closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Олександр Ковчак: "Києво-Святошинська ліга – це новий виклик для нас!"

Олександр Ковчак: "Києво-Святошинська ліга – це новий виклик для нас!"
Источник фото:
кнопка перехода
Изменить размер a+ a-
1161
0

В новому сезоні в змаганнях Києво-Святошинської ліги вийдуть на старт кілька новачків. Серед них – футбольний клуб "Альтіс" з селища Копилів Макарівського району. Ця команда поки є такою собі "терра інкогніта" для шанувальників футболу нашого регіону. Проте, вже перші зіграні цим колективом кубкові матчі показали, що з "міцним горішком" з сусіднього району потрібно буде рахуватися всім. Перемігши в серії пенальті міцний клуб із Забір’я, ФК "Альтіс" постав перед очима вимогливої вишнівської публіки в матчі другого кола кубка проти ФК "Вишневе-2". Граючи на незвичному для себе штучному покритті, копилівці непогано виглядали в першому таймі, але в другому не змогли стримати натиск суперників і поступилися 1:4. Після матчу спортивний директор ФК "Альтіс" Олександр Ковчак люб’язно погодився дати інтерв’ю прес-службі КСРФФ:

- Розкажіть, будь-ласка, про історію створення вашої команди та її досягнення?

- Команда "Альтіс" була створена в 2011 році, вона представляє село Копилів Макарівського району. В цьому році нам виповнюється вісім років. За цей час нам вдалося досягти певних успіхів. В 2013 році ми вперше стали чемпіонами Макарівського району. Потім був деякий спад, але в минулому році нам вдався своєрідний "хет-трик" - ми стали чемпіонами району, володарями кубка та суперкубка Макарівщини. Тобто, виграли всі існуючі трофеї в нашому регіоні.

- Ваше село має серйозні футбольні традиції?

- В радянські часи в селі довгий час існувала футбольна команда "Нива" (Копилів), яка навіть грала в першості Київської області. В 90-х роках, на жаль, футбол в селі не розвивався, аж поки в 2004 році не з’явилася команда "Аякс", яка на той час виступала в першості Макарівського району. В 2011 році в Копилові утворюються одразу дві команди – наш "Альтіс" і ФК "Атрибут", який став спадкоємцем "Аякса". Обидві команди певний період були "законодавцями мод" в Макарівському районі. Про здобутки "Альтіса" я вже розповідав. В 2013 році "Атрибут" був володарем кубка та суперкубка району.

- Олександре, а ви самі родом з Копилова?

- Так, моя мама і бабуся – корінні жителі села, а мій тато Володимир Іванович, який нині проживає в Копилові, народився на Тернопільщині. Цікаво, що саме він свого часу заснував у своєму рідному селі Будилів Козівського району першу футбольну команду.

- Відомі футболісти у Копилові народжувалися?

- Знаєте, професіоналів поки не було. Зате у нас є знаменитий в нашому районі стадіон, який ми зараз своїми силами переобладнуємо. В найближчий час на ньому з’являться нові роздягальні з душовими кабінами, суддівське приміщення. Наш стадіон – один з найстарших в Київській області, він збудований в 1957 році. Що цікаво, в Ютубі навіть є десятихвилинний документальний фільм про те, як відбувалося його будівництво. Унікальна хроніка!

- На вашому стадіоні травяний покрив?

- Так, зараз плануємо його трохи модернізувати, в першу чергу, прибрати певні рельєфні нерівності. Коли перед сезоном до нас завітав голова КСРФФ Валерій Чалий, він був приємно здивований розмірами ігрового поля. 105 на 65 метрів – не в кожному населеному пункті є такий майданчик.

- У вашому селі люблять футбол? Приходять на ваші матчі вболівальники?

- Так, дуже люблять. У нашої команди є навіть свої віддані "фанати", які їздять з нами на всі виїзні матчі. Сьогодні ви мали змогу бачити їх на матчі у Вишневому. До речі, серед них не тільки наші односельці, але й наші прихильники з сусідніх сіл, наприклад, з Маковища – села, в якому є відома футбольна команда "Здвиж" - учасника обласної першості впродовж останніх двох років. На першій домашній грі з Забір’ям на стадіоні були присутні близько 80 вболівальників, які дуже переживали за нас та підтримували нашу команду. Коли в селі в минулі роки проходили "дербі" між "Альтісом" і "Атрибутом", на стадіон приходило по 150-200 глядачів. Ці матчі чекали з неабияким ажіотажем.

- Як визріла ідея спробувати свої сили в чемпіонаті Києво-Святошинського району?

- В минулому році ми грали на першість Київської області (перша ліга). З шістнадцяти учасників посіли десяте місце. Могли бути вище, однак на попередньому етапі наша група з восьми учасників виявилася значно сильнішою за іншу, тому нам не вдалося посісти місце не нижче четвертого і потрапити в вісімку кращих, які отримали змогу продовжити змагання в фінальній стадії. Серед наших суперників на попередньому етапі були "Асканія Флора", "Беркут – Легіон", ФК "Бородянка", які потім опинилися серед переможців турніру. В новому сезоні вирішили спробувати свої сили в новому для нас змаганні – чемпіонаті Києво-Святошинського району, який за своїм рівнем мало в чому поступається першому дивізіону Київської області. Нам цікаво боротися з сильними суперниками. З’явилася можливість зайняти місце мотижинського "Колоса" і заповнити вільну вакансію – ми цим радо скористалися.

- Які завдання ставите перед командою в цьому сезоні?

- Перш за все, гідно виступити на новому для нас рівні. Достойно представити наше село. І будемо намагатися боротися за призові місця, бо інакше, якщо не ставити перед собою високу мету, для чого тоді взагалі виходити на старт.

- Як ви ставитесь до ідеї проведення об’єднавчого (з команд вищої та першої ліг) турніру на попередньому етапі чемпіонату?

- Особисто для мене це цікава ідея, бо нам варто грати з сильними командами, рівень яких вище нашого, для того, щоб швидше рости і розвиватися. Тільки граючи з сильними суперниками, можливо досягти якогось прогресу, зробити певні висновки, побачити свої помилки. В нашій команді, в основному, місцеві хлопці – в заявці 24 гравці, 16 з них – з Копилова. Інші – з навколишніх сіл. З Мотижина, Фасової, Литвинівки. Лише один хлопець з Києва. Для них – це буде гарна перевірка своїх сил та футбольного вміння.

- Хто входить в тренерський штаб команди?

- Я виконую функції керівника, давайте назвемо цю посаду спортивним директором. Граючим тренером є Сергій Касіч. Всі ігрові рішення – за ним. Він проводить тренування, передматчеву установку, розминку, визначає основний склад та тактику. Звичайно, радимося з командою, але остаточне рішення за тренером.

- Хто є лідерами команди на полі?

- Наш капітан Павло Гноєвський, досвідчений захисник Володимир Кос. На жаль, вже довгий час нам не може допомогти через травму ще один важливий гравець, наш стовп оборони, один з найкращих футболістів Макарівського району Костянтин Депутат. Він відновлюється після операції на коліні. Сподіваємося на його швидке повернення. А взагалі ми покладаємося та розраховуємо на кожного гравця в нашій обоймі.

- Як у вас справи з дитячо-юнацьким футболом в селі? Чи готуєте собі зміну?

- Ми постійно залучаємо здібних юнаків до тренувань з основним складом на нашому стадіоні, придивляємося до них, беремо під опіку. Але, на жаль, дитячої команди в селі поки що немає.

- Хто допомагає команді вирішувати матеріальні питання?

- Нас завжди підтримує Копилівська сільська рада. Крім того, є коло місцевих підприємців, які допомагають. Серед них варто виділити Юрія Миколайовича Радченка – директора ТОВ "Атрибут", інтернет – магазин "МОЙО" і, звичайно, корпорацію "Альтіс - Холдінг". Це відома київська будівельна компанія. Саме завдяки допомозі її президента Глімбовського Олександра Вацлавовича була створена і успішно функціонує наша команда.

- Яким чином ви будуєте інформаційну політику навколо вашої команди?

- У нас є сторінка в фейсбуці під назвою "Копилів", на якій ми інформуємо наших прихильників про результати матчів, про новини зі стану команди, анонсуємо майбутні поєдинки.

- Ви спілкувалися з вашими сусідами з Мотижина щодо додаткової інформації про нашу лігу?

- Аякже, все ж таки "Колос" два роки відіграв у Києво-Святошинському чемпіонаті, а для нас – це новий виклик. Тому я детально розпитав Олександра Сухенка про рівень та учасників нового для нас змагання.

- Олександре, а ви самі ще виходите на поле в якості гравця?

- Мій молодший брат Дмитро грає в основному складі "Альтіса", а я, зважаючи на те, що мені вже 37 років, намагаюся не займати чуже місце на полі і даю дорогу молодшим гравцям. Відкрию невеличку таємницю – можливо таке, що побачите мене на полі в якості гравця новоствореного клубу "Софія-Ветеран" з Софіївської Борщагівки.

- Цікавий поворот! Це якось пов’язано з іменем відомого районного футболіста та тренера Сергія Шугайла, який є одним з головних дійових осіб у клубній структурі "Софії"?

- Так, безумовно. Ми давно знаємо один одного, добре знайомі ще з часів спільної гри в бізнес-лізі за команду "Альтіс – Холдинг". Здається, це було в 2010 році, коли Сергій був граючим тренером цієї команди. З того моменту у нас зав’язалися добрі партнерські стосунки. Сергій – небайдужа людина, який дуже допоміг в становленні нашого футбольного клубу. Саме завдяки йому ми стали чемпіонами Макарівського району в 2013 році. Він виконував обов’язки граючого тренера "Альтіса" (2011-2015 роки), поставив нам командну гру, сміливо долучав до основного складу молодих гравців, і команда при ньому добилася певних результатів.

- А кого ви ще знаєте з дійових осіб Києво-Святошинської ліги?

- Наприклад, за нашу команду виступали знані атакувальні гравці Анатолій Сошенський та Олександр Школьний, добре відомі у вашому районі за матчами в складі "Софії".

- До речі, ви ж потрапили в одну групу з "Софією", чи не так?

- Ми з великим нетерпінням очікуємо на це побачення! Так, "Софія" виглядає фаворитом, але це буде цікава гра! Було б добре, аби жереб дозволив нам прийняти їх у Копилові. Наші вболівальники радо зустрінуть Сергія Шугайла і його команду, адже для нього наше село – не чуже! До нас в Копилів, якщо запрошені хлопці приїжджають грати, то так тут і осідають, одружуються, але в ситуації з Сергієм це не пройшло, бо він приїхав до нас вже одруженим… (сміється – Авт.)

- Як ви ставитеся до правила "один гравець – одна команда"?

- Це правило дає дорогу молодим місцевим футболістам. Так, загальний змагальний рівень трохи впав, це я бачу, наприклад, по нашому Макарівському районі, порівнюючи з 2013-2016 роками, але, я переконаний, що це – тимчасове явище. Зате впровадження цього правила дає гарну можливість заграти місцевим хлопцям, своїм вихованцям. Для розвитку місцевого футболу це правило – позитивне, хоча його плюси побачимо не одразу.

- Які маєте плани на цей сезон, крім участі в змаганнях Києво-Святошинської ліги?

- В мене є мрія створити в цьому році на базі нашого клубу команду ветеранів (35+) для участі в першості Київської області. Знаємо, що й у вашому районі проводяться такі змагання, але за трохи іншим форматом (9 на 9). Можливо, розглянемо й таку можливість.

- А як ви ставитеся до пляжного футболу? Ми щорічно проводимо в Забірї яскравий турнір з цього виду спорту…

- Поки не думали над такою перспективою, але знаючи рівень розвитку цього виду спорту в Україні та його популярність, можливо й нам варто спробувати. До речі, ви згадали про Забір’я. Принагідно, ми хочемо подякувати цій команді за гарну гру в першому матчі сезону на нашому стадіоні і, особливо, за прояв "фейр-плей" з боку керівництва цієї команди, які чесно підтвердили контрольно-дисциплінарним органам федерації, що з боку нашого гравця був саме поштовх, а не удар суперника, як це написав у своєму рапорті арбітр нашої зустрічі. Респект їм за це.

- Бажаємо вам вдалої гри в нашому чемпіонаті! І ласкаво просимо в Києво-Святошинську лігу!

- Дякуємо…

Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →