closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Юрій Гнітецький: "Плануємо пограти в Аматорській лізі України, але вже не в цьому році"

Юрій Гнітецький: "Плануємо пограти в Аматорській лізі України, але вже не в цьому році"
Изменить размер a+ a-
2305
0

Про дербі новоград-волинського розливу, плани на сезон і тактику розповів президент ФК «Авангард» (Новоград-Волинський) Юрій Гнітецький.

– Розкажіть, будь ласка, історію створення команди «Авангард».

– Футбольний клуб «Авангард» було створено у 1949 році разом із стадіоном «Авангард». Створили команду місцеві активісти та любителі футболу, наразі ми шукаємо історичну довідку про тих, хто стояв біля витоків команди, писав історію клубу. У 2011 році після тривалої перерви «Авангард» відтворився. Багато людей, які відроджували команду і до сьогодні залишаються з нею – Віктор Чумак, Дмитро Горбаченко, Віталій Гриценко, Геннадій Челядін.

– ФК «Авангард» має фарм-клуб?

– Так, «Авангард-2» з 2016 року є фарм-клубом ФК «Авангард». Ця команда створена з нуля за моєї ініціативи. Завдання фарм-клубу – шукати перспективну молодь у місті та районі, виховувати майбутніх футболістів і готувати кадри для основної команди. До речі, «Авангард-2» заявився на першість області.

Юрій Гнітецький: "Плануємо пограти в Аматорській лізі України, але вже не в цьому році" - изображение 1

– Скільки сьогодні у Вашій команді легіонерів?

– Основу новоград-волинського «Авангарду» складають приїжджі хлопці. Якщо дивитися по першій команді, то в заявці із 20 гравців 13 легіонерів. Якщо ми бачимо перспективного гравця, то чому б його не забрати до себе?

– Де і як проходить тренувальний процес команди?

– Тренування проходять у м.Новоград-Волинський на стадіоні «Морське». Керують тренувальним процессом Дмитро Горбаченко та Іван Гребенчиков.

Наша гра буде будуватися із центру поля: контроль м’яча у центрі й перехід до атакувальних дій. Зараз немає тактики, яка б підходила на всі матчі, все постійно змінюється. Ми хочемо грати в різний футбол – як атакувальний, так і захисний. Звичайно, будемо робити акцент на флангах, бо у нас є чудові флангові гравці – Максим Бортник, Євген Радченко, Андрій Захарчук, Ярослав Бридун. Та й взагалі маємо багато універсальних футболістів, які можуть грати на різних позиціях.

– Якими досягненнями може похизуватися «Авангард»?

– У 2014 році ФК «Авангард» здобув срібні медалі чемпіонату області, в 2015 році взяв Кубок Житомирської області «Пам’яті Героїв Небесної Сотні», перемігши команду Коростеня. Грали у чемпіонаті України серед аматорських колективів і Кубку ААФУ. У цьому році «Авангард-2» брав участь у турнірі «Звягель-2017». Також наші вихованці виступають у чемпіонаті Новоград-Волинського району.

Хотів би додати, що ФК «Авангард» йде у ногу з часом, створивши сторінки у соціальних мережах. Інформація на сторінках постійно оновлюється. Ми робимо фото- і відеозйомку. До речі, у першому матчі 1/8 Кубку області ФК «Авангард» прийшли підтримати більше 300 вболівальників.

– Хтось нині підтримує команду фінансово?

– Із 2011 року командою опікуються місцева і района ради, які виділяють кошти на організацію наших тренувань, на переїзди, закуповують спортивний інвентар для клубу. Попри цю підтримку, як і більшості команд області, нам доводиться боротися з різними організаційними проблемами. Команда, яка виходить на більш високий рівень, стикається з фінансовими питаннями. На даний момент ФК «Авангард» займається пошуком спонсорів.

Юрій Гнітецький: "Плануємо пограти в Аматорській лізі України, але вже не в цьому році" - изображение 2

– Який середній вік гравців «Авангарду»?

– У першій команді середній вік гравців до 25 років. Звичайно, є кілька досвідчених футболістів, навколо яких будується гра. Нещодавно було підписано захисника, якому 33 роки. Також у ФК «Авангард» є справжня легенда житомирського футболу – це третій воротар Геннадій Челядін, який цьогоріч буде святкувати 50-річчя. За команду виступає ще одна легенда футболу – Дмитро Горбаченко, який за свою багаторічну кар’єру пограв на різних рівнях у різних командах. Він виступав за «Звягель-750», грав у Коростені, Черняхові, Малині та Радомишлі. Зараз Дмитро Горбаченко – граючий тренер команди.

– Пригадайте найпам’ятніший матч за участю Вашої команди.

– Це фінал Кубку Житомирської області 2015 року. «Авангард» у гостях переміг «Коростень» – 1:3.

Зізнаюсь, що мало хто очікував такого результату. Додам, що той склад команди на 90 % складався із місцевих вихованців.

– Хто для ФК «Авангард» найпринциповіший суперник?

– Взагалі в чемпіонаті області всі суперники принципові, адже з кожним колективом у нас своя історія стосунків. Але наразі це новоград-волинська команда «Звягель». Минулого року ми провели два дербі новоград-волинського розливу: у першому поєдинку «Авангард» поступився «Звягелю» з рахунком 2:1, а от у другому матчі ми розгромили звягельчан – 6:0. Між новоград-волинськими командами ведеться активний діалог, проводиться робота щодо організації тренувального процесу, адже ділимо одне футбольне поле.

– Поділіться планами «Авангарду» на новий сезон.

– Перед початком сезону я поставив хлопцям завдання увійти в трійку призерів, адже бачу потенціал команди. Головне завдання – виходити на поле і показувати яскраву гру. Також планували вийти до фіналу Кубку, але через певні обставини боротьбу за цей трофей припинили. Маю надію, що у майбутньому таких обставин не виникатиме.

Наразі всю увагу ми концентруємо на чемпіонаті Житомирської області. Потрібно щоб була зіграна команда, до чого ми і йдемо. Ще плануємо пограти в Аматорській лізі України, але вже не в цьому році.

З приходом на посаду голови ЖОФФ Руслана Павлюка відбувається велика популяризація футболу на Житомирщині, зокрема робиться ставка на ЗМІ. Вже набагато простіше знайти інформацію про команди та турніри обласного рівня. З Русланом Павлюком прийшла нова команда реформаторів і, маю надію, що реформи торкнуться всіх наболілих питань, зокрема і суддівства. Адже це один із головних чинників успішного проведення змагань. Що ж до цьогорічного чемпіонату, то відзначив би, що команди цього сезону досить потужні, в них зібрані дуже непогані гравці.

У «Полісся» (Ставки) доволі сильні виконавці, Адрушівка достойний суперник, дві коростенські команди завжди борються за призові місця, та й «Бердичів» ніколи не пас задніх, ще є наші земляки з Городниці. На мою думку, цей чемпіонат буде непередбачуваним і найцікавішим за останні роки. Усім суперникам ФК «Авангард» бажаю якомога менше травм і видовищної гри

Источник новости:
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →