closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Мирослав Баб’як - новий наставник ФК "Ужгород"

Мирослав Баб’як - новий наставник ФК "Ужгород"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1539
0

Перед початком чемпіонату ужгородці провели перестановки на тренерському містку.

Після більш ніж півроку роботи Тарас Тулайдан покинув посаду головного тренер ФК "Ужгород". Під керівництвом Тараса Юрійовича ужгородці закінчили минулий сезон на п’ятому місці, у Зимовій першості Закарпаття 2018 зупинились у чвертьфіналі програвши "Минаю", а в Кубку області також дійшли до чвертьфіналу, де поступились "Севлюшу".

Новим керманичем став 42-річний Мирослав Баб’як, який добре заявив про себе у ролі тренера ФК "Берегово" у сезонах 2015-2016.

З того складу берегівської команди зараз в Ужгороді знаходяться Бонтей та Буксар, які добре знайомі з методами нового наставника. З більш досвідченими гравцями, такими як Стегура та Соскида, Мирослав встиг пограти в одній команді (ФК "Середнє").

На професійному рівні на першоість України Баб’як пограв за ОСК "Закарпаття" (1992-1994, 1994/1995) "Верховина" Ужгород (1996/1997), "Фетровик" Хуст (1993/1994), "Нива-Космос" Миронівка (1995/1996), "Карпати" Мукачеве (1997/1998). На аматорському за "Перечин" (2001), "Ай-Ві Спорт" Перечин (2007), "Середнє" (2010) та "Берегвідейк" (2010). З берегівцями ставав чемпіоном аматорського кубку України 2010 року.

Також Мирослав має значний легіонерський досвід виступаючи в Угорщині – "Демечер" (1998 – 2003), "Захонь" (2002/2003), "Тужер" (2003 – 2010).

Тож за кілька днів до першого туру Мирослав Юрійович охоче відповів на запитання журналіста нашого сайту.

– Мирославе Юрійовичу, які перші кроки ви зробили на посаді тренера ФК "Ужгород"?

– Одразу ж після того як познайомився з командою зрозумів, що терміново потрібно підсилюватися, але більшість гравців вже заявлені за інші команди, решта виступає закордоном. Тож в "Ужгороді" є лише троє новачків – Роберт Товт, який минулий сезон відіграв в Угорщині, Іван Ковач з "Миная" та Микита Гальчак із концгазівського "Витязя".

– Знаю, що після роботи на посаді головного тренера ФК "Берегово" у вас була перерва в один сезон упродовж якої ви займалися з дітками ФК "Олімп". Важко було знову повертатися до дорослого футболу?

– Я й наразі продовжую паралельно займатися з дітками. Так, звісно, різниця між дорослим і дитячим футболом велика, але досить швидко адаптувався, і вже активно працюю з командою. Задля більш повної картини про можливості гравців ми провели товариський матч з концгазівським "Витязем", нині активно тренуємося й готуємося до важливого матчу.

– Яке завдання поставив перед вами керівник ФК?

– Потрапити до призової трійки.

– Чи можна очікувати появу ще нових футболістів у складі вашої команди?

– Дуже важко відшукати кваліфікованих виконавців у цей час. Багато гравців виступають закордоном, де мають значно більшу оплату за участь у поєдинках. Веду перемовини з кількома потенційними новачками, але скоріше за все до літа в нас новачків не побільшає.

– Як оцінюєте календар вищої ліги, що скажете про суперників?

– Розпочнемо сезон з важкого поєдинку проти срібного призера чемпіонату – ФК "Середнє". В складі нашого суперника – хороші гравці та й загалом добре збалансований колектив, та й нас гравці тож очікую на непросте протистояння.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →