closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Руслан Брунець: "Мені приємно працювати з "Демнею", яка бореться за чемпіонське звання"

Руслан Брунець: "Мені приємно працювати з "Демнею", яка бореться за чемпіонське звання"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
2165
0

СКК "Демня", що представляє однойменне село Миколаївського району, є одним із найтитулованіших в аматорському футболі Львівщини. Вісім років тому ідею створення футбольного колективу у Демні (з 1950 до 1989 року – Димівка) втілив у реальність місцевий меценат Володимир Мудрий. У 2011 році "Демня" заявилися для участі у чемпіонаті Львівської області. Вже наступного сезону стала переможцем у першій лізі (група "В"), а у фінальному турнірі завоювала право виступати у місцевій Прем’єр-Лізі.

В обласному елітному дивізіоні "Демня" грає шостий сезон поспіль. Найуспішнішим був 2016 рік, коли команда здобула чемпіонський титул і перемогла у Кубку області. Також у скарбничці сільських футболістів зберігаються срібні (2015 рік) і бронзові (2017 рік) медалі чемпіонату області.

На всеукраїнській арені демнянці двічі ставали фіналістами Кубка України серед аматорів: у 2014 році у вирішальному поєдинку поступилися АФ "П`ятихатська" (Володимирівка) - 0:1,1:2, у сезоні 2016-2017 – "Чайці" (Петропавлівська Борщагівка) – 0:2, 1:3.

Втім, для вболівальників найпам`ятнішим є виступ команди у Кубку України сезону 2017-2018. Судіть самі – на першому попередньому етапі "Демня", за несамовитої підтримки вболівальників, які майже всім селом зібралися на трибунах стадіону імені Віталію Кузіва, перемагає фіналіста Ліги Європи "Дніпро" - 2:1. Далі – знову вікторія! В 1\32 фіналу аматори зі Львівщини виграють у другоголівого "Полісся" (Житомир) -1:0. Зупиняється "Демня" на стадії 1\16 фіналу, поступившись за рівної гри ФК "Львів" - 1:2.

Руслан Брунець: "Мені приємно працювати з "Демнею", яка бореться за чемпіонське звання" - изображение 1

Більшість успіхів СКК "Демня" пов’язані з іменем Павла Котовенка. Вихованець бердичівського футболу, який чимало пограв на професійному рівні (ФК "Львів", "Ротор" (Волгоград, Росія), "Лісма-Мордовія" (Саранськ, Росія), "Газовик-Скала"(Стрий), "Оболонь" (Київ), чотири з половиною роки обіймав посаду головного тренера і спортивного директора команди. Влітку цього року Котовенко пішов на підвищення – увійшов до тренерського штабу Андрія Тлумака у луцькій " Волині". До слова, у 2014 році Котовенко і Тлумак очолювали "Демню" у творчому тандемі. Замінив Павла Івановича на посаді наставника "Демні" - Руслан Брунець, який до цього тренував "Юність" (Гійче).

Кореспондент FootBoom спілкується з Русланом Андрійовичем.

- Перед тим, як стати біля керма СКК "Демня", ви успішно працювали з іншим представником Прем’єр-Ліги Львівщини - "Юністю" (Гійче). Що стало вирішальним для вас у виборі нової команди?

- "Юність" - це міцний середняк Прем’єр- Ліги. Команда, яку я очолював у 2017 -2018 (до червня) роках намагається рухатися вперед. Водночас "Демня" - це вже визнаний лідер обласного футболу, перед командою поставлена найвища ціль. Проти "Демні" завжди було цікаво і приємно грати. У клубі дуже амбіційний президент – Михайло Мудрий. Перемовини зі мною розпочалися восени 2017 року. Весь цей час я спілкувався з президентом клубу, головним тренером Павлом Котовенком, якого дуже добре знаю, бо колись разом з ним грали, футболістами. Врешті у червні оформив з командою трудові відносини.

Мені приємно працювати з "Демнею", яка бореться за чемпіонське звання. Я і раніше знав, що у колективі панує дух переможців, а нещодавно відчув це вже безпосередньо на собі.

- Розкажіть про себе. За які клуби виступали? Що, окрім "Юності" (Гійче) і "Демні", тренували?

- Мені 43 роки. Маю досвід виступів за професіональні клуби: "Галичина" (Дрогобич), "Поділля" (Хмельницький), "Цементник-Хорда" (Миколаїв), "Газовик-Скала" (Стрий).

Саме у складі стрийського клубу завершив свою профкар`єру через проблеми зі спиною. Після цього грав за аматорські команди: ФК "Лужани", "Сокіл" (Суховля), ФК "Самбір", ФК "Куликів", "Бори" (Бориничі). З "Лужанами" у 2008 році вигравав чемпіонат України серед аматорів. Ігрове амплуа – лівий півзахисник.

Перша моя тренерська робота – "Бори" (Бориничі). У цій команді, яка колись виступала у Прем`єр-лізі Львівщини, був граючим тренером.

- Певно не помилюся, коли скажу, що вас запрошували у "Демню" лише з однією метою – привести команду до золотих медалей чемпіонату області.

- Так і є. За свою історію "Демня" одного разу, у 2016 році, була чемпіоном області. Минулорічна "бронза" не влаштувала керівництво клубу. Докладу всі свої зусилля, аби "Демня" знову була чемпіоном.

У Кубку області теж зобов’язані перемагати. До речі, 29 серпня у чвертьфіналі Кубка зустрічаємося з ФК "Мостиська". Такі от максимальні задачі поставлені перед футболістами і тренерами.

- Дивлячись на "тисняву" команд у верхній частині турнірної таблиці Прем`єр-ліги можна припустити, що чемпіон визначиться у заключних турах…

- Можливо навіть в останньому турі. Бо, дійсно, нинішні турнірні розклади та жага команд до перемоги і справді вражають. Після 16 турів "Демня" йде на першому місці, випереджаємо "Думну" (Ременів), ФК "Миколаїв", "Юність" (Верхня Білка), "Фенікс-Стефано" (Підмонастир) на одне очко. Ми та "Юність" провели на один поєдинок менше. Попереду на команди очікує дуже серйозна боротьба. На мою думку, реальними претендентами на медалі є перші вісім команд. Кожна з них здатна на маленьке диво.

- У другому колі "Демня" вже зіграла свої очні поєдинки із конкурентами – "Юністю" (Верхня Білка) і "Миколаєвом". Як ви оцінюєте ці протистояння?

- Спершу "Демня" грала на виїзді проти Верхньої Білки, яка укомплектована багатьма екс- гравцями Української Прем`єр-ліги. Володимир Федорів, Ярема Каваців, Віталій Романюк, Олег Шептицький – добре відомі вболівальникам.

Упродовж матчу наша команда контролювала хід поєдинку. У підсумку "Демня" мінімально перемогли завдяки м’ячу Тараса Демківа на 18-ій хвилині. У суперника не було жодних шансів на сприятливий результат. До речі, це визнали і представники "Юності".

У 16-му турі "Демня" розписала мирову з ФК "Миколаїв" - 0:0. Хоча у рідних стінах мали брати три очки у миколаївському дербі.

Руслан Брунець: "Мені приємно працювати з "Демнею", яка бореться за чемпіонське звання" - изображение 2

- На вашу думку, скільки команд із Прем`єр-Ліги Львівщини не загубилися б у другій лізі чемпіонату України?

- Думаю, що перші чотири команди точно не пасли б задніх у другій лізі. Рівень Прем`єр-Ліги Львівщини один із найсильніших в Україні.

- Які ще області можете відзначити?

- З того, що знаю, то це – Сумська, Київська та Івано-Франківські області.

- Чи вдалося "Демні" підсилитися під час літнього антракту?

- Так. Склад команди поповнили досвідчені футболісти: нападник Олексій Омельченко(екс-"Карпати" (Львів), "Прикарпаття" (Івано-Франківськ), "Сталь" (Дніпродзержинськ), "Рух" (Винники); захисник Степан Гірський (екс-"Карпати" (Львів), "Нива" (Тернопіль), ФК "Полтава"); півзахисник Олег Лашин (ФК "Бори", "Юність", професійні клуби Швеції).

- В продовження теми кадрового потенціалу. Ви сказали, що "Юність" (Верхня Білка) укомплектована колишніми футболістами Української Прем`єр-ліги. У складі "Демні" багато екс-професіоналів?

- Так. У нашому складі теж достатня кількість футболістів, які пограли на професійному рівні. Найдосвідченіший – 39-річний півзахисник Юрій Войтович (екс-ФК "Львів", "Газовик- Скала" (Стрий), "Арсенал" (Біла Церква), "Нива" (Тернопіль), "Волинь" (Луцьк), "Спартак" (Івано-Франківськ), "Торпедо – МАЗ" (Мінськ, Білорусь). Крім Юрія відповідний досвід мають: Назарій Лазарський ("Карпати-2"(Львів), Іван Дикий ("Рава" (Рава-Руська), "Газовик-ХГД" (Харків); Тарас Петрівський (екс-"Карпати" (Львів), "Нива" (Тернопіль), "Волгар" (Астрахань, Росія); Мирослав Гусак (екс- "Скала" (Стрий); вже названі мною літні новачки – Олексій Омельченко і Степан Гірський.

У складі "Демні" багато молодих гравців, яким 20-25 років. Переважно хлопці є вихованцями школи львівських "Карпат". До слова, майже вся команда мешкає у Львові, тому тренуємося в обласному центрі. Водночас проводимо тренувальні заняття і у Демня, яка знаходиться в 39 км від Львова. Приймаємо суперників на демнянському стадіоні імені Віталія Кузіва. Наша клубна інфраструктура відповідає вимогам аматорського рівня.

- Ще одним важливим турніром для "Демні" цього сезону буде участь у Кубку України серед аматорів, у якому команда двічі ставала фіналістом...

- Так. Звичайно, що спробуємо повторити попередні досягнення. Задача-мінімум – потрапити у фінал. Гадаю, що нинішньому складу "Демні" це буде під силу.

- "Демня" має достатню кількість титулів на любительському рівні, але в аматорському чемпіонаті України не виступала ще жодного разу…

- Так. Хоча про це керівництво клубу постійно говорить. Були розмови на цю тему і напередодні нового сезону. Втім, спільно прийшли до висновку, що грати на чотири фронти буде складно. Для цього потрібно мати два рівноцінні склади, яких у нас на сьогодні немає. Хоча у майбутньому участь в аматорському чемпіонаті України входить у плани "Демні".

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →