closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка): ставка на молодь, максимальні завдання, очікування власного стадіону

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка): ставка на молодь, максимальні завдання, очікування власного стадіону
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
3353
0

Спортивний клуб "Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка) з’явився на футбольній мапі України ще в 2010 році. Проте, широкому загалу став відомий п’ять років потому, коли запросив до своїх лав екс-гравця збірної України В’ячеслава Свідерського, а також Еммануеля Окодуву та Гаррісона Омоко.

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка): ставка на молодь, максимальні завдання, очікування власного стадіону - изображение 1

Згодом "Сокіл" змінив вектор розвитку. За підтримки почесного президента клубу Дмитра Бірюка та сільського голови Андрія Сергійовича Помазана клуб почав розвивати та відбудовувати матеріально-технічну базу. Зокрема, у селі завершується будівництво стадіону, функціонує дитяча секція футболу. У дорослій команді тренерський штаб робить ставку на молодих футболістів, які раніше не грали на професійному рівні. У "Соколі" засвітився Артем Бафталовський, який взимку поповнив склад професійного "Гірник-Спорт" (Горішні Плавні). А в минулому році відкриттям сезону у чемпіонаті Київської області став Владислав Коба, до якого тепер також приглядаються деякі команди другої ліги України.

За час свого існування "Сокіл" ставав чемпіоном та володарем Кубка Києво-Святошинського району, вигравав Кубок Чанова, а також досяг успіхів на обласній арені - зокрема, у 2016 році здобув Кубок та Суперкубок Київщини. Крім того, сформований з місцевих футболістів "Сокіл-2" у минулому році став чемпіоном Києво-Святошинського району у другій лізі.

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка): ставка на молодь, максимальні завдання, очікування власного стадіону - изображение 2

Про підсумки минулорічного чемпіонату області, зміни в команді, а також свої очікування від нового сезону у інтерв’ю FootBoom розповів головний тренер – Олег Самченко.

- Чи задоволені підсумками минулого сезону?

- Перед командою було поставлене завдання потрапити до п’ятірки кращих. Проте, ми стали лише сьомими, тому не можу сказати, що залишився задоволений – хіба що на відсотків 70. Порадував початок другого кола, а ось кінцівка сезону видалася змазаною. Цьому є пояснення: декілька футболістів травмувалися, інших недорахувалися через дискваліфікацію.

- Назвіть найкращий та найгірший матчі команди у минулому році.

- Найгіршим вважаю останній матч чемпіонату – у Борисполі проти місцевої команди. Не сподобалося відношення окремих футболістів до цього поєдинку. Вони вийшли на поле з шапкозакидницьким настроєм, через що припустилися помилок у епізодах, які вирішили долю зустрічі. До найкращих віднесу домашні матчі з "Десною" (Погреби) та "Джуніорс" (Шпитьки).

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка): ставка на молодь, максимальні завдання, очікування власного стадіону - изображение 3

- Як проходить підготовка "Сокола" до сезону?

- Команда розпочала підготовку 1-го лютого. Тренуємося два рази на тиждень – у вівторок та четвер на стадіоні "Чемпіон" (Ірпінь). По суботам проводимо контрольні матчі. В нас на перегляді знаходилися багато молодих футболістів. Чесно кажучи, важко знайти більш-менш кваліфікованих виконавців, які можуть показувати у чемпіонаті Київської області відповідний рівень футболу.

- Чи вдалося у міжсезоння зберегти лідерів команди?

- Владислав Коба ще влітку минулого року їздив на перегляд у "Полісся" (Житомир), проте, не припав на пропозицію друголігової команди. Взимку він та Юрій Сапоненко були на перегляді у Хмельницькому. Обидва відзначилися у товариському матчі, але вирішили повернутися додому – не влаштували умови. Ними продовжують цікавитися інші клуби, але вони поки що залишаються у команді.

Читайте также: Олег Самченко: "Оновили склад на 95%, завдання - потрапити до трійки призерів"

- Які зміни відбулися у складі "Сокола"?

- Окрім Владислава Коби, Юрія Сапоненка та Олексія Макеєва залишилися також Денис Сабатюк, Віталій Ємельянов, Еммануель Окодува та Нікіта Данилевський. Знову постійно тренується з нами Микита Шорников. Грубо кажучи, з минулорічної основної обойми залишилися приблизно десять гравців.

Нам вдалося залучити до команди непоганих молодих футболістів. Вони добре себе проявили у товариських матчах. Проте, важко спрогнозувати, як вони проявлять себе у матчах з лідерами обласного футболу. Було б чудово, якби до початку чемпіонату знайшли ще кваліфікованого центрального півзахисника.

- Як справи у Еммануеля Окодуви, який наприкінці минулого сезону зазнав важкої травми?

- У вівторок, 27 березня, Окодува провів перше тренування. Наразі, він поки що неготовий грати. Важко спрогнозувати, коли він набере оптимальні кондиції. Можливо, у наступному матчі на Меморіалі Чанових "Емма" вийде на поле на 20 хвилин.

"Сокіл" (Михайлівка-Рубежівка): ставка на молодь, максимальні завдання, очікування власного стадіону - изображение 4

- Які завдання ставить перед собою "Сокіл" на 2018 рік?

- Ми завжди ставимо максимальні завдання – потрапити до трійки призерів. Якщо не ставити високі завдання, тоді нема до чого прагнути. Молодь повинна прагнути прогресувати, розвиватися, здобувати призові місця. Можливо, влітку хтось отримає шанс проявити себе у професійному клубі. Все ж таки скаути час від часу переглядають матчі обласного чемпіонату.

- Де плануєте приймати домашні матчі?

- Домашні матчі продовжимо проводити в Ірпені на стадіоні "Чемпіон". Сподіваємося, що в цьому році завершимо будівництво домашнього стадіону. Дай Боже, у другому колі будемо грати вже у Михайлівці-Рубежівці.

- Перед початком минулого сезону у нашій розмові ви анонсували відкриття дитячої школи "Сокола". Чи вже функціонує вона?

- Так, набрана група діток, з якою в селі займається запрошений дитячий тренер. Нещодавно він вирушив на двотижневий збір, тому я його підміняв. На тренування приходить близько 15-17 дітей. Хочу сказати, що з того часу, коли я їх вперше побачив, вони вже краще розуміють тренерські настанови, краще працюють з м’ячем. До речі, взимку провели традиційний щорічний турнір – "Юні соколята", в якому приймали участь команди з Києво-Святошинського району. Загалом у змаганнях були задіяні близько 150 дітей. У обох вікових групах перемогли саме дитячі команди "Сокола".

Читайте также: "Юні соколята": у Києві пройшов передноворічний дитячий турнір

- Перший матч чемпіонату зіграєте проти "Зорі" (Владиславка). Що вам відомо про суперника?

- Нещодавно ми провели з "Зорею" товариський матч на засніженому газоні в Ірпені, у якому поступилися з рахунком 2:3. Помітив, що кістяк команди залишився з минулого сезону. Також з’явилося декілька ветеранів. Хоча Сергій Козир, як повідомляють, буде виступати за "Джуніорс" (Шпитьки). Вважаю, що ми з "Зорею" знаходимося в однакових умовах. Вирішальну роль може зіграти функціональна підготовка: хто підійде до зустрічі у кращих кондиціях, той переможе.

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →