closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Леонід Джужик: "Головне завдання "Любомира" - готувати кадри для професійного футболу"

Леонід  Джужик: "Головне завдання "Любомира" - готувати кадри для професійного футболу"
Изменить размер a+ a-
5862
0

Леонід Джужик – відома і авторитетна людина на Київщині. Чотирнадцять років тому він з однодумцями заснував у Ставищі дитячо-юнацьку академію футболу "Любомир", створивши для хлопців прекрасні умови у навчально-тренувальному процесі. На сьогодні за інфраструктурним рівнем ставищанська академія одна з кращих у Київській області. До слова, подібних закладів на Київщині, на жаль, обмаль – порахувати їх можна на пальцях однієї руки. Паралельно з юнацьким футболом Леонід Петрович підтримує дорослу аматорську команду "Любомир", яка є старожилом обласного чемпіонату у вищій лізі. Кілька років тому спортивний меценат розширив спектр своєї діяльності: у 2015-му Леоніда Джужика обрали депутатом Київської обласної ради, а ще за рік він став першим заступником голови Київської обласної федерації футболу.

- Роботи вистачає, але я – трудоголік , – починає розмову Леонід Петрович. – Футбол – моя стихія і пристрасть ще з дитячих років. У футбол грав зажди: у школі, після армії, коли навчався у Ржищівському будівельному технікумі. Досягнувши певних успіхів на бізнесовій стезі вирішив подбати про сучасні умови для занять футболом у Ставищанському районі. У 2004 році ініціював створення ФК "Любомир", знайшлися люди, які підтримали мене у цьому починанні. Паралельно зі створенням команди у Ставищі провели реконструкцію місцевого стадіону, зараз він сміливо може приймати матчі обласного рівня. Ставищенщина – це моя мала батьківщина: народився і здобув середню освіту у селі Розкішна. Нині у ньому проживає 3 тисячі мешканців, тут добре розвинена соціальна інфраструктура. Розкішна має багату історичну минувшину. Зокрема у цій місцині у 1356 році була заснована фортеця Любомир, названа на честь останнього правителя Галицько-Волинського князівства Любарта. Звідси, власне, й походить назва клубу та академії. З партнерами вирішили, що вони повинні носити назву "Любомир", адже це історія нашого краю.

Леонід  Джужик: "Головне завдання "Любомира" - готувати кадри для професійного футболу" - изображение 1

- Скільки юнаків сьогодні займається у академії "Любомир"?

- В академії згуртувалися команди семи вікових категорій: U-19, U-17, U-15, U-13, U-11, U-9, U-7. Загальна кількість учнів – 152. Причому вони не лише з Київщини, а й з Черкащини, Житомирщини, Вінниччини. Окрім тренувань діти навчаються за шкільною програмою та забезпечені харчуванням і житлом – мешкають у гуртожитках. Зазначу, що шкільна футбольна команда функціонує також у Розкішній. Працюють з дітьми кваліфіковані тренери – Сергій Живий, Артем Іллічов, Олександр Ніколайчук, Ярослав Римарчук, Олега Марущак, Олег Малиш, Віктор Кобзар, Артем Червінський, Дмитро Бритвич.

- В яких чемпіонатах представлені команди "Любомира"?

- Команда U-19, яка базується у Національному Університеті Біоресурсів і Природокористування України, бере участь у першій лізі чемпіонату України та студентському чемпіонаті. Нещодавно під керівництвом Сергія Живого і Артема Іллічова дев’ятнадцятирічні футболісти змагалися у зимовому турнірі "Меморіал Макарова". Команди U-17, U-15 показують гарні результати у Дитячо-юнацькій футбольній лізі України (ДЮФЛУ) та на різноманітних турнірах. Найменші "любомирці" теж не сидять на місці, Черкаси, Суми, Умань, Кропивницький – це тільки мала часточка географічних надбань юних ставищан. Як тільки тренерський штаб знаходить більш-менш пристойний турнір відразу ж відправляють заявку на участь у ньому. Задіяна у змаганнях і шкільна команда з Розкішної. Влітку команди усіх вікових категорій (за виключенням U-19) виїздять у Чорноморськ, де відпочивають на морі та проводять тренувальні збори.

Леонід  Джужик: "Головне завдання "Любомира" - готувати кадри для професійного футболу" - изображение 2

- Найвідомішого вихованця академії "Любомира" можете назвати?

-Нашими вихованцями постійно цікавляться професійні клуби. А от щодо найвідомішого вихованця, то такий футболіст ще підростає. Звичайно, хочеться побачити ставищенця у складі київського "Динамо" або донецького "Шахтаря", але на це потрібний час.

- Як оцінюєте 7-е місце "Любомира" U-19 після першого кола чемпіонату України?

- Бажано, звичайно, щоб цей показник був кращим. Але результат для нас на даному етапі не має принципового значення. Головне завдання "Любомира" - готувати кадри для професійного футболу. Також треба врахувати той факт, що ця команда була створена нещодавно.

- І у продовження теми виступів "Любомира" у минулому сезоні. Основна команда у вищій лізі чемпіонату Київщини посіла 6-е місце. Після "бронзи у 2008 році і "срібла" у 2010-му останні сезони ставищенці медалей не завойовують. Вас це не засмучує?

- Якщо проаналізувати виступи "Любомира", то шостий рядок у турнірній таблиці відповідає сьогоднішнім можливостям команди. У міжсезоння тренерський штаб на чолі з Артемом Іллічовим займається питанням якісної доукоплектації . Однозначно – буде поповнення гравцями з наших юнацьких команд. Молоді треба давати шанс проявити себе. У мене є велике бажання, щоб у основній команді стовідсотково грали молоді вихованці "Любомира".

Леонід  Джужик: "Головне завдання "Любомира" - готувати кадри для професійного футболу" - изображение 3

- З травня 2016 року ви займаєте посаду першого заступника голови Київської обласної федерації футболу. Що вам особисто вдалося зробити за цей період?

- Крім того, що є першим заступником голови обласної федерації очолюю ще й комітет дитячо-юнацького футболу. Проблем у дитячому футболі вистачає і вони всім добре відомі. Але треба всім більше працювати у цьому напрямі - без піару і галасу. Сумлінно і наполегливо. Мені вдалося написати обласну програму розвитку дитячого футболу, за яку проголосували депутати Київської обласної ради. Суть програми полягає у тому, що витрати на перевезення учасників змагань (дітей), нагородження, суддівство (частково) фінансуються з обласного бюджету.

- До речі, чи багато у обласній раді депутатів, які допомагають розвивати футбол, чи хоча б цікавляться ним?

- Такі депутати є. Взяти, приміром, Олександра Нігруцу – власника і президента "Чайки" (Петропавлівська Борщагівка); Олега Балагуру, спонсора, спортивного мецената, очільника ФК "ДП Шевченківське" ( Денихівка). Вони вкладають немалі кошти у розвиток своїх клубів та обласного футболу у цілому. За це їм велика подяка.

- Тобто одинадцять депутатів для формування футбольної команди назбирається?

- Складнощів у цьому питанні не буде. Може виникнути навіть конкуренція на деякі ігрові позиції (посміхається). Обласні депутати XII скликання люди спортивні, окрім футболу захоплюються й іншими видами спорту.

- Чи відомо, яка кількість команд візьме участь у цьогорічному чемпіонаті Київської області у вищій і 1 лізі?

- У вищій лізі, думаю, все буде без змін, на старт вийде така ж кількість команд як і минулого сезону. Що стосується першої ліги, то вона кількісно збільшиться, очікується поява кількох нових амбіційних клубів.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →