closer-popup
footboom
Авторизація користувача на сайті footboom1.com
Вхід через соціальні мережі
або
Забули пароль?
Реєстрація
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Володимир Бондаренко: "За півтора роки хочемо створити професійний клуб"

Володимир Бондаренко: "За півтора роки хочемо створити професійний клуб"
Змінити розмір a+ a-
1108
0

Взимку першу команду "Діназу" очолив молодий тренер Володимир Бондаренко. Своє повноцінне знайомство з новим колективом наставник провів в бойових умовах, адже вже після одного тренування вишгородці стартували в Меморіалі Щанова, де команда не зуміла вийти з групи. Та краще перемагати в регулярному турнірі, ніж стати чемпіоном міжсезоння, а потім програвати все підряд. Тим паче, що поразки інколи стимулюють набагато краще за Піррові перемоги. Ми заздалегідь домовилися з тренером, що перше інтерв’ю в ролі головного тренера він проведе вже після турніру. Тим паче, що поговорити було про що…

- Це перше ваше серйозне тренерське хрещення?

- Не сказав би. В "Десні" Погреби у мене була схожа ситуація. Команда тривалий час виступала на район, а потім ми вперше вирішили спробувати сили у вищій лізі чемпіонату Київської області. На той момент я був там головним тренером.

- Що не склалося в "Десні"?

- Все було добре. Спершу працював головним тренером, потім граючим тренером і помічником. Коли повернувся із закордонну в команду В`ячеслав Руженцев - людина, яка вклала душу і серце в цей клуб, то ми сіли разом з президентом, переговорили і вирішили, що Руженцев стає головним тренером, а я та Андрій Воробей його граючими помічниками. За той час, коли був в "Десні" головним тренером, то команда зайняла друге місце в першій же рік виступів у вищій лізі чемпіонату області. Минулого року ми посіли третє місце, але взяли Кубок області.

- Зараз перегорнуто нову сторінку біографії. Є адреналін?

- Неймовірний. Тут так співпало, що Ярослав Миколайович Москаленко (засновник і почесний президент "Діназу" - Прим. авт.) запропонував зробити саме те, що мені хотілося.

- А як вам надійшла пропозиція?

- Це досить несподівана пропозиція. Розмови попередні були, але Ярослав Миколайович певний час сам ще не був готовий до такого кроку. Школа працювала, але не вистачало ось цієї сходинки для місцевих хлопців, яка потрібна, щоб перейти в професійний футбол. Тепер ми саме до цього й прагнемо.

- "Діназ" після дворічної перерви повертається в еліту області. Але згодіться, тепер багато що доведеться створювати заново, адже минулого року команда грала в першій лізі. А це трохи інший рівень…

- Так і є. Все доведеться створювати практично "з нуля". Коли надійшла пропозиція від Ярослава Миколайовича Москаленко, то я чудово знав, що команда виступала в першій лізі, але її треба серйозно оновлювати. Тут роботу, яку ми провели останнім часом, переглядали матчі, вели переговори, має дати результат. Але все рівно, наголошую, що "Діназ" відновлює виступи у вищій лізі перш за все для наших вихованців. Школа, її тренерський склад працюють у правильному напрямку і дуже добросовісно. Серед юних футболістів є дуже хороші хлопці, єдине, чого їм не вистачало, то це якоїсь впевненості в майбутньому, високої мети для себе. І тепер ми робимо для них сходинку, аби вони могли зробити крок у великий футбол.

- Які цілі озвучив Ярослав Миколайович, коли ви вдарили по рукам?

- Головна мета, знову повторюся, щоб наші місцеві вихованці ставали професійними футболістами, виходили на інший рівень. Хочу, щоб ми могли говорити не тільки про Сергія Старенького, котрий грає в Прем’єр-лізі, але про інших. Те, що я побачив мені радує. Хлопці 2001-2002 років народження – це наше "золоте" майбутнє. З ними потрібно надалі добре попрацювати. А цілі більш глобальні: за півтора роки створити команду, яка гратиме в другій професійній лізі.

- Для цього потрібно виступити в чемпіонаті області, потім в аматорах…

- Рік ми будемо грати у вищій лізі Київської області, а потім будемо підніматися вище. Планують зробити перехідну лігу, де будуть об’єднані аматорські команди і команди другої ліги. Як вона буде називатися поки не знаю, але це пришвидшить наш перехід на професійні рейки.

- Це перспективні завдання. А конкретна мета на цей сезон у вищій лізі Київської області?

- Банальна. Перемагати в кожному матчі. Звичайно, розуміємо, що буде непросто, бо команду тільки створюємо. Мої амбіції і завдання, які ставив завжди перед собою максимальні. Дуже сподіваюся, що все це вдасться втілити. Покладаюся на своїх помічників, на всіх хлопців і все у нас вийде.

- Тепер назвіть прізвища своїх помічників?

- Це колишні гравці "Діназу" Дмитро Прима, Володимир Крохмаль та Роман Капанистий. Також нам своїм досвідом та порадами допомагатиме Борис Шевелюк.

- У "Діназу" існує проблема з голкіперами. Є зрушення в цьому плані?

- Коли ми прийшли в клуб, то нам сказали, що є молоді хлопці, які з певних причин поки не можуть бути першим номером. Ми підшукали кандидатів, провели переговори і на даний момент зупинилися на одному з кандидатів, котрий мені сподобався. Згода його вже є, залишилося тепер завершити цю роботу, щоб він почав з нами тренуватися. Прізвище називати рано.

- В команді вже з’явилися новачки. Можете їх назвати і чи варто чекати ще когось?

- З "Десна" Погреби до нас перейшли також півзахисник Денис Петренко та захисник Анатолій Фурсенко. Є кілька футболістів на перегляді, плануємо запросити ще. В четвер на тренування приїдуть три легіонери, яких нас попросили подивитися. Селекція буде тривати постійно.

- Можете назвати конкретні прізвища вихованців академії "Діназу" на яких ви будете покладатися?

- Хотів би сподіватися на всіх, але зараз не стану когось виділяти, бо занадто мало часу пройшло. Головне, я побачив, що хлопці навчені і з ними варто працювати.

- Сталося так, що ви стрибнули, так би мовити, з місця в кар’єр. Одне тренування і одразу участь у Меморіалі Щанова. Охарактеризуйте виступи команди в цьому турнірі.

- Він як сніг на голову для нас звалився. За великим рахунком команда ще не сформована, а вже треба грати. Значить так треба. І це, до речі, дало змогу мені побачити гравців, які грали в першій лізі в дії та визначити коло тих, на кого ми можемо розраховувати в майбутньому. Дуже корисний і інформативний турнір виявився. Правда, він був трішки незручний, тому що дехто з хлопців працює, а матчі проводилися в робочі дні, вдень. Саме тому грали ті, хто міг і був у команді, а ми практично не підключали гравців, можливості яких знаємо, які прийшли зі мною. Звідси такий трохи неприємний результат, але були хороші відрізки в грі, хороші тайми. Також мали й відверті провали, котрі для мене не завжди зрозумілі. Перше враження досить цікаве і з плином часу ти дивишся по-іншому та сприймаєш по-іншому. Так, перша думка стосовно декого з гравців змінилася, але хрест на жодному з футболістів не поставлено. Вони всі під наглядом і ми на них сподіваємося.

- Ось тут важливий момент про який говорило керівництво клубу. Тобто про існування двох дорослих команд…

- Моя однозначно думка – обов’язково має існувати дві команди. Одна буде виступати у вищій лізі області, друга – в першій. Тренером другої залишиться Микола Слободянюк. Керівництво обласного футболу цю ідею підтримує. Це потрібно для хлопців, щоб вони грали побільше в серйозних матчах.

- Хлопці готові сприймати ваші тренерські вимоги?

- Сподіваюся на це. Завжди перш за все ціную хороші взаємостосунки, але й вимоглива людина. Хлопці слухають, дивляться в очі і це мені подобається.

- Тоді відкрийте завісу вашої тренерської концепції.

- Мені багато що подобається, але не хочу бути схожим на якогось тренера. Люблю, що не було нудно, щоб хлопці отримували задоволення від того, що вони роблять на футбольному полі. І вимагатиму від них саме цього.

- Два останні роки у вас був перехідний період від футболіста до тренера. Уже відчуваєте цю різницю між футболістом, граючим тренером і головним тренером?

- Як кажуть, коли ти хочеш стати тренером, то повинен вбити в собі футболіста. В минулому році вже свідомо готував себе до цього, тому що розумів, що роки йдуть і мені вже до душі перебувати не на футбольному полі, а за ним на тренерській лаві. І ось тут так співпало, що мені запропонували робити те, про що мріяв.

- Не виключений варіант, що все ж таки одягнете форму на якусь гру "Діназу"?

- Мої помічники мене до цього схиляють, але, чесно зізнаюся, що такого не повинно бути. Тренер має бути тренером, а не футболістом.

- Чи є особливі фінансові умови у першої команди? Адже це нині не менш важливо…

- Ярослав Миколайович пообіцяв робити все, що потрібно для команди. Тому є карт-бланш в цьому напрямку і не приховуватиму той факт, що ми будемо платити зарплату футболістам. Нехай вона буде невисокою, але для місцевих хлопців це хороший стимул. Звичайно ж, існуватимуть і премії в чемпіонаті. Тепер все буде залежати тільки від них.

- Скоро "Діназ" перебазується до Демидова, а стадіон в Лютежі перейде у власність до "Межигір’я". Розкажіть, як буде проходити тренувальний процес?

- Великих змін не передбачається. Проблема тільки в тому, що там газон натуральний і ми будемо залежали від погоди. Але у нас залишається можливість орендувати стадіон в Лютежі, коли це буде нам необхідно. Ці моменти ми узгоджуватимемо в робочому режимі.

- Ви уважно слідкуватимете з вихованцями футбольної школи "Діназу"?

- Це у нас в пріоритеті і ми обов’язково робитимемо на цьому акцент. Ми вже маємо інформацію від тренерів і надалі прагнутимемо, щоб юні футболісти переходили саме в нашу команду, потім переростали цей рівень і йшли далі. А ми просто пишатимемося, власними вихованцями. Нам важливо підтримати їх в той період, коли вони від юнацького футболу переходять в дорослий. Це досить такий непростий час для гравця.

- До офіційного старту чемпіонату залишилося біля місяця, але є ще два підготовчі турнірі – Меморіал Кірсанова та Кубок Мунтяна. Чи гратиме в них "Діназ"?

- Перша команда не заявлятиметься в жоден з них. У нас заплановано тижневий тренувальний цикл і у вихідні ми будемо підбирати спаринги, ті які потрібні нам під наші навантаження. Грати в офіційних змагання зараз я не бачу сенсу, тому що ми знову змушені будемо підлаштовуватися під його формат. Ми з помічниками так не хочемо. Ми повинні давати навантаження хлопцям і потім завершувати цикл товариським матчем.

- В понеділок команда відправилася в зал і займалася шейпінгом. Це чия ідея?

Як колишній професійний футболіст сам пройшов через це і знаю, що це дуже корисно. Ідея тренерського штабу. Трішки пізно ми почали цим займатися, але все воно піде в плюс. Ми ростемо…

Джерело новини:
кнопка переходу
Оцініть матеріал
Поділитися

Рейтинг букмекерів

4500 грн + 100FS
Забрати подарунок →