closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Буцький: "Конфлікт зі "старою" федерацією футболу Полтавщини закінчився чашкою кави"

Олександр Буцький: "Конфлікт зі "старою" федерацією футболу Полтавщини закінчився чашкою кави"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
337
0

Олександр Валерійович Буцький вже третій рік очолює Управління сім’ї, молоді та спорту Полтавської ОДА. За цей час полтавські спортсмени встигли тріумфувати на Паралімпіаді та Дефлімпіаді, веслувальник Дмитро Янчук завоював "бронзу" Олімпійських Ігор 2016, а полтавський боксер Олександр Хижняк став чемпіоном Європи та Світу. Крім того, Полтавщина не має жодного представника на Зимових олімпійських Іграх у Пхенчхані, на Олімпіаду-2016, за дивних обставин, не поїхала полтавка Марія Кічасова, а сам Олександр Валерійович став частиною альтернативної Федерації футболу Полтавщини, яку без виборів і конкурентної боротьби створив і очолив голова Полтавської ОДА Валерій Головко. Словом — запитань до пана Буцького назбиралося багато. Ми завітали до чиновника на роботу і детально про все розпитали.

- Ви увійшли до виконкому і очолили Комітет з питань безпеки і стадіонів новоствореної "Федерації футболу Полтавщини". Навіщо вам це потрібно?

— Так чи інакше, я відповідаю за розвиток всіх видів спорту на Полтавщині. Зараз в історії полтавського футболу настає новий етап і я не хочу бути осторонь процесів, які у ньому відбуватимуться. Я не хочу бути людиною, яку просто ставлять до відома. Так же я "варюся" всередині організації і все бачу. Оскільки я працюю з РДА, у мене є важелі впливу на голів стосовно безпеки матчів. Ви ж знаєте, що у районах часом буває таке, що або суддю після гри "ганяють", або ж футболісти на полі б’ються і тому подібне. Отож, по-перше — я маю перебувати всередині процесу. По-друге — я є розпорядником бюджетних коштів і буду давати їх на розвиток футболу і бачитиму куди вони йтимуть далі.

— А як ви збираєтеся співпрацювати зі "старою" федерацією. Конгрес ФФУ ще не надав вашій спілці жодних прав.

— Наскільки мені відомо, "стара" організація, яку очолює Олександр Кудацький, буде займатися футболом безпосередньо у місті Полтава, а Громадська спілка "Федерація футболу Полтавщини" займатиметься футболом в області. Особисто мене цікавить, куди йтимуть кошти, які я надам, а також розвиток спорту на селі.

— Тобто ви з Кудацьким вже домовилися і поділили повноваження?

— Ні, не я. Думаю, повноваження розподілила Федерація футболу України. "Стара" організація не буде розвивати футбол в області, адже 90% її членів перейшли у нову громадську спілку, очолювану Валерієм Головком. І повірте мені, перейдуть всі 100%.

— Вивчаючи питання, ви напевно знаєте, що схема "чиновник — голова місцевої обласної федерації футболу" це не лише полтавська "фішка", а прикра тенденція. Ні ви, ні ваш керівник, не брали участі у виборах голови Федерації футболу Полтавської області, що передбачено Статутом організації. Ви, як профільний чиновник, не могли не розуміти, що те, що відбувається, м’яко кажучи, неправильно, і все одно взяли у цьому участь. Чому?

— Я погодився з легкістю, і зовсім не тому, що я в команді Валерія Анатолійовича Головка. По-перше, Валерій Анатолійович був готовий до конкурентної боротьби ще "в тілі" старої федерації. Він був готовий виходити на дебати і конкурувати з Кудацьким.

— Тоді чому цих виборів не було?

— Керівник старої організації їх просто не скликав.

— Що значить не скликав? Є збори Конгресу ФФПО — захід календарний і передбачений Статутом. Голова федерації не має права їх не скликати.

— Так, це засідання довгий час переносилося, і Валерію Анатолійовичу просто набридло чекати.

— Коли виник гострий конфлікт функціонерів у полтавському тхеквондо і сторони прийшли до вас, ви вчинили так, як велить закон. Тоді ви сказали, що не маєте права втручатися у внутрішню роботу громадської організації. Чому ж у випадку з футболом ви втрутилися, при чому грубо і безцеремонно?

— На мене вплинув ряд факторів. По-перше — не входження до ФФПО жодного професійного клубу. По-друге — відсутній розвиток з жіночим футболом. По-третє — що для мене принципово — відсутня співпраця з учасниками АТО. Також федерація не опікувалася спортом на селі. Там футбол розвивало ФСТ "Колос". Хоча не хотілося б зараз лаяти Олександра Кудацького. Він заслуговує на компліменти, і за реконструйований стадіон "Динамо", і за спорткомплекс ПАТ "ПЗМС", і за реанімовану жіночу футзальну команду і за багато іншого. Але якщо покласти на шальки терезів плюси і мінуси — стає зрозуміло, що необхідні кардинальні зміни.

— Тобто у вас немає відчуття, що ви щось зробили неправильно?

— Ні. По-перше, я добре знаю керівника ФФУ Андрія Павелка. Ми знайомі у політичному минуле в "Народному фронті" та "Фронті змін". Також я добре знаю Валерія Головка і мені приємно з ним працювати. Не зважаючи на те, що він мій керівник, у мене завжди було право на власну думку, і якщо я правий, я її не зміню. Також впроваджується практика пов’язування голів РДА і районних федерацій футболу. Це можна назвати використанням адмінресурсу, але співпраця, на мій погляд, необхідна.

— Подібна ситуація, коли держава втручалася в роботу федерацій футболу вже була. Коли за часів режиму Януковича, з посту голови ФФУ "знімали" Григорія Суркіса, в регіонах був тиск на керівників місцевих федерацій. У Полтаві тоді "під роздачу" потрапив Анатолій Дяченко. Якщо пам’ятаєте, це закінчилося грандіозним скандалом — про втручання держави дізналися в УЄФА та ФІФА і була загроза дискваліфікації українських клубів та збірної. Якщо така загроза знову з’явиться, ви готові взяти на себе таку відповідальність?

— Я ще не працював з ФІФА та УЄФА, але якщо буде потреба — так, я готовий. Для мене головне результат.

— Коли Валерія Головка обрали головою "Федерації футболу Полтавщини", його запитали, що буде зі старою федерацією. Він відповів: "якщо сьогодні на зборах були присутні чотири п’ятих частини старої федерації, то вона автоматично буде самоліквідована". Подібні рішення приймає Конгрес ФФУ і з юридичної точки зору Валерій Анатолійович сказав цілковиту дурість. Ви сказали шефу, що він не правий?

— Напевно ви не так його зрозуміли. Він хотів сказати, що функціонування старої організації просто неможливе. Не може бути два чемпіонати області. Федерація існуватиме, але що вона буде робити? Це було сказано, саме в такому ключі, і я це знав.

— Ви вже знаєте кому конгрес Федерації футболу України надасть повноваження розвивати футбол на Полтавщині: Федерації футболу Полтавської області (Кудацький) чи громадській спілці "Федерація футболу Полтавщини" (Головко)?

— Я прогнозую другий варіант (сміється).

— Чи бачилися ви з Олександром Кудацьким після створення "Федерації футболу Полтавщини"?

— Так, ми зустрічалися в такому форматі — я, Валерій Головко, Олександр Кудацький, Олег Лисак і Олександр Мелащенко.

— До чого домовилися?

— Ми домовилися про співпрацю по використанню споруд. Умовно кажучи, якщо у нас виникне потреба у спорткомплексі ПАТ "ПЗМС", нам його орендують. Також обговорили і використання поля стадіону "Динамо" й інші організаційні моменти. Ми вдарили по руках і не залишили за собою жодного негативу. Що особливо приємно — не було жодних образ, публічних принижень у пресі чи чогось подібного. Все закінчилося посмішкою і чашкою кави. Ніхто не гупав дверима, що дуже приємно.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →