зустрічі будь якому супернику було б складно загрожувати воротам золотонісців. Комплімент у бік захисної лінії "Златокраю 2017" під керівництвом капітана команди Миколи Безгуби, які вдалося не лише надійно діяти на останньому рубежі оборони, а й брати активну участь в атаках.

У підсумку заслужена перемога ФК "Златокрай 2017". У півфіналі команда, яка представляє Золотоніський район, зустрінеться з ФК "ЛНЗ-Лебедин".

"Базис" (Кочубіївка) – "Штурм" (Перервинці) 8:1
Голи:
Янчук 29, 82, Боднюк 46, 57, 77, А.Рибак 52, Гріщенко 62 пен, 80, Новіков 65.

"Штурм": 1.Зоря; 13.Погребняк; 5.Петухов; 4.О.Козоріз; 15.Магдич; 22.Мина; 16.Вижим (11.Забіла 73); 17.І.Козоріз; 6.Джевага; 14.Правда; 11.Рибак (18.О.Козоріз 72). Тренер: Володимир Шевченко.

"Базис": 16.Красніцький (1.В.Рибак 72), 2.Дзига; 3.Дудник; 13.Тепляков; 14.Тастанкулов, 9.Гріщенко (7.Б.Давиденко 80); 8.Гірський (6.Желюк 76); 15.Новіков; 11.Янчук; 17.Боднюк(12.Білий 74), 10.Смілянець (18.Бровченко 58). Тренер: Сергій Янчук.

Команда з Драбівського району, що наробила багато галасу в кубкової сітці, вибула з розіграшу. Відрадно те, що наші гравці з усією серйозністю поставилися до цієї досить бойовитої команди і убезпечили себе від різного роду неприємностей у вигляді недооцінки суперника і інших безглуздих випадковостей. Незважаючи на розгромний рахунок, в цілому, Штурм справив дуже непогане враження і, дозволю собі висловити суто свою суб’єктивну думку: команда Володимира Шевченка не загубилася б у першості області, в усякому разі, будемо сподіватися, що в наступному сезоні вони реалізують всі свої задумки і будуть брати участь не лише в кубку області.

Хоча по першому тайму у тренерського штабу нашої команди мали місце серйозні претензії, в першу чергу, щодо завершення атак. Гольових моментів було створено стільки, скільки Базис не створив за обидва матчі в Тальному та Жашкові. Лише один Вадим Смілянець повинен був вже до 40-ї хвилини робити хет-трик і перетворювати другий тайм в формальність, але м’яч вперто після його ударів з різних забійних позицій летів або повз ворота, або точно у воротаря Євгена Зорю. Різниця в майстерності була помітна неозброєним оком, гравці Базису майже в кожному з ігрових епізодів були на крок швидше гостей і у Штурму в першому таймі був лише один напівмомент, коли Олександр Мина, змістившись з лівого флангу ближче до центру штрафної, з середньої дистанції пробив точно в руки Олексію Красницькому.

Гол у першому таймі все ж відбувся. На 29-й хвилині Юрій Грищенко навісив з району кутового прапорця на правому фланзі, і граючий тренер Сергій Янчук пробив у протихід голкіперу.

Відразу після перерви Максим Боднюк розстріляв порожні ворота з близької відстані, після розмашистої атаки на лівому фланзі за участю Сергія Новікова, Вадима Смілянця і Сергія Янчука. Антон Рибак після того, як Красницький разом з Дзигою по черзі зупиняли м’яч на лінії воріт, з третьої спроби зумів таки скоротити відставання до мінімуму. У Штурма з’явилася надія, і команда з Перервинців спробувала врятувати матч. І ось тут різниця у фізичній і тактичній підготовці зробили свою справу. Перебудувавшись Базис сповна скористався тим простором, який суперник надав. Олександр Бровченко, що вийшов на заміну, додав команді швидкості, крайні захисники Олександр Дзига і Святослав Дудник більшу частину другого тайму провели на половині поля Штурма, встигаючи не тільки асистувати партнерам, але і самі в декількох епізодах намагалися завершувати атаки. Розігрався в кубку області Боднюк (7 голів), на його рахунку в цій зустрічі хет-трик. Особливо важливим став його гол на 57-й хвилині, після якого рахунок став 3:1. Янчук поздовжнім пасом розрізав оборону гостей і Максим, увірвавшись в штрафну, пробив під воротарем. Ще через 5 хвилин він же заробив пенальті, який реалізував Юрій Грищенко. Сергій Новіков після слаломного проходу невідпорно пробив під поперечину – 5:1. Боднюк і Грищенко після швидких контратак роблять рахунок 7:1, а крапку в матчі ставить Янчук, після "квадрата" Гірського, Грищенко, Новикова та Бровченка. 8:1 і Базис в півфіналі кубка області, вперше в своїй історії, суперником буде також команда з лівого берега Дніпра – Драбівський "Альтаїр".

Джерело новини:
кнопка переходу
Оцініть матеріал
Поділитися

Рейтинг букмекерів

4500 грн + 100FS
Забрати подарунок →