closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Володимир Рудницький: "Асканія-Флора" виступатиме у чемпіонаті Київської області"

Володимир Рудницький: "Асканія-Флора" виступатиме у чемпіонаті Київської області"
Изменить размер a+ a-
3822
0

Цьогорічний чемпіонат Київської області у першій лізі поповниться ще однією цікавою і амбіційною командою. Це ФК "Асканія-Флора", що представляє селище міського типу Калинівка Броварського району. Команда хоча й молода, але перспективна і вже має певні здобутки на Броварщині. В "Асканії-Флорі" зібралися професіонали свої справи: засновник і власник клубу – Валерій Горбань, майстер спорту міжнародного класу, багаторазовий чемпіон України, та призер чемпіонату світу з ралі, та граючий тренер команди – Андрій Герасименко, вихованець київського "Динамо", срібний призер юнацького чемпіонату Європи у складі збірної України (U-20). "Асканія-Флора" прагне розвиватися і здобувати нові трофеї. В інтерв’ю журналісту FootBoom спортивний директор клубу Володимир Рудницький розповів про сьогодення і найближче майбутнє калинівців.

- Володимире Станіславовичу, коли було засновано ФК "Асканія -Флора" (Калинівка)?

- 15 листопада 2015 року на урочистостях, присвячених професійному святу підприємства, було презентовано – ФК "Асканія- Флора". Засновником і власником клубу є Президент Групи компаній "Асканія" Валерій Горбань, людина яка не на словах знає і розуміє, що таке спорт.

- Які здобутки має команда?

- Команда є переможцем футзального турніру "AscaniaCup" (2014, 2015 та 2016 рр.)Чемпіоном міста Бровари з футзалу у 1 лізі 2016 року та бронзовим призером чемпіонату у вищій лізі 2017 року. Крім того, у 2016 році виграли чемпіонат Броварського району з футболу у 2 лізі, а торік здобули "срібло" у вищій лізі. Найвище наше досягнення – володарі Кубку Броварського району з футболу 2017 р.

- Ваша оцінка виступам команди у минулому сезоні?

- Якщо підсумовувати минулий сезон, то можна сказати, що він видався вдалим. Ми на правильному шляху. За два роки нікому невідома команда стала володарем Кубку району і срібним призером чемпіонату у вищій лізі. Це дорогого коштує. Але нам ще є над чим працювати, будемо вдосконалюватись.

Володимир Рудницький: "Асканія-Флора" виступатиме у чемпіонаті Київської області" - изображение 1

- Фініш для"Асканії -Флори" виявився "срібним". Чого не вистачило у боротьбі за "золото"?

- У сезоні 2017 року у першості Броварського району домінували дві футбольні дружини – СК"Беркут" (Бровари) та ФК "Асканія -Флора". Обидві команди змогли зібрати під своїми прапорами найдосвідченіших та найзавзятіших виконавців. Однак втрата концентрації на фініші чемпіонату нашими футболістами привела до втрати таких бажаних очок у підсумковій таблиці.

- Який на, ваш погляд, рівень чемпіонату Броварського району?

- Всі ми прекрасно розуміємо, що рівень спорту і, зокрема футболу відображає загальний стан справ у країни. Зусиллями меценатів і небайдужих до футболу людей цей вид спорту у районі існує і розвивається. На сьогодні рівень Броварського футболу, на мою суб’єктивну думку, входить до трійки найсильніших у Київській області.

- Що скажете про рівень суддівства у Броварському районі?

- Немає у світі такої футбольної дружини, яка була би на 100 відсотків задоволена діями суддівського корпусу. Не виключення із цього правила і футбольна Броварщина. Завдяки керівництву федерації футболу Броварського району для футбольних рефері проводять щорічні семінари і лекції, тому суддівство у районі на достатньо високому рівні.

Володимир Рудницький: "Асканія-Флора" виступатиме у чемпіонаті Київської області" - изображение 2

- Кілька слів про клубну інфраструктуру? Де проводите домашні матчі?

- Завдячуючи плідній співпраці з Калинівською селищною радою на чолі з її головою Булкотом В.С. підприємство "Асканія – Флора"(яке є найбільшим виробником троянд у Європі), взялося за реконструкцію місцевого стадіону, який був збудований ще у 1975 році. У 2016 році відбулося урочисте відкриття сучасної арени, з автоматичним поливом газону, зручними глядацькими сидіннями та оновленими роздягальнями для спортсменів. Все це дає змогу приймати футбольні змагання як районного, так і обласного рівня.

- Розкажіть про тренерський склад, гравців команди?

- Тренерський штаб команди очолює екс-гравець київського "Динамо" Андрій Герасименко, допомагає йому Сергій Кушка, який також тривалий час виступав на високому рівні. До речі, вони не тільки керують тренувальним процесом, а безпосередньо беруть участь у турнірах, і є гравцями основи. Склад команди – це сплав професіоналізму і досвіду, молодості та завзяття. У складі команди є гравці, які пограли на професійному рівні, а також талановиті місцеві хлопці – Максим Акимов, Артем Прудкий, Богдан Матвієнко, Анатолій Расюк, Ілля Пономаренко, Сергій Мазур, Роман Жмакін, Олександр Падун, Віктор Щекатурін, Володимир Івахно та інші.

- Назвіть гравців, які пройшли вишкіл у професійних клубах?

- Завдячуючи тренерському штабу до складу команди входили і входять футболісти, які проявили себе на професійному рівні. Зокрема, це – Дмитро Проневич, Денис Васильєв, Назар Гаркуша, Андрій Герасименко, Сергій Кушка, Олександр Стецюк, Олександр Лебединець, Дмитро Бєлов, Олександр Войтович, Олександр Безпалий, Євгеній Литовченко та ін.

Володимир Рудницький: "Асканія-Флора" виступатиме у чемпіонаті Київської області" - изображение 3

- Кого відзначите з гравців за підсумками сезону?

- Футбол – командна гра, і вклад кожного з гравців у загальний успіх неоцінений. Тому виокремлювати когось не хотілося б. Але, якщо брати офіційну статистику, то Сергій Кушка став найкращим бомбардиром у вищій лізі Броварського району 2017 року (19 забитих м’ячів).

- Чи відомий вже план підготовки на новий сезон?

- о 10 лютого року команда перебуває у відпустці. 11 - 12 лютого планується загальний збір, на якому тренерський штаб представить склад і план підготовки клубу на сезон 2018 року.

- Які зміни відбудуться у команді?

- У 2018 році вступає у дію положення "Один гравець – одна команда", зміни неминучі. Але клуб має надію на збереження більшості гравців із минулорічного складу і поповнення новими футболістами.

- Коли ми побачимо "Асканію-Флору" у чемпіонаті Київської області?

- "Асканія-Флора" виступатиме у чемпіонаті Київської області. Цьогорічний сезон почнемо з виступів у першій обласній лізі. Таке рішення було прийнято за результатами минулорічного районного чемпіонату, цілей та завдань, які поставив перед командою президент футбольного клубу Валерій Горбань. Заявка та гарантійній лист уже направлені до Київської обласної федерації футболу України.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →