closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Сергій Торчинський: "Піщана" входить до числа  найсильніших аматорських колективів у Білоцерківському районі"

Сергій Торчинський: "Піщана" входить до числа  найсильніших аматорських колективів у Білоцерківському районі"
Изменить размер a+ a-
3789
0

Чемпіонат Білоцерківського району останніми роками повноцінно не проводиться. Його аналогом є Футбольна ліга співдружності команд Білоцерківщини (ФЛСКБ). У цьому турнірі виступають місцеві сільські колективи та команди з Білої Церкви. Однією з кращих команд Ліги, як за турнірними показниками, так і за організацією інфраструктури, є ФК "Піщана" з однойменного села, який цього року відзначає свій 10-річний ювілей. Президентом клубу є відомий на Київщині аграрій і меценат Анатолій Ляшенко, очолює команду молодий і амбіційний тренер Сергій Петрашевський. У складі – як місцеві гравці, так і футболісти з інших населених пунктів, дехто з них має досвід виступів на професійному рівні. Журналіст FootBoom розмовляє з одним із стрижневих виконавців "Піщаної", 28-річним центральним захисником, капітаном команди Сергієм Торчинським.

- ФК "Піщана" у 2008 році заснував Дмитро Куга, великий шанувальник здорового способу життя, професійний легкоатлет, - починає розмову Сергій. – Згодом Дмитро відійшов від футбольних справ, але його дітище живе і розвивається. Цьому слід завдячувати нашому земляку Анатолію Ляшенку, керівнику успішного аграрного підприємства, президенту ФК "Піщана". Анатолій Вікторович створив для футболістів прекрасні умови, нам залишається лише добре грати. До речі, він і сам бере активну участь у тренувальному процесі команди.

- Ви вже скільки років виступаєте за "Піщану"?

- У "Піщаній" я з перших років створення колективу, останні п’ять сезонів є капітаном команди. У принципі, вся моя кар’єра, за винятком епізодичних виступів за деякі інші команди, пов’язана з "Піщаною".

Сергій Торчинський: "Піщана" входить до числа  найсильніших аматорських колективів у Білоцерківському районі" - изображение 1

- Які вершини вдалося підкорити ФК "Піщана" за десять років існування клубу?

- Варто зазначити, що футбол у Піщаній любили здавна, але не було стабільності. Команди у селі з`являлися і відразу ж зникали. Стабільно виступати сільська команда почала у 2008 році, тоді ми посіли четверте місце у чемпіонаті району. Після цього не дужу вдало грали у районних змаганнях, згодом почали займати місця у середині турнірної таблиці. Все перевернулося з ніг на голову у 2016-му, коли "Піщана" завоювала золоті медалі ФЛСКБ , здобула Кубок і Суперкубок Білоцерківщини та перемогла у популярному футзальному турнірі "Футбол проти наркотиків, алкоголю та тютюну". Такому успіху є логічне пояснення – склад команди, який награвався впродовж багатьох сезонів, став досвідченішим, підросла місцева молодь, підсилилися кількома відомими футболістами атакувальної лінії. Захист у нас був завжди на рівні, а от у атаці виникали певні проблеми. Коли цю проблему усунули, то стали чемпіонами, а Євген Войтенко виграв гонку бомбардирів. У сезоні-2017 наша команда здобула срібні нагороди ФЛСКБ. На сьогодні ФК "Піщана" входить до числа найсильніших аматорських колективів у Білоцерківському районі.

- Чому, на вашу думку, "Піщаній" цього сезону не вдалося захистити чемпіонський титул?

- У підсумковій турнірній таблиці "Піщана" на 5 очок відстала від чемпіона – шкарівського "Граніта". Шкарівчани минулого сезону відмовилися від участі у першості Київської області, і сконцентрувалися лише на районному виступі. Всі ті гравці, які були заявлені на область, виступали у ФЛСКБ, тож нам було важко конкурувати з "Гранітом". Втім друге місце, це також непоганий результат.

Сергій Торчинський: "Піщана" входить до числа  найсильніших аматорських колективів у Білоцерківському районі" - изображение 2

- Як оцінюєте загальний рівень ФЛСКБ?

- Організація і рівень Футбольної ліги співдружності команд Білоцерківщини, яку чотири роки тому заснував Олександр Сокол, – дуже серйозні. Річ у тім, що для команд немає обмежень у правилі, яке діє на Київщині, "Один гравець - одна команда". Тож у турнірі виступає багато футболістів з чемпіонатів інших районів та міста Біла Церква. У ФЛСКБ є одне обмеження – у складі команди має право грати лише один футболіст, який паралельно виступає у чемпіонат області (будь-якої) за інший колектив. Торік участь у змаганнях взяли 11 клубів. Окрім "Піщаної" і "Граніта" відзначу бронзового призера - ФК "Перфект" (Поправка), який раніше, під назвою ФК "Яблунівка", неодноразово перемагав у Кубку регіональних чемпіонів імені Безносенка. Крім того, виокремлю ФК "Узин", "Мотор" (Фурси), ФК "Парховівка" - "зубаті" команди, які на рівних грали з призерами чемпіонату.

- При формуванні складу вашої команди тренерський штаб надає перевагу місцевим кадрам, чи довіряє й приїжджим футболістам?

- Почну з того, що "Піщану" очолює місцевий фахівець Сергій Петрашевський, якому небайдужа доля місцевого футболу. Він справжній ентузіаст своєї справи. До 2016 року склад команди відсотків на дев’яносто складався із сільських гравців. У 2017 році почалося підсилення команди за рахунок "легіонерів". Тому зараз це співвідношення – 50х50.

- У складі "Піщаної" є відомі широкому загалу футболісти?

- Передусім це 41-річний Олег Сокирко, який свого часу пограв у багатьох професійних клубах ("Кримтеплиця" (Молодіжне), "Геліос" (Харків), "Арсенал" (Біла Церква), ФК "Вінниця"). Ворота захищає Іван Фельде, екс-голкіпер професійних клубів ("Рось" (Біла Церква), "Арсенал" (Біла Церква), "Динамо" (Хмельницький). Добре відомі у Київській області також Євген Войтенко, Олег Бакалейко та Андрій Зозуля. У деяких матчах за нас грав іуварієць Аламісса Вієра, який виступав у багатьох аматорських командах Київщини. Найвідоміший футболіст, який народився у Піщаній – голкіпер Валентин Дигало, який у першому колі виступав за ФК "АРЗ" (Біла Церква) у першій лізі чемпіонату України серед юнаків U19.

Сергій Торчинський: "Піщана" входить до числа  найсильніших аматорських колективів у Білоцерківському районі" - изображение 3

- Кого можете назвати лідером команди, ключовим гравцем, без кого важко уявити сьогоднішню "Піщану"?

- У захисній лінії відзначу Олега Сокирку, Юрія Троцького, Сергія Торчинського; у середині поля – Олега Бакалейка, у нападі – Євгена Войтенка і Андрія Зозулю.

- Якою є клубна інфраструктура "Піщаної"?

- Граємо на сільському стадіоні, який звели своїми силами, за якістю газон, напевно, один із кращих у районі. Стадіон огороджений, цього року завдяки зусиллям Анатолія Ляшенка встановимо глядацькі сидіння.

- Як готуєтеся до нового сезону?

- Наразі "Піщана" змагається у чемпіонаті Білоцерківського району з футзалу. Поки що йдемо третіми. Перед нами поставлене завдання – потрапити у першу трійку. Боротьба за медалі буде відчайдушно. Основні наші конкуренти це – "Граніт-1" (Шкарівка"), "Граніт-2" (Шкарівка), "Інтер" (Фурси), "Оld stars" (Біла Церква).

- Зміни у складі команди є?

- Нам вдалося зберегти бойовий кістяк, запросили ряд перспективних молодих гравців, вихованців футбольної школи "Зміна" (Біла Церква).

- Чи не планує ФК "Піщана" цього сезону взяти участь у чемпіонаті Київської області?

- У цьому сезоні підвищуватися у класі не збираємося. Наша подальша участь у чемпіонаті Київщини залежатиме від того, які результати цьогоріч продемонструє команда у ФЛСКБ.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →