closer-popup
footboom
Авторизация пользователя на сайте footboom1.com
Вход через социальные сети
или
Забыли пароль?
Регистрация
timeZone
Время сайта
Ваше время 14:14 отличается от времени времени на сайте 17:14 .
Установить на сайте новое время?
closer-popup

Чемпіонат Тернопільської області. 6-й тур. Лідер зазнав першої поразки

Чемпіонат Тернопільської області. 6-й тур. Лідер зазнав першої поразки
Изменить размер a+ a-
1191
0

19 липня у 6-му турі вищої ліги чемпіонату Тернопільської області теребовлянська "Нива" з мінімальним рахунком перемогла тернопільську "Агрониву-ТНПУ". Вікторію теребовлянцям приніс дебютант команди Роман Дацюк.

Матч розпочався у розміреному темпі, гості тримаючи в голові попередні зустрічі і пропущені голи на старті поєдинків, намагалися зіграти надійно в обороні. І це їм до певної міри вдавалося. Так, господарі більше атакували і створили в перші 20 хвилин гри два небезпечні моменти (Богдан Слоневський та Олександр Кобеля), але молоді тернополяни, яких у цій зустрічі підсилив досвідчений Юрій Заставецький, утримували свої ворота на замку.

Так тривало до 25-ї хвилини, коли прохід по правому краю теребовлянця Павла Макогона завершився прострільною передачею, яку реалізував нападник "Ниви" Роман Бочак (1:0). Майже одразу був дуже близьким до взяття воріт гравець "Ниви" Ігор Олексієнко, однак з хорошої позиції після передачі Валентина Залізняка пробив вище воріт. А в наступній атаці гості отримали право на кутовий. Центральний оборонець "Агрониви-ТНПУ" Сергій Атласюк виграв повітря, скинув м’яча на ближню штангу, звідки смугастого у сітку воріт переправив Андрій Засєдко (1:1).

У другому таймі героєм матчу став голкіпер "Агрониви-ТНПУ" Дмитро Загурський, котрий у багатьох випадках рятував свою команду, однак і він був безсилим наприкінці матчі. На 75-й хвилині на полі теребовлянського стадіону "Колос" з’явився новачок команди Роман Дацюк. Йому вистачило сім хвилин, щоб заробити одинадцятиметровий. М’яч після удару Романа потрапив у руку молодому тернопільському захиснику Вадиму Валаху. Сам Роман Дацюк реалізував пенальті, розвівши м’яча і голкіпера по різних кутах. У час що залишався футболісти з Тернополя намагалися врятувати матч, великими силами атакували, але господарі вистояли і здобули третю поспіль перемогу в чемпіонаті області, тим самим наздогнали великогаївський "Агрон", щоправда в суперника на один зіграний матч менше (пропущена гра з "Медоборами").

"Нива" (Теребовля) – "Агронива-ТНПУ" (Тернопіль) – 2:1 (1:1)
Голи: Роман Бочан (25), Роман Дацюк (83, з пен) – Андрій Засєдко (28).

"Нива": Шевченко, Матушевський, Кренько, Залізняк, Макогон, Лойко, Олексієнко, Слоневський-к, Кобеля, Музичук (Дацюк, 75), Бочак (Якубов, 90).

"Агронива-ТНПУ": Загурський, Возьний (Юркевич, 89), Чубатий (Валах, 46), Атласюк, Заставецький-к, А. Засєдко, Мостовий, Федчишин, Томич (Грегуль, 74), Дурай, Голодрига (Онищук, 61).

Попереджені: П. Макогон (43), С. Задорожний (67) – І. Федчишин (56), В. Мостовий (60), Юрій Заставецький (80), В. Валах (82).

"Медобори" із Зеленого впевнено перемогли підволочиський "Збруч-Агробізнес" – 4:1 і закріпилися у верхній частині турнірної таблиці.

З перших хвилин зеленяни почали задавати тон у поєдинку. Вже на сьомій хвилині господарі могли виходити вперед, флангову подачу Ігоря Козовика головою замикав Сергій Полянчук та його удару зовсім трішки не вистачило точності. За кілька миттєвостей чудову нагоду відкрити рахунок отримав Дмитро Галадей, який відгукнувся на подачу з правого флангу від Андрія Бойчука, та не зумів влучно пробити по воротах. Гол від господарів таки назрівав і він виник саме там, де його найменше очікували. На 26-й хвилині воротар гостей Сергій Чиж на виході перехопив передачу у штрафний майданчик гравців "Медоборів" і намагався якнайшвидше ввести м'яча у гру, та зробив це вкрай невдало, м’яч вислизнув з рук і Фархат Черкезов дограв епізод до кінця, підстерігши помилку кіпера, "щокою" з робочої лівої відправив м'яча у сітку воріт (1:0).

На початку другого тайму "Медобори" повинні були забивати вдруге – після подачі з кутового від Сергія Полянчука Віталій Сакович влучив у стійку. І тут спрацювало старе неписане футбольне правило:"не забиваєш ти - забивають тобі". Нападник "Збруча-Агробізнес" Дмитро Познанський головою вдало замкнув передачу, відправивши м'яча під поперечину (1:1). Як виявилось згодом, це лише розізлило зеленян. Через дві хвилини вони отримали право на штрафний удар. До м'яча підійшов Степан Клекот і очікувалось, що він подаватиме у штрафний майданчик, натомість Степан відпасував на Євгена Щербатюка, котрий метрів з 30-ти пробив так, що круглий опинився в сітці воріт Сергія Чижа (2:1). Тут, правда був відскок від газону, який дезорієнтував голкіпера, але, як то кажуть, вдома і стіни (в даному випадку газон) допомагають. Далі гра знову заспокоїлась. А на 77-й хвилині "Медобори" забили втретє. Максим Мельник з центру поля здійснив м'яку подачу на Дмитра Галадея і той головою "парашутом" закинув м'яча "за комірець" Сергію Чижу (3:1). Тут була відверта помилка голкіпера на виході. Схоже, гості після цього вже остаточно змирилися з поразкою, так і не змігши оговтатись в кінцівці пропустили четвертий м'яч. Ростислав Ціх філігранною передачею вивів Дмитра Галадея на оперативний простір і той метрів з тринадцяти потужно і головне влучно пробив, оформивши таким чином дубль і поставив жирну крапку в цій зустрічі, яка завершилася впевненою перемогою "Медоборів" – 4:1.

"Медобори" (Зелене) – "Збруч-Агробізнес" (Підволочиськ) – 4:1 (1:0)
Голи:
Фархат Черкезов (26), Євген Щербатюк (61), Дмитро Галадей (77, 90+2) – Дмитро Познанський (59).

"Медобори": Карасьов (Бень, 86), Козовик (Данилків, 83), Щербатюк, Клекот, Бойчук (Гаврилюк, 88), М. Мельник (Добривода, 81), Кондзьолка-к, Сакович (Лучинець, 85), Черкезов (Ціх, 66), Полянчук, Галадей.

"Збруч-Агробізнес": Чиж, Шум, Альохін, Миронюк, Ємаєв, Кубик-к, Лісніченко, Гайковий (Паюк, 73), Капелян (Солтис, 76), Даньків, Познанський.

Попереджені: Т. Даньків (56), В. Альохін (61).

Бучацький "Колос" втратив одразу чотирьох футболістів, які за день до матчу 6-го туру проти ФК "Козова" поїхали за океан до Канади. Більше не помічники команді Роман Кухарський, Андрій Сухецький, Ігор Сороцький та Святослав Дзядикевич. Саме по цій причині бучачани дозаявили одразу шістьох нових футболістів, які, як говорять з "листа", зіграли з ФК "Козова", але перемогу здобути не зуміли.

До певно міри несподівано саме гості першими відзначилися. Відбулося перехоплення, ніхто не зустрів атакувального півзахисника ФК "Козова" Дем’яна Репелу, той пробив з-під захисника і голкіпер Денис Остяк пропустив доволі простий м’яч (0:1). Практично одразу господарі відігралися. Після подачі зі штрафного Андрія Муляра, ніхто не тримав центрбека "Колоса" Степана Рижука і той без проблем ударом головою переправив м’яча у сітку воріт (1:1).

У другому таймі бучачнин отримали право на пробиття одинадцятиметрового. Після позиційної помилки оборонця ФК "Козова", котрий руками затримав Максима Фещука, арбітр вказав на "точку". Під час пробиття пенальті козівський голкіпер Олександр Чернятинський вгадав куди буде пробивати досвідчений Максим Фещук, однак дістати м’яча не зумів (2:1). А в компенсований час гості врятували матч. І знову їм у цьому допоміг голкіпер "Колоса" Денис Остяк, котрий невдало вибив м’яча від власних воріт. Козівчани поборолися за нього, виграли цю боротьбу та вивели на оперативний простір флангового півзахисника Євгена Гуріна і то влучно пробив у ближній кут (2:2). Могли гості і вивести всі три очка з Бучача, коли б після подачі кутового і наступного розіграшу м’яч поцілив у рамку, а не в поперечину…

"Колос" (Бучач) – ФК "Козова" – 2:2 (1:1)
Голи:
Степан Рижук (21), Максим Фещук (78, з пен.) – Дем’ян Репела (18), Євген Гурін (90+2).

"Колос": Остяк-к, Данилюк, Рижук, Гресь, Чиряк (Плосконос, 59), Михайленко (Свінін, 69), Волошин (Савка, 88), Муляр, Фещук, Гизлик (Гаврилюк, 77), Цень.

ФК "Козова": Чернятинський, Мартинюк-к, Новачинський, Плескун, Павелко, Микичак (Коломієць, 55), Бобко, Д. Репела (Т. Шимонович, 46), Крупа (Судомир, 76), Гурін, Сорочан (Р. Гром’як, 82).

Попереджені: Р. Чиряк (45) – Р. Плескун (78).

Лідер змагань – заліщицький "Дністер" зазнав першої поразки. На домашньому стадіоні заліщани поступилися хоростківській "Зорі" – 0:1.

Долю матчу вирішив єдиний гол, який гості забили у компенсований час. Фланговий оборонець хоростківської "Зорі" Віталій Бодак підключився до атаки, зробив подачу з правого краю на дальню штангу, а Богдан Городовий замкнув її ударом головою.

"Дністер" (Заліщики) – "Зоря" (Хоростків) – 0:1 (0:0)
Гол:
Богдан Городовий (90+3).

"Дністер": І. Мельник, Наталюк, Скибінський, Богославський, Іщик, Гусляк, Рябий, Пилипюк-к, Імангулов (Шкрябець, 63), Середюк, Токарчук.

"Зоря": Чуба, Глухан, Бодак, Бадеме, Яремчук, Сливка (Скотецький, 90+3), Шпікула, Городовий, С. Куріцький, М. Куріцький (Ватраль, 74), Сокіл-к (Павлік, 69).

Попереджені: П. Середюк (43), Д. Імангулов (45+1), Б. Скибінський (78) – Я. Шпікула (45+1), М. Куріцький (54), Г. Бадеме (85).

Турнірна таблиця

Найкращі бомбардири

ФутболістКомандаГоли (Пен.)
1Андрій Донець "Збруч-Агробізнес"6 (1)
2Дмитро Кренько "Нива"4
3Тарас Гром’як "Агрон-ОТГ"4
4Владислав Токарчук "Дністер"4 (1)
5Дмитро Познанський "Збруч-Агробізнес"4
Источник новости:
кнопка перехода
Оцените материал
Поделиться

Рейтинг букмекеров

4500 грн + 100FS
Забрать подарок →