closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Дмитро Прима: "Анатолійовичем себе не почуваю"

Дмитро Прима: "Анатолійовичем себе не почуваю"
Источник фото:
Изменить размер a+ a-
810
0

Взимку півзахисник Дмитро Прима повернувся в "Діназ" після дворічної перерви у ролі граючого помічника головного тренера. Він ввійшов до тренерського штабу перед котрим поставлено завдання реанімувати колектив і підготувати його для переходу на більш високий рівень.

- Як почуваєш себе в ролі гравця і тренера? – розпочинаю нашу розмову.

- Перш за все це велика відповідальність за кожну свою дію на полі. Якщо раніше можна було відіграти матч і швидко забути, то тепер доводиться більше помічати, аналізувати. З трибун видно одне, а на полі у вирі подій ти бачиш все трохи по-іншому, підказуєш миттєво.

- Підказки бувають різні. Що відчуваєш, коли футболісти щось кажуть різко у відповідь?

- Дивлячись, як ситуація складається. Якщо партнер допустив помилку через халатність, то готовий його тут же "вбити". А колі гравець бере ініціативу на себе і втрачає м’яч, то стараюся не підвищувати тон, а просто підказати, як би було краще.

- На полі не заважає таке сумісництво – граючий тренер та віце-капітан?

- Ні. Просто це надає додаткової мотивації. Не хочеться підводити команду.

- Але ж матчі бувають різні, в тому числі й провальні. Яке відчуття, коли сам знаєш, що зіграв невдало?

- Важко сказати. Дещо починаю себе картати, копатися, розбирати, чому ж так сталося.

- А перед партнерами вибачаєшся після гри за різкі слова?

- Якщо потрібно, то підійду і вибачуся. Але перш за все всі повинні розуміти, що роблю це на полі з найкращих намірів, нікого не хочу принизити. Утім, до кожного футболіста має бути свій підхід. Одному вистачить просто звичайної підказки, іншому треба добряче донести, щоб він перестав робити дурниці.

- Скажи, а як тебе називають на полі?

- Прима, Діма.

- По-батькові, Анатолійовичем, як прийнято у футбольних колах звертатися до тренерів, не називають?

- Це Петрович (головний тренер Володимир Бондаренко – Прим. авт.) так прививає, але мене Анатолійовичем ніхто не кличе (посміхається). Та я й не дуже хочу. Ще молодий для цього.

- Та вже досить досвідчений, щоб бити пенальті. Візьмешся при нагоді?

- Колись я бив пенальті. Забив дев’ять з дев’яти. Так що візьмуся, відповідальності не уникатиму. Сьогодні у нас багато хто може пробити. Той же Марченко, Долженко, Безпалий, Петренко. І я з задоволенням поступлюся цим. Єдиний хто візьметься бити тільки після мене, то це Крохмаль.

- Змінилося щось у стосунках від того, що Бондаренко став головним тренером, а не просто партнером? Легше з ним спілкуватися в якості партнера на полі, чи тренера?

- Суть не змінилася. Ми – друзі, і цим все сказано. Звичайно ж, є певна субординація в команді, але все в рамках належного.

- Ти, Крохмаль і Капанистий склали тренерську раду з Бондаренком. Все вирішуєте спільно?

- Так. У нас є в вайбері навіть група на чотирьох, де ми обговорюємо всі важливі питання. Кожної п’ятниці перед календарною грою годину-півтори обговорюємо наступну гру і наші дії. Визначаємо остаточний склад, хто вийде на поле, а хто потрапить у вісімнадцять. Кожен висловлює свою думку, але останнє слово за головним тренером. Відкрию секрет, що зараз (розмова відбулася в п’ятницю в обід – Прим. авт.) ми вже визначили основний склад, який повинен вийти на поле в грі з "Соколом" у суботу о 12.00. Залишилося тільки відібрати тих, хто попаде у заявку на матч. У нас є вибирати з кого, нині на тренуванні себе стараються проявити всі. Десь після шостої вечора сядемо і все обговоримо разом.

- Я помітив, що і перерві гри ви вчотирьох на кілька хвилин відходите і щось обговорюєте.

- Володимир Петрович хоче почути думку кожного з нас. Може щось не помітив з трибун, чи лави запасних. А вже потім йдемо в роздягальню, де він озвучує остаточне рішення і дає рекомендації.

- Повернуся трішки назад. Чому ж ви все-таки пішли з "Десни"?

- Минулого сезону там зібрався чудовий колектив, але коли одного дня подзвонив Бондаренко і запросив нас з Крохмалем, то ми довго не думали. Тут же дали згоду. Ми знали куди, з ким і для чого йдемо.

- Ти грав за "Діназ" з 2011 по 2015 рік. Не прошу порівняти ту команду і нинішню, але коротко охарактеризуй, в чому ж відмінність?

- Тоді в першій команді зібралися переважно вікові гравці, середній вік сягав за 30 років і завдання було давати результат на рівні Київської області. З чим ми, гадаю, гідно справлялися. Зараз же створюється "Діназ" на перспективу, є багато молодих виконавців, середній вік команди десь 20-22 роки. Цих хлопців ми повинні підтягнути і поступово підготуватися до переходу в професіонали.

- Сам також хочеш повернутися на професійний рівень?

- Важко сказати. Все буде залежати від того, як почуватимуся. Хоча Ярослав Миколайович (президент і засновник "Діназу" - Прим. авт.) говорить, що він Приму і Крохмаля не вважає ветеранами. Та побачимо по ситуації.

- Попереду гра з "Соколом". Що можеш сказати про суперника?

- Молодий, амбіційний колектив, в складі якого є й досвідчені виконавці. Один Окодува чого вартий. Досвідчений, кусючий, б’ється в кожному ігровому епізоді. Чимало клопоту завжди завдає суперникам. Так що це буде важка гра.

- В попередньому турі "Діназу" довелося грати з "Десною", яка йшла на першому місці, зараз матч проти "Соколу", котрий також сьогодні йде першим. Це буде додатковим подразником?

- Звичайно хочеться проти лідера зіграти краще. Це емоційний подразник.

- Президент вносив свою мотивацію?

- На Погреби вона була, а ось гра з "Соколом" буде в рамках звичайної. Утім, це не так суттєво. Сьогодні ми повинні виходити і битися за перемогу в кожному матчі.

Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →